Yeni Nesil Türkçe Yama Platformu: Apex

Mesela GTA Vice City çevirisinin çok da iyi olmadığını hatırlıyorum. GTA 3'ü de oynayalı bayağı oldu o da iyi olmayabilir. Veya eski Resident Evil serilerinde alt yazı varsa onların çevirisi de yok. Herkes remake oynayacakmış gibi düşünülmesi de hatalı olur.

Yani aslında ana odağım oyun değil. Kötü çevirisi olan serileri öylece bırakmak yerine, en kötü DeepL ve biraz elden geçirip çevirmek, ücretsiz sunmak markalarına değer katacaktır.

DonanımHaber'deki criminal277_ kullanicisinin yamalari denemis miydiniz? Gta the Definitive edition serisi ve Manhunt icin yamalari kullanmistim. Oldukca iyiydi.

Hangi oyunlari/serilerinden bahsettiniz bilmiyorum ama hakli olabilirsiniz.
Apex grubunun acmis oldugu anketleri baz alip bir daha GTA, Resident Evil serisini cevirmenin anlami yok. Benim kastim buydu.
Shadow of Mordor, Tomb Raider serileri gibi bir çok serinin yamalarında çok kötü bir çeviri kalitesi var. Özellikle de Oyun Çeviri'nin yamalarında.

Platformumuzda olabildiğince fazla oyunun yamasını bulundurmayı planlıyoruz, bu sebepten ötürü de bir oyunun hâlihazırda çevirisinin bulunması bizim için pek fark etmiyor açıkçası. Önceliğimiz tabii ki yaması olmayan oyunlar olacaktır lakin bu yaması olan oyunlara el atmayacağımız anlamına gelmiyor.

Merhabalar, şimdilik Shopier kullanmayı planlıyoruz. Ancak belki başka ödeme yöntemlerini desteklemeyi de kullanıcı geri bildirimlerine göre değerlendirebiliriz.

Fiyatları da olabildiğince düşük tutmaya çalışacağız. Üyelik sisteminin ücreti Netflix tarzı platformlarda olduğu gibi yüksek olmayacak elbette. Kesin olmamakla birlikte muhtemelen aylık üyeliğin fiyatı 3-4 dolar civarında olacaktır. Tekli yama satın alımının fiyatlandırmasını ise henüz kararlaştırmadık, o konuda net bir şey söyleyemeyeceğim o yüzden.
Farklı platform isteme nedenim Shopier maalesef kredi kartı hariç üyelik sistemine izin vermiyor. Kredi kartını da kişisel algılamayın ama Shopier sistemine girmek istemiyorum.

Farklı platform isteme nedenim Shopier maalesef kredi kartı hariç üyelik sistemine izin vermiyor. Kredi kartını da kişisel algılamayın ama Shopier sistemine girmek istemiyorum.
Üyelik sistemi otomatik yenilemeli olmayacak, yani banka kartıyla da alabileceksiniz. Paket şeklinde satacağız üyeliği, dediğiniz gibi abonelik sistemi olduğunda maalesef sadece kredi kartı ile satın alım yapabiliyorsunuz.

selam!

Elysium çeviri olarak bundan sonra sizlere Apex adıyla hizmet vereceğiz.
Apex; PC oyuncuları için güvenli, kolay kurulabilir ve kaliteli Türkçe yerelleştirme yamaları sunan yeni nesil bir platform.

Bu platform sayesinde:
  • Kullanıcılarımızın taleplerine göre hazırlanacak olan Türkçe dublaj yamaları,
  • Profesyonel çeviri ekibimiz tarafından oluşturulan yüksek kaliteli yerelleştirme yamaları,
  • Oyunların çıkış gününde, diğer makine çeviri çözümlerine kıyasla çok daha kaliteli bir deneyim sunan Apex AI destekli yapay zekâ çevirileri,
  • Ve ücretsiz olarak sunacağımız, DeepL tabanlı yamalar sizlerle olacak.
Amacımız, oyunları Türkçe oynamak isteyen herkese hızlı, güvenilir ve kaliteli çözümler sunmak.

Apex olarak hizmet vermeye başlamadan önce, üzerinde çalışacağımız projelerle ilgili görüşlerinizi almak istiyoruz.
Bu amaçla sizler için bir anket hazırladık.

👉 Ankete katılmak için: https://www.useapex.app/

peki Apex nasıl bir platform olacak?

Apex; üyelik ve Apex kredisi sistemiyle çalışan, kullanıcı odaklı bir yerelleştirme platformudur.

Platformumuzda dört farklı yama türü yer alacak:
  • DeepL destekli (ücretsiz, temel kalite) yamalar.
  • Apex AI destekli (kendi yapay zekâmız ile hazırladığımız) yamalar.
  • profesyonel çeviri ekibimizin hazırladığı yerelleştirmeler.
  • Türkçe dublajlı yamalar.

kullanım modeli nasıl işleyecek?
  • Tüm oyunlar için, ücretsiz DeepL çevirileri platformda sunulacak.
  • Daha yüksek kalite isteyen kullanıcılar, diğer 3 yama türüne ücretli erişim sağlayabilecek.
  • Apex üyeliği alarak, her ay güncellenen tüm yama kütüphanesine erişim sağlanabilecek.
  • Üyelik almak istemeyen kullanıcılar ise Apex kredileri ile istedikleri yamayı tekil olarak satın alıp süresiz şekilde kullanabilecek.

sıkça sorulan sorular.

S1:
elysium çeviri platformunda bazı yamaları satın almıştım. Bu yamaları Apex platformunda da kullanabilecek miyim?
C: evet, kullanabileceksiniz. Geçiş sürecinde tüm kullanıcılarımıza yardımcı olacağız. Yapmanız gereken tek şey, elysium çeviri'ye kayıt olduğunuz e-posta adresiyle Apex'e kaydolmak. Bu sayede sahip olduğunuz tüm yamalar Apex hesabınıza otomatik olarak tanımlanacak.

S2: Apex ne zaman hizmet vermeye başlayacak?
C: anket tamamlandıktan hemen sonra hizmete başlamayı planlıyoruz. Anketimiz 14 gün sürecek ve ardından platformumuzu kademeli şekilde aktif edeceğiz.

S3: Apex AI nedir?
C: Apex AI, kendi geliştirdiğimiz özel bir yapay zekâ çeviri sistemidir. Amacımız, oyunları çıkış gününde bile kaliteli bir Türkçe çeviriyle oynanabilir hale getirmek. Apex AI hakkında detaylı bilgilendirmeleri platform yayına girdiğinde paylaşacağız.

S4: dublaj yamaları AI ile mi hazırlanacak?
C: hayır. Dublaj projelerimizi yarı profesyonel ve profesyonel seslendirme kadrolarıyla gerçekleştireceğiz. Kaliteden ödün vermeden, olabildiğince doğal ve oyun ruhuna uygun dublajlar sunmayı hedefliyoruz.

S5: yamalarınızı .exe üzerinden mi kuracağız?
C: iki farklı seçenek sunacağız:
Apex uygulaması üzerinden tek tıklamayla kurulum (ekstra işlem gerekmez)
internet sitemizden manuel indirme, bu yöntem bazı oyunlarda ek kurulum adımları gerektirebilir.

sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Discord: https://discord.com/invite/rhWUXdqeAb
X (Twitter): https://x.com/useapexapp
YouTube: https://www.youtube.com/@useapex
Instagram: https://instagram.com/useapexapp

DeepL ile yapılan yamaların ücretsiz olması güzel olmuş kaliteli hizmet vereceksiniz gibi duruyor bir de topluluğun istekleri doğrultusunda iş yapılırsa gayet güzel olur. Artı olarak NextL-II Game toolu olmayan oyunlarda vs. nasıl yapılacak gerçekten merakla bekliyorum.

Manuel kurulum sağlanması ve ücretli satılan yamaları üyeliksiz ayrıca satın alabilme özellikleri çok iyi olmuş. Atıyorum Linux veya macOS üzerinden Wine/Steam Proton'ya da crossover ile oynayan kişiler de yamalara erişim sağlayabilir. Özelleştirilmiş kurulum sihirbazlarının karmaşık bağlılıkları sebebiyle uyumluluk katmanlarıyla çalışması zor olabiliyor.

Profesyonel çeviri yapan muadil oluşumlar yamalarına sadece üyelikle erişim sağlıyor ki sahiplik ilkesi benimsenemiyor. İki seçeneğin de sunulması harika. Sahip olunan yamalara güncellemeler ücretsiz sağlanırsa çok daha güzel olur.

Profesyonel çeviri işi ücretsiz bir şekilde(artık) yapılamayacak bir raddeye erdi. İnsanların günümüz rekabetçi koşullarında hem yamaya gönüllülük edip hem de kendi hayatını sağlaması imkansız.

Birisi ya ekmeğine bakacak ya da yamayla uğraşacak ama ekmeği de bu işten gelecek. Günümüzün rekabetçi yapısına ve potansiyel daha fazla gelir imkanına rağmen ücretsiz seçenekler, profesyonel yamalarda satın alma seçeneği sunmanız taktire şayan.

Merhaba üyelik ücretlerinin fiyatları belli mi? Bir oyuna verdiğim paranın birkaç katını sadece yama için harcamak istemiyorum. Ayrıca Türkçe olmayan ama online oyunlara da yama yapılacak mı?

Merhaba üyelik ücretlerinin fiyatları belli mi? Bir oyuna verdiğim paranın birkaç katını sadece yama için harcamak istemiyorum. Ayrıca Türkçe olmayan ama online oyunlara da yama yapılacak mı?
Online oyunlardan kastınız co-op vs. ise evet, yapılabilir. Ancak rekabetçi oyunlardan bahsediyorsanız o oyunların kullandıkları anti-hile sistemlerinden ötürü mümkün değil maalesef.

Üyelik hakkındaki sorunuza gelecek olursam, üyelik fiyatını 3-4$ civarı tutmayı planlıyoruz. Bu fiyat sizin için uygun değilse kredi sistemiyle tekli yama satışımız da olacak.

Online oyunlardan kastınız Co-op vs. ise evet, yapılabilir. Ancak rekabetçi oyunlardan bahsediyorsanız o oyunların kullandıkları anti-hile sistemlerinden ötürü mümkün değil maalesef.

Üyelik hakkındaki sorunuza gelecek olursam, üyelik fiyatını 3-$4 civarı tutmayı planlıyoruz. Bu fiyat sizin için uygun değilse kredi sistemiyle tekli yama satışımız da olacak.

Aklımda daha çok Co-op oyunlar vardi zaten. İki soruma da yanıt verdiğiniz için teşekkürler. Kimseyle bir alıp veremediğim yok ama bazı firmalar gibi neredeyse bütün oyunlar için sadece üyelik isteyen ve bu üyelikte aylık olan bir sistem tercih etmemeniz çok iyi. Umarım kısa zamanda büyük başarılar elde eden bir ekip olursunuz.

Geri
Yukarı Alt