3uTools ile iOS yüklemek tehlikeli mi?

Arkadaşlar iOS 16.0.2 sürümüne sahip bir iPhone 12 telefonum mevcuttu. Ben telefona temiz bir kurulum yapmak için DFU modda iTunes üzerinden yapmaya çalıştım fakat uygulama çöktü. Çok kez denedim ve iTunes yükleme ekranında biraz bekleyip kendini kapatıyor ve telefonum yükleme ekranında kalıyordu. Telefonum kurtarma modunda kaldığı için çaresiz kaldım ve 3uTools ile IPSW üzerinden yüklediğim iOS 18.3.1'i yüklemeyi ve telefonu açmayı başardım. Fakat uygulama güvenilir mi? Telefona virüs atmış mıdır? Düşünceniz nedir? Sayısız kişisel bilgilerim var telefonumda.

Arkadaşlar iOS 16.0.2 sürümüne sahip bir iPhone 12 telefonum mevcuttu. Ben telefona temiz bir kurulum yapmak için DFU modda iTunes üzerinden yapmaya çalıştım fakat uygulama çöktü. Çok kez denedim ve iTunes yükleme ekranında biraz bekleyip kendini kapatıyor ve telefonum yükleme ekranında kalıyordu. Telefonum kurtarma modunda kaldığı için çaresiz kaldım ve 3uTools ile IPSW üzerinden yüklediğim iOS 18.3.1'i yüklemeyi ve telefonu açmayı başardım. Fakat uygulama güvenilir mi? Telefona virüs atmış mıdır? Düşünceniz nedir? Sayısız kişisel bilgilerim var telefonumda.
- 3uTools, iOS cihazlarla çalışmak için popüler bir üçüncü taraf yazılımdır ve genellikle güvenilir olarak kabul edilir. Bununla birlikte, resmi Apple yazılımları gibi bir güvence sunmaz.

- 3uTools ile IPSW dosyası yüklerken dikkat edilmesi gereken noktalar:
- Yüklemek istediğiniz IPSW dosyasının güvenilir bir kaynaktan (örneğin, Apple'ın resmi web sitesi) alınmış olması gerekmektedir.
- Dosyayı indirdiğiniz kaynağı araştırın; bilinmeyen veya şüpheli kaynaklardan indirilen IPSW dosyaları kötü amaçlı yazılım içerebilir.

- Telefonunuza virüs bulaşma ihtimali, kullanmış olduğunuz yazılımların kaynağına ve IPSW dosyasının doğruluğuna bağlıdır:
- Eğer güvenilir bir kaynaktan IPSW dosyasını yüklediyseniz ve 3uTools'un en son sürümünü kullanıyorsanız, virüs bulaşma olasılığınız düşüktür.
- Yine de, kişisel bilgilerinizin güvenliği için cihazınızı güncel bir antivirüs yazılımı ile taramanız faydalı olacaktır.

- Önlemler almak için:
- Cihazınızı güncel bir iOS sürümüne güncelleyin (Resmi kaynaklardan).
- Özellikle eski uygulamaları kaldırın ve güvenilir uygulamalar kullanın.
- Kişisel verilerinizi yedekleyin ve gereksiz verileri silin.

- Eğer şüpheleriniz hala devam ediyorsa, profesyonel bir teknisyenden yardım alarak cihazınızın güvenliğini kontrol ettirebilirsiniz.

Güvenilirdir hocam, bir problem olmaz.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt