Bu çocukla arkadaşlığımı kesmeli miyim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 13021
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 247

13021

Deneyimli
Herkese hayırlı günler arkadaşlar ben bu çocukla 3-4 yıldır arkadaşım bayağı kardeş olarak görüyorduk birbirimizi. Her şeyi paylaşıyorduk birbirimizle ama bu sene biraz değişik davranmaya başladı. Bu çocuk asosyal ailesi dışında evden çıkmıyor. Önceden sürekli o yazardı bana. Şimdi ben yazıyorum arıyorum cevap vermiyor. Bugün oyun giremem diyor akşamına bakıyorum kuzeniyle oyunda aramalara cevap vermiyor. Döneceğim diyor dönmüyor görüldü atıyor. Artık beni enayisi olarak görmeye başladı her halde. Bir ara 2-3 gün yazmadım buna sürekli mesaj atmaya başladı. Aramaya başladı. Ya buna hiç mesaj yazmayacağım ya da direkt durumu açıklayacağım. Bana tavsiye verir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk başta okurken açıkçası depresyonda sandım. Yanında olmalısın asosyal deyip salmamalısın diyecektim. Bence durumu düzgünce açıkla yine olumsuz bir cevap alırsan salarsın zaten. Her giren arkadaş ömür boyu bizimle kalmıyor dert etmene gerek yok. Onla doğmadın onla ölmeyeceksin.

Ben de 6-7 yıllık arkadaşımdan sizin gibi beklediğim ilgiyi alamıyordum. Konuşunca sebebini öğrendim, belki biri dolduruyordur onu size karşı. Konuşmak en iyisidir bence, konuşup çözmeye çalışın, yine aynı durum yaşanırsa boşverin gitsin çocuğu.

İlk başta okurken açıkçası depresyonda sandım. Yanında olmalısın asosyal deyip salmamalısın diyecektim. Bence durumu düzgünce açıkla yine olumsuz bir cevap alırsan salarsın zaten. Her giren arkadaş ömür boyu bizimle kalmıyor dert etmene gerek yok. Onla doğmadın onla ölmeyeceksin.
Ne depresyonu hocam ayının biri bu şakasız. Dediğiniz doğru önemli olan aile.

Ne depresyonu hocam ayının biri bu şakasız. Dediğiniz doğru önemli olan aile.
İlk başta dediğiniz şeyleri okuyunca öyle anlamıştım devamını okumadan. Tabii tamamında dediğiniz gibi sonuç çıkıyor. Salın istiyorsanız açıklamak zorunda da değilsiniz. Sizi düşünmeyeni siz de düşünmeyin. Yazmak isteyen veya aramak isteyen yapar bunları.

Ben de 6-7 yıllık arkadaşımdan sizin gibi beklediğim ilgiyi alamıyordum. Konuşunca sebebini öğrendim, belki biri dolduruyordur onu size karşı. Konuşmak en iyisidir bence, konuşup çözmeye çalışın, yine aynı durum yaşanırsa boşverin gitsin çocuğu.
Hocam ben ilgi bağımlısı değilim. İlgi istesem bunla takılmam daha böyle değişik çocuklarla takılırım. Bu çocuk efendi biraz bağımlılığı felan yok küfürü yok ama böyle yalan söyleyince gıcığıma gidiyor. Geçen sordum olm neden böyle yapıyon diye madem gelmeyeceksin niye geleceğim diyorsun diye bana ben öyle demedim ki diyor.

İlk başta dediğiniz şeyleri okuyunca öyle anlamıştım devamını okumadan. Tabii tamamında dediğiniz gibi sonuç çıkıyor. Salın istiyorsanız açıklamak zorunda da değilsiniz. Sizi düşünmeyeni siz de düşünmeyin. Yazmak isteyen veya aramak isteyen yapar bunları.
Aynen hocam bakın yarın onla beraber işlerimizi halledecektik gelmeyeceğim diyor. Sırf bunun yüzünden yanımızdan bayağı çocuğu attık. Durum bu şimdi kafama tüküreyim.

Haberiniz olmadan onu kırmış olabilir misiniz? Asosyal diyorsunuz belki bir hareketiniz onu incitmiştir size söylemeye çekiniyordur. Benim de okulda asosyal arkadaşım vardı, hiç konuşmaz beden derslerinde otururdu. Zorla çağırıyordum çocuğu. Okul sonlarına doğru 10 dakikalık teneffüste bile bahçeye inmeye başladı adam. Yapmak istediği bir şeyi utandığı için yapamamış olabilir. Aile içinde bir şey olmuş olabilir hemen suçu çocuğa atmayın. Herkes her şeyi bilemez, her şey de herkese söylenmez.

Haberiniz olmadan onu kırmış olabilir misiniz? Asosyal diyorsunuz belki bir hareketiniz onu incitmiştir size söylemeye çekiniyordur. Benim de okulda asosyal arkadaşım vardı, hiç konuşmaz beden derslerinde otururdu. Zorla çağırıyordum çocuğu. Okul sonlarına doğru 10 dakikalık teneffüste bile bahçeye inmeye başladı adam. Yapmak istediği bir şeyi utandığı için yapamamış olabilir. Aile içinde bir şey olmuş olabilir hemen suçu çocuğa atmayın. Herkes her şeyi bilemez, her şey de herkese söylenmez.
Yok hocam kırsam belli ederdi. İlgiyi çok verdik herhalde bilemem artık.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt