Çözüldü ASUS ROG G16 TPM kapatma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pizzacı Çocuk

Çalışkan
Merhaba ASUS ROG G16 sahibiyim ve bir yazılımı çalıştırabilmek için TPM kapatmam lazım ama bildiğiniz gibi bu model diz üstelerinde doğrudan TPM erişimi yok. Secure Boot kapalı konumda ama halen uygulama TPM açık olduğunu söylüyor. Yardımcı olur iseniz sevinirim.

Çözüm
İşlemci AMD ise bu araçla USB bellekten boot edip kapatabilmen gerek:

Alternatif TPM kapatma Yöntemi​

Bu, BIOS'tan TPM'yi devre dışı bırakma seçeneği olmayan herkes içindir. Aksi takdirde, BIOS'tan devre dışı bırakmak yeterli olmalıdır.

TPM'yi devre dışı bırakma adımları:​

1. C:\Windows\System32 klasörüne gidin.
  2. tpm.sys dosyasını aratın; iki farklı konumda aynı adlı iki dosya bulacaksınız.
  3. Bu dosyaları istediğiniz bir isimle yeniden adlandırın (örneğin, tpmbackup.sys).
  4. İzin hatasıyla karşılaşabilirsiniz, bu yüzden bu dosyaların bulunduğu klasörün sahipliğini kendi kullanıcı adınıza geçirmeniz gerekir (bunun nasıl yapılacağını YouTube veya Google'da arayabilirsiniz).
  5. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
  6. Aygıt Yöneticisi'nde TPM'nin sarı üçgen uyarısıyla göründüğünü fark edeceksiniz.

Windows 11 Kullanıcıları İçin Ekstra Adım:​

Eğer Windows 11 kullanıyorsanız, TPM kontrolünü atlamak için kayıt defterinde değişiklik yapmanız gerekir. Bunun için:
  1. Windows + R tuşlarına basın.
  2. "regedit" yazıp Enter'a basın.
  3. HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ Setup yoluna gidin ve LabConfig adında yeni bir anahtar oluşturun.
  4. Bu anahtarın içinde "BypassTPMCheck" adında yeni bir DWORD (32-bit) değeri oluşturun ve değerini 1 yapın.
Not: Bilgisayarın bataryasını çıkarırsanız TPM sıfırlanacaktır ve TPM'yi devre dışı bırakmak için yukarıdaki adımları tekrar uygulamanız gerekecektir.
Laptop BIOS'ları genelde kısıtlı seçeneklere sahip oluyor. Üreticiler de kullanıcı oyunlarda sorun yaşamasın diye TPM ayarını muhtemelen hiç koymamış. Iyi de yapmış açıkçası bilen bilmeyen herkes BIOS'a girip bir şeyi karıştırıyor, ondan sonra da TPM kapattım, nasıl açılır diye saçma sapan uğraşıyorlar.

Ama kapatmak isteyince de bu şekilde uğraştırıyorlar ve elzem bir özellik olduğunu düşünüyorum her neyse mağara yöntemi ile de olsa hallettik ya o bana yeter sağ olun tekrardan siz olmasanız hayatta yapamazdım.

Geri
Yukarı Alt