Arkadaş Windows 7 hala 2026'da kullanılır mı?
Amacına bağlı, güvenlik olarak artık açıklar var ve program desteği de bir o kadar zayıfladı. Üstüne kurduktan sonra bir sürü güncelleme driver beziyorsunuz kurduktan sonra da bitmiyor bir uygulama mı kuracaksın en az yarım saat uğraş falan (öyle bir seviyede ki kurduktan sonra ne Chrome ne Firefox kurabiliyorsunuz Explorer'dan Explorer 8 Firefox'un sayfadan dosya indiremiyor, Chrome'un dosya da Update eksikliğinden açılmıyor.) , eskidi artık istesek de istemesek de ancak çok sevdiğim bir işletim sistemi, hala kullanıyorum hatta Windows 7'den yazıyorum bunu. Eskiden bir rehber yazmıştım bunla ilgili bknz:Rehber: 2024'te Windows 7 kullanılır mı?
Daha detaylı bilgi alabilirsin.

Zevk icin gunluk kullanim olarak evet. Ozellikle 7 olsun diye bi isteginiz yoksa W10 LTSC daha mantikli.
10 Kaldıramayacak sistemler 10 LTSC de kaldıramıyor genelde hocam, o yüzden eğer zorundaysa 7 kullanmak (sistemi kaldırmıyorsa) bence zorlamamalı 7'de kalmalı.

10 LTSC surumu 4 GB RAM ile rahatça kullanilir. Zaten 4 alti RAM varsa o sistemden pek bir hayir gelmez.
RAM'a göre bakmak sadece saçma olur CPU da cok büyük bir etken bence. Onun disinda 4 GB RAM ile de cokta tatmin edici bir sonuc vermiyor 8.1 vs. Çok daha performanslı fakat yinede günlük kullanimda sorun yaratmiyor 10 LTSC arti 4 RAM.

10 LTSC surumu 4 GB RAM ile rahatça kullanilir. Zaten 4 alti RAM varsa o sistemden pek bir hayir gelmez.
Ki 4 GB RAM ile klasik 10 da da günlük kullanim icin tatmin edici bir performans alabilirsiniz yani çokta bir fark oldugunu dusunmuyorum iki surum arasinda deneyimlerime gore.