ASUS XG27ACDNG monitörde pikselleşme sorunu

omrfrkdskrn

Gelişen
Monitörü 4 Mayıs'ta aldım. Aldığım günden beri YouTube, Kick, Twitch gibi platformlarda akan sohbette veya YouTube'da video kalitesi ayarlama kısmında ekteki fotoğrafta görülen problem var. Oyunlarda ve video izlerken bu sorun oluşmuyor. Bu sorunun adı nedir çözümü var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim.

WhatsApp Image 2025-06-24 at 14.54.20.webp

WhatsApp Image 2025-06-24 at 14.54.20 (1).webp

Stabil olan bi durum değil mouse hareket edince pikselleşme yer değiştiriyor. Zaten 2 ayrı fotoğrafta da mouse yeri farklı olduğu için değişim görülebilir. Video ekleyemediğim için belirtmek istedim.

Son düzenleme:
Monitörü 4 Mayıs'ta aldım. Aldığım günden beri YouTube, Kick, Twitch gibi platformlarda akan sohbette veya YouTube'da video kalitesi ayarlama kısmında ekteki fotoğrafta görülen problem var. Oyunlarda ve video izlerken bu sorun oluşmuyor. Bu sorunun adı nedir çözümü var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim.

Eki Görüntüle 157084

Eki Görüntüle 157085

Stabil olan bi durum değil mouse hareket edince pikselleşme yer değiştiriyor. Zaten 2 ayrı fotoğrafta da mouse yeri farklı olduğu için değişim görülebilir. Video ekleyemediğim için belirtmek istedim.
Pikselleşme sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Kablo Kontrolleri:
- Monitör ile bilgisayar arasındaki kabloları kontrol edin. Kablo tam oturuyor mu?
- Farklı bir HDMI veya DisplayPort kablosu deneyin.

2. Ekran Ayarları:
- Monitörün menüsünden "fabrika ayarları"na sıfırlayın.
- Monitörün çözünürlüğünü uygun bir şekilde ayarlayın (Önerilen çözünürlük genellikle 2560x1440).

3. Grafik Kartı Ayarları:
- Grafik kartınız için en güncel sürücüleri yükleyin.
- Grafik kartı kontrol panelinden görüntü ayarlarını kontrol edin, gerekirse varsayılan ayarları geri yükleyin.

4. Görüntü Tazeleme Hızı:
- Monitörünüzün tazeleme hızını kontrol edin ve desteklediği maksimum hızda ayarladığınızdan emin olun (örneğin, 144Hz).

5. Yazılım ve Tarayıcı Ayarları:
- Kullandığınız tarayıcıyı güncelleyin veya farklı bir tarayıcı deneyin.
- Tarayıcıda donanım hızlandırmayı etkinleştirin ya da devre dışı bırakın.

6. Donanım Testi:
- Monitörü başka bir bilgisayarda deneyin. Sorun devam ederse, monitörde bir arıza olabilir.

Bu adımlar sorunu çözmenize yardımcı olacaktır. Eğer sorun devam ederse, daha fazla bilgiye ihtiyaç duyabilirim.

Geri
Yukarı Alt