Hocam zaten telefona bir dünya para vermişsin, bari orijinal batarya kullan. Riski az olur ve kafan rahat olur.

Şarjda patlar mı, şişer mi, cihaz kapanır mı bilemezsin.

Cihazın eski olsa neyse derdim ama güncel ve çok pahalı bir telefon kullanıyorsun.

Yani hocam demek istiyor sunuz ki cihazın üstundeki batarya orijinal değil?

1725703630113.webp

Desay Apple'ın batarya tedarikçisi firmalardan birisi. Yani orijinal pil. Endişelenmenize gerek yok.

iPhone 14 Pro Max için Desay marka pil ne kadar iyidir? 1 sene 3 ay kullanım sürecinde pil sağlığım %86'ya düştü, bu normal mi?
3 ay ne… Şu anda 14 Pro Max’ten yazıyorum cihaz neredeyse 1.5 senedir kullanılıyor ve bu süreçte yeni kullanmaya başladım babam kullanıyordu ve asla sağlıklı şekilde kullanmadı. %87 pil sağlığı var ki 1.5 senede bu bile pek iyi değilken 3 ayda gerçekten çok az bir değer. Bu arada taktırmışken bu tarz pahalı cihazlara bence orijinal bataryasını taktırıp kullanmaya devam edin.

3 ay ne… Şu anda 14 Pro Max’ten yazıyorum cihaz neredeyse 1.5 senedir kullanılıyor ve bu süreçte yeni kullanmaya başladım babam kullanıyordu ve asla sağlıklı şekilde kullanmadı. %87 pil sağlığı var ki 1.5 senede bu bile pek iyi değilken 3 ayda gerçekten çok az bir değer. Bu arada taktırmışken bu tarz pahalı cihazlara bence orijinal bataryasını taktırıp kullanmaya devam edin.
1 sene ve 3 ay demiş. Yani 15 ay.

Soruya cevap verecek olursam batarya söz konusuysa orijinalden şaşmamak gerek. Ver Apple servisine taksın illa değiştireceksen. Hiç o marka bu marka bakma bile.

Bu arada bana kalırsa garanti bitimine yakın bir tarihi bekle. 2 sene dolmadan batarya sağlığın %80’in altına düşmüşse ve şarj döngün 500’ün altındaysa garanti kapsamında değişim yapılıyor.

Eğer dediğim senaryo gerçekleşmemişse de anormal bir durum yok demektir zaten.

3 ay ne… şu anda 14 Pro Max'ten yazıyorum cihaz neredeyse 1.5 senedir kullanılıyor ve bu süreçte yeni kullanmaya başladım babam kullanıyordu ve asla sağlıklı şekilde kullanmadı. %87 pil sağlığı var ki 1.5 senede bu bile pek iyi değilken 3 ayda gerçekten çok az bir değer. Bu arada taktırmışken bu tarz pahalı cihazlara bence orijinal bataryasını taktırıp kullanmaya devam edin.

Hocam dune kadar benim de 87% idi.

1 sene ve 3 ay demiş. Yani 15 ay.

Soruya cevap verecek olursam batarya söz konusuysa orijinalden şaşmamak gerek. Ver Apple servisine taksın illa değiştireceksen. Hiç o marka bu marka bakma bile.

Bu arada bana kalırsa garanti bitimine yakın bir tarihi bekle. 2 sene dolmadan batarya sağlığın %80’in altına düşmüşse ve şarj döngün 500’ün altındaysa garanti kapsamında değişim yapılıyor.

Eğer dediğim senaryo gerçekleşmemişse de anormal bir durum yok demektir zaten.
Bulgaristanda yaşıyorum ve apple servisi diye bir şey yok.
Cihazı babam avusturyadan almıştı ve garantisi bitti.
Şarj döngüm 385 te.

Telefonda hiçbir batarya değişimi olmadı kutudan çıkma desay galiba.