Yavru kedideki pireler nasıl temizlenir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan efebatiin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 104
  • Etiketler Etiketler
    kedi nasıl

efebatiin

Uzman
1 haftadır kedi dışarıda tek başına olduğundan eve aldım ve her gün aynı yerden geçiyorum annesi gelmiş mi diye. Gelmediğini görünce de eve alma gereği duydum. Önceden belirteyim, sonra saçma sapan mesaj görmek istemiyorum.

Kedide pireler var, bunları nasıl temizleyebilirim? Herhangi bir ilacı var mı? Yarın veteriner kapalı olduğundan veterinere gidemiyorum. Biraz araştırma sonrası sirke ile temizlenebilir diyor ne kadar doğru?

Bilen biri yardımcı olursa sevinirim.

Var hocam fakat canını acıtmaz mı? Onun yerine öğlen yumuşak başlı bir diş fırçası aldım. Sirkeli su hazırlayıp diş fırçası ile temizlemek vardı aklımda.

Kimyasallara göre daha zararsız bir yöntem. Biz küçük başları tozlama yolu ile pirelerden ayırıyorduk. Özel kimyasalı var.

Sirke yolunu biliyorsun gibime geliyor. Pire tarağı zarar vermez. Aksine ölü tüyleri ve pireleri alır.

İlk diş fırçası ile temizlemeye çalışayım bence hocam aşırı yumuşak zaten. Gördüm işe yaramıyor pire tarağı ile devam ederim. Yardım için teşekkürler.

@efebatiin güzelce ve hayvanı tedirgin etmeden yıka, pirelerden kurtul ve bir veterinere götür. Aşılarını falan yaptır.

Pazartesi gideceğim fakat 2 haftalık olduğundan sorun olur mu?

İlk diş fırçası ile temizlemeye çalışayım bence hocam aşırı yumuşak zaten. Gördüm işe yaramıyor pire tarağı ile devam ederim. Yardım için teşekkürler.

Pazartesi gideceğim fakat 2 haftalık olduğundan sorun olur mu?

Veteriner bilgi sahibi orada. Sana her şeyi anlatır zaten.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt