Çözüldü Devamsızlıktan kalınıyor mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Charles Leclerc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 125
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Charles Leclerc

Üstün
Makaleler
41
Yer
Çayeli
Çok takıldım ya. Bir yeri okuyorum, kalınıyor diyor, başka bir yeri okuyorum, ortaokulda kalma yok diyor. Özürsüz devamsızlığım 10 günü geçerse kalıyor muyum? 1 kere derste kalıp, ŞÖKK ile geçtim. Onu da belirteyim.

Bu arada şu an 8 gün özürlü 8 gün özürsüz devamsızlığım var. Bayramdan sonra ve son hafta gitmemeyi düşünüyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
Özürsüz 20 gün devamsızlık yapanlar ikinci dönemin son haftasında toplanan şube öğretmenler kurulunun kararına göre sınıf geçebilir veya sınıf tekrarına bırakılabilir. Genellikle geçirilir.

b) (Değişik:RG-25/6/2015-29397) Eğitim ve öğretim yılında özürsüz 20 gün devamsızlık yapanlar (Ek ibare:RG-14/10/2023-32339) ,Türkçe dersinden yıl sonu puanı 70,00’dan az olanlar ile herhangi bir dersten yıl sonu puanı (Değişik ibare:RG-14/10/2023-32339) 50,00’dan azolan öğrencilerin sınıf geçmesi veya sınıf tekrarına, ikinci dönemin son haftasında şube öğretmenler kurulunda karar verilir. Alınan gerekçeli karar, buYönetmeliğin ekinde yer alan EK-5 Ders Yılı Sonu Şube Öğretmenler Kurulu Öğrenci Kişisel Değerlendirme Tutanağına yazılarak e-Okul sistemininilgili bölümüne işlenir. Tutanağın bir örneği ders yılı sonu şube öğretmenler kurulu karar dosyasında saklanır. Ayrıca veli de bilgilendirilir. Bu kararda,oyların eşitliği hâlinde başkanın kullandığı oy yönünde çoğunluk sağlanmış sayılır.c) Kurul kararıyla sınıf geçen öğrencilerin puanları değiştirilmez. Okul kayıtlarına, "Şube Öğretmenler Kurulu Kararıyla Geçti" veya "SınıfTekrarına Karar Verildi"ibaresi yazılır. Bu durum öğrencinin karnesinde de belirtilir.

Çok takıldım ya. Bir yeri okuyorum, kalınıyor diyor, başka bir yeri okuyorum, ortaokulda kalma yok diyor. Özürsüz devamsızlığım 10 günü geçerse kalıyor muyum? 1 kere derste kalıp, şökk ile geçtim. Onu da belirteyim.

Özürsüz devamsızlık 10'u geçerse velinle birlikte özürlüye yazdırabilirsin 5'ini falan, artık hocanın insafına kalmış.
Özürlü 10 özürsüz 10 hakkın var. 10.5 gün olsun kalıyorsun. Bence saçmalık ama neyse.
Ha ortaokuldaysan hiç gitme kalmazsın. Benim ortaokulda 110 gün mü 80 gün mü 90 gün mü öyle bir devamsızlığım vardı geçirdiler :D

Bir dinazor olarak ortaokulda devamsızlıktan kalan birisi olarak şimdi kalınmaması bana epey ilginç geldi. Gerçi bu sene oğlumun devamsızlığı yüzünden ilkokuldan iki kere yazı geldi, açıklama istiyorlar, daha da göndermezseniz yasal yollara başvuracaklarını söyleyip bir de para cezası kesileceğinden bahsediliyordu gelen yazılı kağıtta.

Özürsüz 20 gün devamsızlık yapanlar ikinci dönemin son haftasında toplanan şube öğretmenler kurulunun kararına göre sınıf geçebilir veya sınıf tekrarına bırakılabilir. Genellikle geçirilir.

b) (Değişik:RG-25/6/2015-29397) Eğitim ve öğretim yılında özürsüz 20 gün devamsızlık yapanlar (Ek ibare:RG-14/10/2023-32339) ,Türkçe dersinden yıl sonu puanı 70,00’dan az olanlar ile herhangi bir dersten yıl sonu puanı (Değişik ibare:RG-14/10/2023-32339) 50,00’dan azolan öğrencilerin sınıf geçmesi veya sınıf tekrarına, ikinci dönemin son haftasında şube öğretmenler kurulunda karar verilir. Alınan gerekçeli karar, buYönetmeliğin ekinde yer alan EK-5 Ders Yılı Sonu Şube Öğretmenler Kurulu Öğrenci Kişisel Değerlendirme Tutanağına yazılarak e-Okul sistemininilgili bölümüne işlenir. Tutanağın bir örneği ders yılı sonu şube öğretmenler kurulu karar dosyasında saklanır. Ayrıca veli de bilgilendirilir. Bu kararda,oyların eşitliği hâlinde başkanın kullandığı oy yönünde çoğunluk sağlanmış sayılır.c) Kurul kararıyla sınıf geçen öğrencilerin puanları değiştirilmez. Okul kayıtlarına, "Şube Öğretmenler Kurulu Kararıyla Geçti" veya "SınıfTekrarına Karar Verildi"ibaresi yazılır. Bu durum öğrencinin karnesinde de belirtilir.

Son düzenleme:
Çözüm

En iyi cevap bu olmuş. Teşekkürler.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt