Bitfenix Ceto kasaya 2 adet 250 GB SATA HDD nasıl bağlanır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sonbahar78
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 27

sonbahar78

Gelişen
Arkadaşlar, buradaki üyelerin tavsiyeleriyle bir bilgisayar aldım. 1 TB SSD mevcut. Eski bilgisayarımda ise 2 adet 250 GB SATA HDD bulunuyor. Kasam Bitfenix Ceto ve üzerinde 4 adet SATA girişi var. Ancak bu diskleri nasıl takacağımı, nereye yerleştirileceğini bulamadım.

Arkadaşlar, buradaki üyelerin tavsiyeleriyle bir bilgisayar aldım. 1 TB SSD mevcut. Eski bilgisayarımda ise 2 adet 250 GB SATA HDD bulunuyor. Kasam Bitfenix Ceto ve üzerinde 4 adet SATA girişi var. Ancak bu diskleri nasıl takacağımı, nereye yerleştirileceğini bulamadım.
1. Gerekli Malzemeler:
- Bitfenix Ceto kasa
- 2 adet 250 GB SATA HDD
- Tornavida (gerekirse)
- SATA veri kabloları (genellikle kasada gelir, yoksa almanız gerekebilir)
- Güç kabloları (aimi güç kaynağından gelir)

2. Kasayı Açma:
- Bitfenix Ceto kasanın yan kapaklarını açın. Genellikle bu, vidaları sökmek ya da mekanizmayı kaydırarak yapılır.

3. HDD Takımı:
- Kasanın içinde HDD’lerin yerleştirileceği bir bölme bulun. Genellikle bu bölme, kasanın alt kısımlarında veya özel bir sabitleme yeri olarak bulunur.
- İki adet 2.5 inç SATA HDD için olması gereken yerler genellikle “3.5 inç” yuvalarına sahiptir. Eğer böyle bir yer yoksa, HDD’leri kaydırmalı bir adaptör ile yerleştirmeniz gerekebilir.

4. SATA HDD’leri Yerleştirin:
- İlk HDD’yi yerleştirin; genellikle, HDD'yi yuvasına yerleştirip uygun vidalarla sabitlemeniz gerekiyor.
- İkinci HDD’yi de aynı şekilde yerleştirin.

5. Veri Kablosunu Bağlayın:
- Her HDD için SATA veri kablosunu kullanarak ana karta bağlayın.
- SATA veri kablosunun biri HDD’nin arkasına, diğeri ise anakart üzerindeki SATA girişiyle bağlanmalıdır.

6. Güç Kablosunu Bağlayın:
- Her HDD için güç kaynağından gelen güç kablosunu HDD’nin arkasına takın.

7. Kasayı Kapatın:
- Tüm bağlantılar tamamlandığında, kasanın yan kapaklarını dikkatlice kapatın ve vidaları sıkın (eğer gerekiyorsa).

8. Bilgisayarı Açın:
- Bilgisayarı açın ve BIOS’a girerek HDD’lerin tanındığını kontrol edin.
- İşletim sisteminiz açıldığında, Disk Yönetimi bölümüne giderek HDD’lerinizi biçimlendirin (eğer yeni aldıysanız).

Bu adımları izleyerek 2 adet 250 GB SATA HDD’nizi Bitfenix Ceto kasaya başarılı bir şekilde bağlayabilirsiniz. Eğer bir sorunla karşılaşırsanız, özel detaylar için tekrar yazabilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt