Rehber Windows 11 kullanılır mı?

The Herta

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Herta Space Station
Madem Insider için bir rehber yaptım. Neden Stabil sürüm için de olmasın ki? Windows 11 rehberine hoş geldiniz!
Windows 11'i ilk DEV sürümünden beri kullanıyorum ve bu süreçte 3 cihaz değiştim. Her detaydan bahsetmeyi deneyeceğim.

1 - Windows 11, size Windows 10'un tüm performansını ve özelliklerini yeni bir görünümle ve ekstra özellikler ile sunar.
2 - Başlat menüsünü ortaya almanıza olanak sağlar.
3 - Daha parlak renkler, HDR özelliklerinin daha işlevsel olması da kullanıcıların işine yarar.
4 - Daha akıcı bir tasarımı vardır.
5 - Otomatik HDR ve DirectStorage özellikleri oyun zevkinizi üst kademeye taşır.
6 - Ekran organizasyonu, masaüstü grupları ve çoklu masaüstü özellikleri ile üretkenliğin kalbidir.
7 - Microsoft Defender ve Microsoft Edge'in yeni sürümleri bilgisayarı korumak için çalışırlar.
8 - Copilot adı verilen yeni yapay zeka ile çalışabilirsiniz.
9 - Yeni kontrol paneli ile ayarlara hızlı erişebilir ve bildirim panelinden ayrı bir şekilde kullanabilirsiniz.

Şimdi gelelim kimler kurmalı, kimler kurmamalı tarafımıza.
1 - İşlemciniz desteklemiyorsa kurmayın.
2 - TPM 2.0 ve Secure Boot yoksa kurmanızı önermem.
3 - SSD'niz yoksa yaklaşmayın.
4 - 4 GB RAM varsa kurmanızı önermem, RAM ihtiyacı biraz fazla.
5 - Eski temaları daha çok seviyorsanız veya Windows 11'in tasarımı sizi sıktıysa kurmayın.
6 - Yükseltme yaptığınız zaman önceki Windows sürümlerinden artık dosyalar her zaman birikir. Bunları 10 gün sonra temizlemenizi tavsiye ederim. Yoksa bazen sistem kasabiliyor.
7 - 10 gün boyunca geriye dönme hakkınız var. Yeni sürüme bir şans tanıyıp sevmezseniz geri dönebilirsiniz.
8 - Eğer sürücüleriniz için Windows 11 sürümleri yoksa bu da biraz sıkıntı olabilir. Ama Windows 10 sürücüleri çalışabilir.

Son olarak, Windows 11 her bilgisayarda aynı çalışmaz. Ben 3 farklı bilgisayar değiştirdim. 2 bilgisayarım pek de iyi olmayan bilgisayarlardı. Son bilgisayarım ise bir oyuncu bilgisayarı ve uzun zamandır formata gerek duymadım. Bu yüzden her sosyal üyesine Windows 11'i övmeyin veya kötülemeyin. Farklı sistemler, farklı deneyimler.

Benden bu kadar, ekstra bilgiler için şimdiden teşekkürler. Windows 11 Rehberi sizlerle!

@Silinen üye @557

Otomatik HDR ve DirectStorage özellikleri oyun zevkinizi üst kademeye taşır.
Otomatik HDR denedin mi? Windows 11 HDR işini bir türlü halledemedi. Hep bok gibi olduğu için oyun geliştiricler AMD ve NVIDIA'nın yönetimin kullandılar daha çok. Hatta Intel de Arc ekran kartlarında Microsoft'un yöntemini kullandığı için bok gibi olmuş.

Duzgun kurulum yapildiginda sahsen cogu sistemde sorun olmayacagini dusunuyorum, ha sevmeyen sevmez zorla kullan demiyoruz ama gidip de hala sorun dolu diye gezene de tepkimi gosteririm.

Windows'u severek asla kullanmadim ama 11 bari bunu cok az olsa da tasarimi ile telafi etmeye calisiyor.

Otomatik HDR denedin mi? Windows 11 HDR işini bir türlü halledemedi. Hep bok gibi olduğu için oyun geliştiricler AMD ve NVIDIA'nın yönetimin kullandılar daha çok. Hatta Intel de Arc ekran kartlarında Microsoft'un yöntemini kullandığı için bok gibi olmuş.
Denedim hocam, Genshin Impact üzerinde çok güzel duruyor AMA ekran görüntüleriniz cennetten iniyor. Tüm ekran görüntülerini game bar kısayolu ile almanız gerekiyor (Windows + alt + PrintScreen).

Bazı örnekler ektedir.

Ayrıca eğer game bar kısayolu ile ekran görüntüleri alırsanız onlar da SDR parlaklığı ayarına göre çıkıyor. Yani biraz koyu çıkabiliyorlar. Onları da eklerin sonuna ekleyeyim.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (422).webp
    Ekran Görüntüsü (422).webp
    130,2 KB · Görüntüleme: 92
  • Ekran Görüntüsü (419).webp
    Ekran Görüntüsü (419).webp
    263 KB · Görüntüleme: 88
  • Ekran Görüntüsü (416).webp
    Ekran Görüntüsü (416).webp
    109,6 KB · Görüntüleme: 78
  • Ekran Görüntüsü (415).webp
    Ekran Görüntüsü (415).webp
    105,6 KB · Görüntüleme: 69
  • Ekran Görüntüsü (414).webp
    Ekran Görüntüsü (414).webp
    35,7 KB · Görüntüleme: 72
  • Ekran Görüntüsü (411).webp
    Ekran Görüntüsü (411).webp
    128,4 KB · Görüntüleme: 69
  • #┋genshin-chat『✳』 _ SLIT - Discord 2.03.2024 10_20_34.webp
    #┋genshin-chat『✳』 _ SLIT - Discord 2.03.2024 10_20_34.webp
    88,9 KB · Görüntüleme: 60
  • Genshin Impact 24.03.2024 15_53_38.webp
    Genshin Impact 24.03.2024 15_53_38.webp
    106,1 KB · Görüntüleme: 88
Windows 11'rin HDR mi nedir bende bir bok anlamadım. Kullanırken bazen saçmalıyor Windows 11 şimdi FC24 oynunda beyaz ekran vermeye başladı uyuz oldum Windows 10'a dönüyorum. Windows Vista'dan sonra bok gibi işletim sistemi Windows 11.

Windows 11'rin HDR mi nedir bende bir bok anlamadım. Kullanırken bazen saçmalıyor Windows 11 şimdi FC24 oynunda beyaz ekran vermeye başladı uyuz oldum Windows 10'na dönüyorum şimdi. Windows Vista'dan sonra bok gibi işletim sistemi Windows 11.
HDR için mi Windows 10'a dönüyorsunuz? Direkt Otomatik HDR'yi kapat seçeneği var ama siz bilirsiniz... Ayrıca bu ayar beyaz ekrana sebep olmaz.

Bu yüzden her sosyal üyesine Windows 11'i övmeyin veya kötülemeyin. Farklı sistemler, farklı deneyimler.
Buna kesinlikle katılıyorum.

Çoğu kişi Windows 11 için hep iyi bir sistem ile kullanılması gerektiğini düşünüyor ama öyle değil. Hatta katkı yapmak adına kendi deneyimlerimden dolayı rehberdeki 4 GB RAM ile kullanmamanın tavsiye edilmeyişine küçük bir eleştiri getirmiş olayım ben de.

İntel Core 2 Duo T8100 - 4 GB DDR2 RAM olan çok eski bir laptop'ta günlük kullanım için Windows 11 kullanıyorum. Gayet stabil çalışıyor aslında. Elbette bir oyuncu bilgisayarındaki performans yok. Ama birçok kişinin abarttığı şekilde "ölüm gibi olur, zulüm gibi olur" gibi benzetmeler yersiz. Eski sistemlerde günlük kullanım için bence gayet yeterli.

Ancak ben de Windows 11'i SSD ile kullanıyorum sistemlerimde. HDD ile tecrübe etmedim. Yine de 7200 Rpm olan bir HDD ile de denenebilir düşüncesindeyim.

Buna kesinlikle katılıyorum.

Çoğu kişi Windows 11 için hep iyi bir sistem ile kullanılması gerektiğini düşünüyor ama öyle değil. Hatta katkı yapmak adına kendi deneyimlerimden dolayı rehberdeki 4 GB RAM ile kullanmamanın tavsiye edilmeyişine küçük bir eleştiri getirmiş olayım ben de.

İntel Core 2 Duo T8100 - 4 GB DDR2 RAM olan çok eski bir laptop'ta günlük kullanım için Windows 11 kullanıyorum. Gayet stabil çalışıyor aslında. Elbette bir oyuncu bilgisayarındaki performans yok. Ama birçok kişinin abarttığı şekilde "ölüm gibi olur, zulüm gibi olur" gibi benzetmeler yersiz. Eski sistemlerde günlük kullanım için bence gayet yeterli.

Ancak ben de Windows 11'i SSD ile kullanıyorum sistemlerimde. HDD ile tecrübe etmedim. Yine de 7200 Rpm olan bir HDD ile de denenebilir düşüncesindeyim.
Ben de 4 GB RAM ile ekstra sıkıntılar yaşamadım, sadece daha rahat kullanım için 4 GB fazla önermiyorum. Eleştirin için sağol.

Bu yüzden her Sosyal üyesine Windows Canary övmeyin veya kötülemeyin. Farklı sistemler, farklı deneyimler.
Bunun için daha az önce konu açtım ve orada da sorunların olası olduğunu yazdım, farklı konuları farklı konulara taşımayalım ve o konuda tartışalım :). (Windows Canary kullanmayın)

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt