VRAM 100 dereceye çıkıyor

Makaleler
2
ASUS ROG STRIX white editon aldım, aslında kart aşırı sessiz ve soğuk, kaç tane test yaptım ama işlemci sıcaklığı 65 70 geçmedi ama aynı şeyi VRAM'ler için söyleyemem, FurMark testi açtığımda sıcaklık 98-100 derece arasında geziyor.

Ekran kartı herhangi bir performans düşüşü yaşatmıyor ama bu sıcaklıklar biraz düşündürdü. GDDR6X çok ısınıyor ama bu kadar çok ısınması normal mi? Termal pad değiştirmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS ROG STRIX white editon aldım, aslında kart aşırı sessiz ve soğuk, kaç tane test yaptım ama işlemci sıcaklığı 65 70 geçmedi ama aynı şeyi VRAM'ler için söyleyemem, FurMark testi açtığımda sıcaklık 98-100 derece arasında geziyor.

Ekran kartı herhangi bir performans düşüşü yaşatmıyor ama bu sıcaklıklar biraz düşündürdü. GDDR6X çok ısınıyor ama bu kadar çok ısınması normal mi? Termal pad değiştirmeli miyim?

110'a kadar sıkıntı olmaz sanırım. Fan hızı arttırılabilir bir de öyle bak.

Takılmana gerek var bu arada hotspot sıcaklığı 100 derece olduğunda kart frekans kesiyor. 110 dereceye ulaşmamak için FPS olarak devasa bir şey kaybetmiyorum ama akıcılık oyunda çok azalıyor. 3070 Ti ile 2 ay bu sorunu yaşadım.

Şu an 82 derece hotspotlarda geziyor. Yaklaşık 20 derece birden sıcaklık düştü.

Termal padlerini Memory gelen kısımlarını tamamen çıkar ve VRAM'lerin üzerine çok fazla değil PCB üstüne damlatmadan termal macun sür üzerine termal padleri yerleştir ve ekran kartını kapatırken vidaları yalama yaptırmadan iyice sık. Bir daha test yap ben bu şekilde sorunu çözdüm.

Üst segment NVIDIA kartlarda VRAM'lerin sıcaklığı 100 dereceyi buluyor çok takmana gerek yok.
Rog modeli Hof'tan sonra en iyi model değil mi?

Ekran kartı ne?

@lazye Hocam hotspot ile Memory sıcaklığı apayrı şeyler.

Farkındayım ikisinin de aynı oranda arttığını görürsen Memory yüzünden hotspot sıcaklığının arttığını anlayabiliyorsun. Örnek,

Memory 102 derece hotspot 102 veya 103 derece ise Memory yüzünden hotspot sıcaklığının arttığını ve Memory'nin sebep olduğunu anlayabiliyorsun.

Lakin Memory sıcaklığı 80 hotspot 100 derece ise sorun Memory'lerden kaynaklanmıyordur.

Hotspot sıcaklığının çok çok büyük çoğunluğu (hepsi değil) Memory sıcaklığından kaynaklanmaktadır. Bunu yukarıda anlattığım şekilde rahatlıkla anlayabiliyorsun zaten.

Benim ekran kartım için ikisi de aynı oranda artıp azalıyordu bunun direk VRAM sebep olduğunu anlamış oldum.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt