Ehliyet kursunu nereye şikayet edebilirim?

İyi sosyaller.

2 ay önce kadar motorsiklet için ehliyet kursuna yazılmıştım. Bu ay sonu direksiyon sınavım vardı ve kurs benden 1750 TL sınav ücreti istedi. Ben özellikle öğrenci olduğumu belirttim ve ödemeyi reddettim, gittim MEB'in ibanına resmi ücret olan 1350 TL'yi attım. Bunun üzerine kurstaki yetkili bayan beni bu ay sınava sokmayacağını, tarihin gecikeceğini, sözde "yoğunluktan olduğunu" emrivaki yaparak bana söyledi. Anladım tabii. Haraç alamayınca bu yola başvurdular. Şimdi ben ehliyetimi alana kadar bir şey yapmak istemiyorum ancak gerçek sonuç alabileceğim bir yol var mı bu haraç kesen sözde "kurs" için?
Bu arada motorsiklet ehliyeti alan bir bayanla da tanışmıştım. Ben B ehliyeti tavsiye ederim önce zira 2 yıl aday ehliyeti ile geziyorsunuz yetkileri çok kısıtlı maalesef azıcık puan cezasına elinizden alıyorlarmış iptal için ehliyeti. Normal ehliyet daha zor iptal ediliyor ceza yediğinizde. Ayrıca mahkeme ile şikayet ile uğraşmanızı hiç tavsiye etmem. Önceki mesajlarımda dediğim gibi kazan kazan sistemi var sen hariç tabii ehliyeti almayı başarırsan bir şeyler senin yanına artı kaliyor onun harici sana bir şey yok.

Onlarin yaptigi cakallik. En iyisi sinavini gec ve sonrasinda ise yasadiklarinu aynen google haritada puanlarken yaz. Bizim kurs cidden cok iyiydi o yonden. Para onemli degildi onlar icin prestij onemliydi. Sen o ehliyeti alana kadar birakmiyorlar. xD Tek seferde gectim tabi sinavlari kimseye yuk olmadim.
Bazı kurslar gerçekten böyle ehliyet alana kadar salmıyor seni ama böyle olmayanda çok. Ben araştırdığım için öyleydi itibar daha önemliydi kursta anlattığın gibi. Teorik dersime giren hoca direksiyon hocasiydi benim direksiyon eğitimime girmedi çok istedim bana denk gelsin diye istesem o hocaya alırlardı kaydımı ama bende yük olmamak için istemeyerek başka bana atanan hocaya gittim sonra zaten pişman olmadım, bizim kursta benim ders aldığım hoca sınavın son gününe kadar ders verdi. Sınav haftasında normalde direksiyon dersi yok dedi gönlümden veriyorum dedi. Ben de maşallah kusursuz giderdim ama parklarda o kadar fazla park yapartırırdı ki hoca Clio direksiyon kitlemeye ağırlaşmaya başlardı ve bende zorlanmaya başlardım illa hatam olurdu ama ilerledikçe hatalar azaldı tölere edilebilir seviyeye geldi parklarda zaten sonrası geldi. Hocanın amacı resmen stres anında direksiyon sertleştiğinde beni denemekti normalde direksiyon hocalari böyle değil.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt