Valorant'ta belli bir süre sonra FPS yarıya düşüyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yight
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 117
  • Etiketler Etiketler
    düşmesi fps

Yight

Üyecik
Yeni sistem aldım 650W 80+ Bronze PSU ile Ryzen 7 5700X ile RX 7700 XT kullanmaktayım 900-800 FPS alırken bir süre sonra 400-300 FPS'lere kadar düşmekse AMD'nin kendi yazılımından GPU için stres testi yaptığımda ise 30sn 2600MHz civarında çalışırken 59-60 dereceleri görünce hemen 200MHz'e düşürüyor kendini bu sorunu nasıl çözerim? Ve GPU driverımda güncel durumda

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD'nin kendi testi zaten öyle. FurMark dene. CPU'n harici bir soğutucuya sahip mi? Oyun içi sıcaklık, kullanım değerlerin nasıl? Bunları paylaşır mısın?

Son düzenleme:
Hocam şöyle diyeyim şu anda FurMark deneyebilecek durumda değilim ama Cooler Master Hyper 212 Spectrum V3 kule tipi soğutma var. Ekran kartı Max 55 dereceleri işlemci ise 65 lere dayandı 2-3 saatlik kullanimda Kullanimlar ise Valorant için konuşayım işlemci yüzde 5 ekran kartı 47-50 civarında.

Hocam iyi sabahlar dilerim taptaze demin bir furmark testi yaptım 1080p de ekran kartı maksimum 60 dereceyi gördü,20dk civarında çalıştırdım.

hocam gene bir tane yaptım bu sefer zar zor 63 dereceleri gördü 15.dklarda

Dosya Ekleri

• furmark.webp
    furmark.webp
    1,7 MB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Minimum frekansın sınırını biraz yükseltme şansın var mı? CPU ile alakalı sorun büyük ihtimalle, farklı oyunlarda durum nasıl? Anakart nedir? İşlemci kaç Watt'ta çalışıyor? FPS'i 500-600 gibi bir değere sabitleyip bu sorun oluyor mu dener misin?

Hocam anakartım ASUS B450M K II model, işlemcide PBO açık durumda. Ekran kartının minimum frekansını AMD'nin yazılımında frekansı maksimumun 100 aşağısında 2570 olarak verip güç limitini %110 yaptım bu testleri yaparken. 80-86W çekiyor FPS'i sınırlayınca ve sabit bakarken sınırladığım kadar FPS veriyor ama sağa sola çevirince 350-400'lere kadar düşüyor. Başka oyun olarak LoL var loldede bu sorun var 550-600'lerden 200-300'lere kadar düşüyor 200'e sınırlasam bile zaman ilerleyince 180'in aşağısına düşüyor maç içinde. Assetto Corsa için deneyeceğim hocam, test sonuçlarını test ettiğim gibi paylaşırım ilgilendiğiniz için teşekkürler hocam. Fortnite kuruyorum yüklenirse onunda sonuçlarını paylaşırım.

Assetto Corsa'da 1 el yarış girdim 3 turluk ekran kartı 61 derece olup 100 kullanımda 270W civarında tüketti, işlemci ise 71 dereceleri görürken 65W civarında tüketim yapıp yüzde 20 kullanıma sahip oldu. 180-200 FPS civarında alırken 130-140 lara düştü arabayı sürerken.

Bir gelişme daha paylaşmak istiyorum ilgilenen arkadaşlar için, Minecraft 1.21.5'te shader açarak hardcore girdim ve işlemci maksimum 84 dereceyi ekran kartı ise 51'i gördü ancak büyük ihtimalle Memory kısmı 80-85 derecelerde olduğu için fanlar uğulduyordu.

Son düzenleme:
Hocam anakartım ASUS B450M K II model, işlemcide PBO açık durumda. Ekran kartının minimum frekansını AMD'nin yazılımında frekansı maksimumun 100 aşağısında 2570 olarak verip güç limitini %110 yaptım bu testleri yaparken. 80-86W çekiyor FPS'i sınırlayınca ve sabit bakarken sınırladığım kadar FPS veriyor ama sağa sola çevirince 350-400'lere kadar düşüyor. Başka oyun olarak LoL var loldede bu sorun var 550-600'lerden 200-300'lere kadar düşüyor 200'e sınırlasam bile zaman ilerleyince 180'in aşağısına düşüyor maç içinde. Assetto Corsa için deneyeceğim hocam, test sonuçlarını test ettiğim gibi paylaşırım ilgilendiğiniz için teşekkürler hocam. Fortnite kuruyorum yüklenirse onunda sonuçlarını paylaşırım.

Assetto Corsa'da 1 el yarış girdim 3 turluk ekran kartı 61 derece olup 100 kullanımda 270W civarında tüketti, işlemci ise 71 dereceleri görürken 65W civarında tüketim yapıp yüzde 20 kullanıma sahip oldu. 180-200 FPS civarında alırken 130-140 lara düştü arabayı sürerken.

Bir gelişme daha paylaşmak istiyorum ilgilenen arkadaşlar için, Minecraft 1.21.5'te shader açarak hardcore girdim ve işlemci maksimum 84 dereceyi ekran kartı ise 51'i gördü ancak büyük ihtimalle Memory kısmı 80-85 derecelerde olduğu için fanlar uğulduyordu.

R23 testi yapar mısın? CPU sıcaklık değerlerinde bir problem var gibi geldi bana. PBO kapatıp deneme şansın var mı? Soğutucun hakkında bilgi sahibi değilim büyük ihtimalle yükte soğutamıyor işlemciyi.

hocam r23 testini yapınca hemen paylaşacağım sonuçları

hocam PBO'yu kapatıp R23 testi yaptığımda, multi Core testinde ortalama 65 derecelerde gezdi ve 12385 puan verdi testin soununda, Single Core da ise 4.5GHz geçmedi ancak 1513 puan alıp ortalama 63 dereceleri gördü.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt