Twitter'da "Silah bırakıyorlar işte barış olacak ne istiyorsunuz" diyen 'mankafalı' bir kitle var.
1. Barış Sürecinde ne oldu? Teröristler arkamızdan vurmadı mı? Doğuda neredeyse bir terör devleti kuracak konuma gelmediler mi? O durumu bitirmek amacıyla binlerce askerimizi bölgeye göndermedik mi? Binlerce şehit vermedik mi? Sonuç ne oldu peki? Terör daha güçlendi.
2. Barış sürecinde ne olacak derseniz; Anayasada "Kürtlük" tanımı güvence altına alınacak, pek ihtimal vermiyorum ama Anadilde eğitim bile gelebilir. HDP'yi arkasına alarak Anayasayı değiştirecek başımızdaki şahıs ve Padişahtan bile daha güçlü yetkilere erişecek. Çok yüksek ihtimalle PKK teröristleri YPG'ye katılacak. Çünkü YPG dünya çapında terörist diye tanınan bir örgüt değil. Sebebi, sivil katliamı gibi terör işlerini PKK'ya yaptırmasıdır. Yani YPG işin diplomatik kanadında, PKK ise arazi kısmında. YPG'ye katılan birlikler Suriye'de çok ama çok yüksek ihtimalle bir devlet kuracaklar. Bakmayın Suriye Cumhurbaşkanının öyle "kurdurtmayız" açıklamalarına. Çok yakında kurulur. Özerk olarak kurulur. Aynı IKBY gibi.
Bazen diyorum "İsrail kadar olamadık" diye. İsrail, terörist gördüğü grupların yönetici kadrosunu 1 ayda öldürdü mesela. Biz ne yapıyoruz peki? Teröristlerle masaya oturuyoruz, yetmiyor heyet kuruyoruz onlarla görüşmek için, yetmiyor Terörist Elebaşı, 50,000 kişinin katilini ekranlara yansıtıp (üstelik Kürtçe olarak) herkesin gözüne sokuyoruz. Neymiş PKK lağvedilmiş. PKK kalmadı zaten. Biz şu an sizce PKK ile mi savaşıyoruz? Örgütün onlarca kolu var. PKK kendini lağvetse ne olacak KCK, KLK, KMK, APK işte bilmem ne bir sürü örgüt türetip yine aynılarını yapmaya devam edecekler.
Yazık bu devletin haline, bu milletin cahilliğine. Yazık...