Millenicom ve Netspeed akıbeti ne olacak?

N3F3S

Becerikli
Yer
Loveparade
Arkadaşlar malum bir iki firmada 2-3 gündür genel olarak bir problem var. Netspeed dün tamamen kesik iken Millenicom ise 2-3 gündür felçli gibi sadece belirli sitelere girebiliyor.
Bu durum nereye varacak, bu iki ISS'yi toplasanız SO'nun kadar abonesi vardır hemen hemen ama nedense ne ana medyada ne de sosyal medyada bir ses çıkarma yok. Sizce dedikleri gibi siber saldırı/arıza mı yoksa TT daraltma mı yapıyor ya da hafiften yol almaya mı çalışıyorlar?

Evet millenicom felçli durumda 3 gündür.
Online giriş dahi yapamıyorum SMS gelmiyor.
Benim düşüncem iki İSS'ye de siber saldırılar olduğu yönünde ama bakalım yakında çıkar kokusu. Mesut Çevik gibi Youtuber'lar şöyle gündeme alıp bilgi öğrenmeye çalışsa daha iyi olacak ama sanki problem bölgesel gibi anlayamıyorum.

Bulunduğum bölgede Millenicom 1 günlük sıkıntıdan sonra dün akşam eskisi gibi hizmet vermeye başladı. Bakım çalışması olduğunu belirtmişlerdi. Netspeed ise siber saldırıya uğradığını paylaşmış. Doğru ya da yalan diyemem ama beyanları bu yönde. Aşırı oranda sorun yaşamanız durumunda xDSL numaranız ile TurkNet'e geçmek dışında bir çözümünüz yok sanırım. Hepimiz Türk Telekom'un saçma fiyatlarından kaçmak için bunları yapıyoruz.

Bulunduğum bölgede Millenicom 1 günlük sıkıntıdan sonra dün akşam eskisi gibi hizmet vermeye başladı. Bakım çalışması olduğunu belirtmişlerdi. Netspeed ise siber saldırıya uğradığını paylaşmış. Doğru ya da yalan diyemem ama beyanları bu yönde. Aşırı oranda sorun yaşamanız durumunda xDSL numaranız ile TurkNet'e geçmek dışında bir çözümünüz yok sanırım. Hepimiz Türk Telekom'un saçma fiyatlarından kaçmak için bunları yapıyoruz.
Dün akşam bende de düzelmişti Milleni ama bugün 9 gibi yine patladı. Mesela saat 10.15 itibariyle Milleni'nin sitelerine giremiyorum siteleri bile patlamış gözüküyor.
Benim bulunduğum bölgeden taşınmama 6-7 ay kaldı hocam ondan şimdi abonelik sonlandır, modem gpon gönder yenilerini çağırt falan uğraşmak istemiyorum umarım da uğraştırmazlar.

TurkNet'in de desteğini beğenmiyorum. İnternet gidiyor ortalıkta kimseye ulaşamıyorsun, destekten bir cevap yazıyorlar, sonraki cevabı 8-9 saat sonra alabiliyorsun. Acil bir aksiyon yok.
Günlerce kesik internetle bekliyorsun.

TurkNet'in de desteğini beğenmiyorum. İnternet gidiyor ortalıkta kimseye ulaşamıyorsun, destekten bir cevap yazıyorlar, sonraki cevabı 8-9 saat sonra alabiliyorsun. Acil bir aksiyon yok.
Günlerce kesik internetle bekliyorsun.
İşte Millenicom, Netspeed gibi diğer sağlayıcılarda da sorun yaşadığınızda cevap alacak kimseyi bulamıyorsunuz. Ana sağlayıcı dışında hizmet almanın kaderi bu zaten.

Dün akşam bende de düzelmişti Milleni ama bugün 9 gibi yine patladı. Mesela saat 10.15 itibariyle Milleni'nin sitelerine giremiyorum siteleri bile patlamış gözüküyor.
Benim bulunduğum bölgeden taşınmama 6-7 ay kaldı hocam ondan şimdi abonelik sonlandır, modem gpon gönder yenilerini çağırt falan uğraşmak istemiyorum umarım da uğraştırmazlar.
İnternet üzerinden çalışan birisiyim birkaç gün boyunca mobil veri ile telefondan idare edebilirim ama uzun soluklu mümkün değil devam edemem. Siz 6-7 ay diyorsunuz. Umarım kabak tadı vermez.

Geri
Yukarı Alt