Ev internetinde Turkcell'e geçince kablo prizden çekilebilir mi?

vinisal

Becerikli
Normalde Türk Telekom kullanıyordum, 100 Mbps. Bugün Turkcell ekipleri geldi ve 1000 Mbps'lik paketlerinden aldım, cayma bedelinin hepsini ödüyorlarmış, çok cazip geldi o yüzden. Bir de Wi-Fi 6 modem takacaklarmış, bizdeki Wi-Fi 5 olunca o da kulağa çok tatlı geldi ve ikna oldum. Lakin şöyle bir sorun var, aynı Ethernet çıkışından getirmeyeceklermiş kabloyu çünkü Türk Telekom bakır kablo çekmiş binaya ama Turkcell cam kablo çekecekmiş bizim eve. Tek sıkıntı nereden getirecekleri bu kabloyu, kafama çok takıldı. Şu an modem salonda duruyor ve ben bilgisayarın olduğu odaya koymak istiyorum modemi, direkt kabloyla bağlanmak için. Prizden internet kablosunu sürebilirler mi? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yazarsa çok sevinirim, yarın saat 10'da kurulum için gelecekler çünkü. Bir şekilde bu konuyu çözüp eve o interneti bağlatmak istiyorum. Bir de bilgisi olan varsa hangi modemi takıyorlar ve ONT takıyorlar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cam kablodan kastı muhtemelen Fiber to the Home altyapısının kablosunu getirecekler eve. Ardından da o çıkan kabloyu ONT cihazına, ONT cihazından da router aygıtına bağlayacaklar. Bakır hat dediği de DSL/xDSL muhtemelen. Yani binaya fiber kutusu getirecekler yanlış anlamadıysam.
Prizden internet kablosunu sürebilirler mi? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yazarsa çok sevinirim, yarın saat 10'da kurulum için gelecekler çünkü.
Evde internetin dağılımı dairenin prizleri arasındaki altyapısına aittir. Dairenin altyapısı hazırsa rica edersiniz, takarlar. Umarım yanlış anlamadım.

Basta istediginiz yere cektirebiliyorsunuz diye biliyorum. Cunku ben Turkcell yetkililerini cagirip 600 TL'ye o sari kabloyu direkt olarak baska odaya tasitmistim. Kendilerine soyleyeceksiniz o sari kablonun nereye cekilecegini.

Cam kablodan kastı muhtemelen Fiber to the Home altyapısının kablosunu getirecekler eve. Ardından da o çıkan kabloyu ONT cihazına, ONT cihazından da router aygıtına bağlayacaklar. Bakır hat dediği de DSL/xDSL muhtemelen. Yani binaya fiber kutusu getirecekler yanlış anlamadıysam.

Evde internetin dağılımı dairenin prizleri arasındaki altyapısına aittir. Dairenin altyapısı hazırsa rica edersiniz, takarlar. Umarım yanlış anlamadım.
Hocam aşağıda ont kutusu varmış fiber kutu bizim eve sadece sarı fiber kablosu gelecek onu odaya nasıl taşırlar yapabilirler mi?

Basta istediginiz yere cektirebiliyorsunuz diye biliyorum. Cunku ben Turkcell yetkililerini cagirip 600 TL'ye o sari kabloyu direkt olarak baska odaya tasitmistim. Kendilerine soyleyeceksiniz o sari kablonun nereye cekilecegini.
Nasıl getiriyorlar diğer odaya?

Hocam aşağıda ont kutusu varmış fiber kutu bizim eve sadece sarı fiber kablosu gelecek onu odaya nasıl taşırlar yapabilirler mi?

Nasıl getiriyorlar diğer odaya?
Eğer dairenizde LAN ağı varsa oradan kılavuz ile kabloyu doğrudan yollarlar. Olmadığı durumda ne yapıyorlar veya yapmıyorlar mı, bilmiyorum.

Eğer dairenizde LAN ağı varsa oradan kılavuz ile kabloyu doğrudan yollarlar. Olmadığı durumda ne yapıyorlar veya yapmıyorlar mı, bilmiyorum.
Yarın geldiklerinde göreceğiz artık kabloyla bilgisayara bağlanmak istiyorum gerçekten ping ve kopma olaylarından bıktım umarım yapabilirler.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt