Lully

Uzman
Yıllardır, çok yorgun olduğumda bir yere uzandığımda ve kalkmaya çalıştığımda baş dönmesi ve mide bulantısı yaşıyorum. Bu durum saatlerce geçmiyor. Şimdiye kadar doktora da gitmedim. Sizce bunun sebebi ne olabilir?

Bir kaç gündür bende aynı durumu yaşıyordum. Fakat hastalıktan dolayıydı bi muane olursanız bir şeyiniz kalmaz.

Yıllardır, çok yorgun olduğumda bir yere uzandığımda ve kalkmaya çalıştığımda baş dönmesi ve mide bulantısı yaşıyorum. Bu durum saatlerce geçmiyor. Şimdiye kadar doktora da gitmedim. Sizce bunun sebebi ne olabilir?
Tansiyon veya kalp yetmezliği. Doktora gitmelisin, hatta tansiyonunu ölç ve büyük tansiyon 150 küçük tansiyon 90 üzeri ise acile git.
Büyük tansiyon 180 ve üzeri olunca müdahalede bulunuyorlar.
Küçük tansiyon 90 ve üzeri ise müdahalede bulunuyorlar.
Tansiyon 140/80 üzeri ise risk var demek ama müdahalede bulunulmuyor.

Veya yorgunluktan tansiyonun da düşüyor olabilir ama daha düşük bir ihtimal.

Son düzenleme:
Tansiyon veya kalp yetmezliği. Doktora gitmelisin, hatta tansiyonunu ölç ve büyük tansiyon 150 küçük tansiyon 90 üzeri ise acile git.
Tansiyon 14/8 üzeri ise risk var demek ama müdahalede bulunulmuyor.

Veya yorgunluktan tansiyonunda düşüyor olabilir ama daha düşük bir ihtimal.
Google gibi öldürdünüz adamı hocam 🤣. Ailenizde tansiyon öyküsü varsa olabilir ancak onun dışında çok düşük bir ihtimal. Ancak ne olur ne olmaz bir eczaneye gidip tansiyonunuzu ölçtürtün. Geçmiş olsun.

Kasların yorgunluğu ve oksijen seviyelerinin düşmesi (aldığın oksijen kaslar tarafından harcanıyor) ile baş dönmesi ve mide bulantısı gibi semptomları gösterebilir. Sigara kullanıyor musun? Anksiyete de olabilir.

Google gibi öldürdünüz adamı hocam 🤣. Ailenizde tansiyon öyküsü varsa olabilir ancak onun dışında çok düşük bir ihtimal. Ancak ne olur ne olmaz bir eczaneye gidip tansiyonunuzu ölçtürtün. Geçmiş olsun.
😅Yorgunluk sonrası baş dönmesi ve mide bulantısı. Baya tansiyonu işaret ediyor.

Kasların yorgunluğu ve oksijen seviyelerinin düşmesi (aldığın oksijen kaslar tarafından harcanıyor) ile baş dönmesi ve mide bulantısı gibi semptomları gösterebilir. Sigara kullanıyor musun? Anksiyete de olabilir.
Sigara kullanmıyorum ama bulunduğum odanın oksijen seviyesi düşük, dediğiniz gibi ondan oluyor sanırım.

Tansiyon 140/80 üzeri ise risk var demek ama müdahalede bulunulmuyor.

Veya yorgunluktan tansiyonun da düşüyor olabilir ama daha düşük bir ihtimal.
Doktor musun veya tıp mı okuyorsun?

Basitten bakacak olursak beslenmen, nefes alış şeklin nasıl, boyunun uzunluğu, kalkış şeklin, uykusuzluk gibi durumlar etkileyebilir.