Geraltın kılıcı
Üstün
Öncelikle Liquorix oyun için en iyi çekirdeklerden biridir ve oldukça modern bir altyapısı olduğu için yeni bilgisayarda sorun çıkartmadan kullanılabilir. Kendisi genel olarak oyun amaçlı yapılmış bir çekirdektir ve bu işte oldukça başarılır.
Kurulum:
Debian Kurulum:
Öncelikle işlemimize "Curl"ü kurarak başlıyoruz.
Şimdi sıra depo kurulumunda.
Depoyu güncelliyoruz.
Şimdi geldik Kernel'i kurmaya.
Kernel'i komut ile beraber kurduysanız
Ubuntu Kurulum:
Dipnot!: Ubuntu kurulumu ile Debian kurulumu hemen hemen benzer olduğu için "Debian" bölümünde depo kurulumuna gelmeden önce yazdığım kodları girdiğiniz varsayıyorum ve öyle yazıyorum.
Eğer "Debian" bölümünde depoya gelmeden önce yazdığım kodları terminale sırayla yazdıysanız "Ubuntu" bölümününü kurulumunu gösteriyorum. Öncelikle işlemimize depoyu kurarak başlıyoruz.
Depoyu kurduk ve şimdi sıra çekirdeği kurmaya geldi. Çekirdeği kurduktan sonra
Gördüğümüz üzere Liquorix Kernel kurulumu diğer çekirdeklere nazaran oldukça basitti.
Kurulum:
Debian Kurulum:
Öncelikle işlemimize "Curl"ü kurarak başlıyoruz.
sudo apt install curl -y
Şimdi sıra depo kurulumunda.
curl 'https://liquorix.net/add-liquorix-repo.sh' | sudo bash
Depoyu güncelliyoruz.
sudo apt update
Şimdi geldik Kernel'i kurmaya.
sudo apt-get install linux-image-liquorix-amd64 linux-headers-liquorix-amd64
Kernel'i komut ile beraber kurduysanız
reboot
kodunu terminale yazarak bilgisayarınızı yeniden başlatın.Ubuntu Kurulum:
Dipnot!: Ubuntu kurulumu ile Debian kurulumu hemen hemen benzer olduğu için "Debian" bölümünde depo kurulumuna gelmeden önce yazdığım kodları girdiğiniz varsayıyorum ve öyle yazıyorum.
Eğer "Debian" bölümünde depoya gelmeden önce yazdığım kodları terminale sırayla yazdıysanız "Ubuntu" bölümününü kurulumunu gösteriyorum. Öncelikle işlemimize depoyu kurarak başlıyoruz.
sudo add-apt-repository ppa:damentz/liquorix && sudo apt-get update
Depoyu kurduk ve şimdi sıra çekirdeği kurmaya geldi. Çekirdeği kurduktan sonra
reboot
komutu ile beraber sistemi yeniden başlatmayı unutmayın!sudo apt-get install linux-image-liquorix-amd64 linux-headers-liquorix-amd64
Gördüğümüz üzere Liquorix Kernel kurulumu diğer çekirdeklere nazaran oldukça basitti.
Son düzenleyen: Moderatör: