Makaleler
104
Yer
İstanbul
Herhalde standardın ismi belli değil bu yüzden USB 80 Gbps diyorlar. Windows 11 bu yeni standardı 26040 sürümüyle destekliyor artık.

Windows'un bu sürümünde en yeni nesil USB standardı olan USB 80Gbps desteğini duyurmaktan heyecan duyuyoruz. USB 80Gbps desteği ilk olarak yeni Razer Blade 18 gibi Intel Core 14. Nesil HX serisi mobil işlemcileri temel alan belirli cihazlarda sunulacak.

Bu, USB4 standardının ilk büyük sürüm güncellemesidir ve performansı 40 Gb/sn'den 80 Gb/sn'ye çıkarır. Yeni nesil yüksek performanslı ekranları, depolamayı ve bağlantıyı mümkün kılar. Eski nesil USB ve Thunderbolt için üretilmiş çevre birimleriyle tamamen geriye dönük uyumludur ve diğer tüm USB Type-C özellikleriyle birlikte çalışır.

eGPU devri artık geliyor. Böyle bi' portum olsa şahsen kasayla falan uğraşmazdım. 40 Gbps bile kullanılabilir durumdayken...

eGPU devri artık geliyor. Böyle bi' portum olsa şahsen kasayla falan uğraşmazdım. 40 Gbps bile kullanılabilir durumdayken...

Laptopta olur o devrim en fazla. Koca kasanin disarisinda kablo cehennemi ile ugrasan birileri olacagini sanmiyorum. Kasaya da kartini koymuyorsa ne anlami kaldi masaustu bilgisayarin?!

Laptopta olur o devrim en fazla. Koca kasanin disarisinda kablo cehennemi ile ugrasan birileri olacagini sanmiyorum. Kasaya da kartini koymuyorsa ne anlami kaldi masaustu bilgisayarin?!
eGPU dedigin zaten laptop ile kullanilir. Masaustunde kullanmayla ilgili kimsenin bir iddiasi, hevesi yok.