Batinux

Uzman
Hangisine geçeceğim hakkında kararsız kaldım. Normalde Windows 11 kullanıyordum. Ama sonra Arch deneyeyim dedim. Arch'a geçtim ama şu an mutlu muyum mutsuz muyum bilemedim. Oyun oynarken yüksek FPS alıyorum ama arayüzde falan gezinirken wayland'den dolayı imleç gecikmeli bir şekilde geliyor. Ne yapsam bilemedim. Tekrar format atmak istemiyorum her şeyi kurmuştum. Sizce ne yapmalıyım? Şu anki masaüstü görüntüm bu.

1763067008793.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bildiğiniz Windows. Bunun yerine orijinalini kullanın daha iyi.
Taklitler aslını yüceltir. Doğrudan Windows 11 kurun. Linux camiası distroları babasının malı gibi savunacaktır kesin.
1. Linux, Windows'un bir taklidi olmaya çalışmamıştır.
2. Linux'un bu şekilde görünebilmesinin sebebi özelleştirilebilirliği sayesindedir ve bu da kullanıcının elinde olan bir şeydir.

Konu sahibinin sorununa gelirsek Wayland X11'in aksine imlecin oraya gidip gitmediğini eş zamanlı olarak denetliyor ve imlecin gerçekten orada olup olmadığı sonucunu netleştirdikten sonra görüntü aygıtına yansıtıyor.

Bütün Wayland dağıtımlarda böyledir.

Hocalarım sağ olun bilgiler için kavga etmeye gerek yok X11'e geçmeme sebebim görselliğe önem vermemdi. Ama neyse teşekkürler X11'e geçmiştim önceden ama bazı görsel ile ilgili bir animasyon olduğunda X11 pek iyi sonuç vermiyor. Ama yine de teşekkürler Linux'da kalmaya devam edeceğim.

Oyun oynamak istiyorsanız Windows. Yok ben geliştirme ve özelleştirme yapmak istiyorum, aynı zamanda Linux'ta öğrenirim diyorsanız Linux. Tamam da ben ikisini de istiyorum diyorsanız dual boot.
Not: SteamOS gibi alternatifler olsa da hala tam entegre olamadığını tartışmaya gerek yok.