Dahili ONT bulunan SOL modem nasıl değiştirilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Onurksc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 650
  • Etiketler Etiketler
    superonline

Onurksc

Çalışkan
Arkadaşlar Superonline kullanıcısıyım 1000 Mbps internet kullanıyorum fakat Superonline'nın kısıtlamalarından artık sıkıldım. Bende bir router veya modem almaya karar verdim biliyorsunuz ki Fiber/WAN şifresini kimseye vermiyorlar hadi onu bir şekilde kırıp alırım diye düşündüm fakat şu an Superonline'nın verdiği sistemde dahili ONT var yani ONT modeme bağlı arayıp harici ONT istedim fakat yapamayacaklarını söyledi. Peki ben alıp taksam olur mu dedim olmaz çalışmayacaktır denildi. Ne yapmalıyım? Tecrübeli arkadaşlar aydınlatabilirse çok sevinirim bu konuyu artık kökten çözmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yalan söylemişler. Sahibinden üzerinden üstünde Superonline yazan ufak olanlardan bir ONT alın ve kullanın. Ben öyle yaptım. Kullanıcı adı şifre almak bazı modemlerde çok kolay. Dahili ONT bulunan modemlerde şifre almak biraz daha zor ancak ONT cihazı alırsanız kolaylaşıyor. Modeminizin tam modelini söylerseniz kullanıcı adı/şifre almanıza yardımcı olabilirim.

Yalan söylemişler. Sahibinden üzerinden üstünde Superonline yazan ufak olanlardan bir ONT alın ve kullanın. Ben öyle yaptım. Kullanıcı adı şifre almak bazı modemlerde çok kolay. Dahili ONT bulunan modemlerde şifre almak biraz daha zor ancak ONT cihazı alırsanız kolaylaşıyor. Modeminizin tam modelini söylerseniz kullanıcı adı/şifre almanıza yardımcı olabilirim.

Çok teşekkürler lütfen bana yardımcı olun, HG8245x6-10 modemini kullanıyorum. https://shbd.io/s/vnXSqHFG Bu linteki ürünlerin hepsini satın alsam çalışır mı sizce.

Linkteki ONT çalışacaktır. Elinizdeki modemden kullanıcı adı ve şifre alımı oldukça kolaydır. Başlayalım mı?
Tabii ki, tarif ederseniz hemen almaya çalışırım.

Linkteki ONT çalışacaktır. Elinizdeki modemden kullanıcı adı ve şifre alımı oldukça kolaydır. Başlayalım mı?
Bu arada size attığım ilandaki modem ve ONT'yi aldım yarın elime geçecek.

Tabii ki, tarif ederseniz hemen almaya çalışırım.

Modem arayüzüne gidin, tarayıcınıza 192.1681.1 yazarak modem arayüzüne girebilirsiniz. Arayüze erişmek için gereken kullanıcı adı ve şifre sırasıyla "admin" , "superonline".

Arayüze girdikten sonra "Gelişmiş -> WAN" sekmesine gidin ve "WAN Internet" yazan yere tıklayın. Açılan yerde şifre yazan yere sağ tılayın ve "İncele" deyin. Ardından;

Ekran görüntüsü 2025-02-14 190907.webp

id=password yazan yerin sağ kısmındaki "type" yazan yere gelin ve tırnak içindeki alanı type="text" olarak düzeltin. Arayüzde şifre yazan yerde bir takım yazı ve rakm belirdiğini göreceksiniz. Bu bizim şifremiz ancak bunu Hashcat yardımıyla hash formatından şifreye dönüştürmemiz lazım.

Hashcat'i indirin, ardından klasörünü masaüstüne çıkarın: hashcat - advanced password recovery

Windows+R tuşuna basıp CMD yazın ve komut istemcisini çalıştırın.

Şimdi cd komutuyla klasörümüze erişeceğiz. "Örnek" yazan yere kendi kullanıcı adınızı gireceksiniz:

"cd C:\Users\Örnek\Desktop\hashcat-6.2.6"

Klasöre eriştikten sonra yeni bir komut gireceğiz:

hashcat -m 20800 -a 3 -w 4 -D 2 -O

Bu kodun sonuna "O" harfinin hemen ardından bir boşluk bırakıp arayüzden aldığınız hash'i girin ve Enter'a basın. Hashcat kodu bir dakika içerisinde çözüp size verecektir. İşlem bitince yüzlerce satır arasından şifrenizi bulamazsanız SS atın, yardımcı olayım.

Ayrıca yeni modeminizi alınca kullanıcı adı şifre girmeniz yetmeyecek. Yeni modeminizi ve ONT'nizi aldıktan sonra konuya yazın, tekrar yardımcı olayım.

Modem arayüzüne gidin, tarayıcınıza 192.1681.1 yazarak modem arayüzüne girebilirsiniz. Arayüze erişmek için gereken kullanıcı adı ve şifre sırasıyla "admin", "Superonline".

Arayüze girdikten sonra "gelişmiş -> WAN" sekmesine gidin ve "WAN ınternet" yazan yere tıklayın. Açılan yerde şifre yazan yere sağ tılayın ve "incele" deyin. Ardından;

Eki Görüntüle 124297

ID = password yazan yerin sağ kısmındaki "type" yazan yere gelin ve tırnak içindeki alanı type="text" olarak düzeltin. Arayüzde şifre yazan yerde bir takım yazı ve rakm belirdiğini göreceksiniz. Bu bizim şifremiz ancak bunu hashcat yardımıyla hash formatından şifreye dönüştürmemiz lazım.

Hashcat'i indirin, ardından klasörünü masaüstüne çıkarın: hashcat - advanced password recovery

Windows+r tuşuna basıp CMD yazın ve komut istemcisini çalıştırın.

Şimdi CD komutuyla klasörümüze erişeceğiz. "örnek" yazan yere kendi kullanıcı adınızı gireceksiniz:

"CD C:\Users\Örnek\Desktop\hashcat-6.2.6"

Klasöre eriştikten sonra yeni bir komut gireceğiz:

Hashcat -m 20800 -a 3 -w 4 -d 2 -o

Bu kodun sonuna "o" harfinin hemen ardından bir boşluk bırakıp arayüzden aldığınız Hash'i girin ve Enter'a basın. Hashcat kodu bir dakika içerisinde çözüp size verecektir. İşlem bitince yüzlerce satır arasından şifrenizi bulamazsanız SS atın, yardımcı olayım.

Ayrıca yeni modeminizi alınca kullanıcı adı şifre girmeniz yetmeyecek. Yeni modeminizi ve ONT'nizi aldıktan sonra konuya yazın, tekrar yardımcı olayım.

Dedikleriniz harfiyen yaptım hiçbir sıkıntı yok fakat tek sıkıntı type yerini text yaptığımda sensitive data replaced böyle diyor sanırım fixlenmiş veya ben mi yanlış yapıyorum?

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt