İdeal dizilim şu şekilde olmalı.
Benim dizilimim ile aynı gibi gördüm hocam yanlışım varsa kusura bakmamyın ayırt edemedim tam olarak.İdeal dizilim şu şekilde olmalı.
Eki Görüntüle 143546
Benim dizilimim ile aynı gibi gördüm hocam yanlışım varsa kusura bakmamyın ayırt edemedim tam olarak.
Gereksiz, alttakiler radyatöre temiz hava veriyor zaten.
Hay Allah yaa. Yanda ki fanları içeri hava veriyor sanıyorum en başında beri yanlış kullanmışım. Onları hem çıkarıp deneyim hemde terkar takarsam düzgün şekilde takayım teşekkür ederim uyarı için.Bir şey daha farkettim senin resimde hem resmin üzerine yazdığın bazı yazılar yanlış. Hem de fanların yönleri.
Fanların reverse fan değil muhtemelen. Reverse fan değilse, fanların çıtalı olan tarafından hava dışarıya atılır. Yani fanı eline aldın fanın ön tarafı logolu olan çıta falan yok buradan hava girer, arkasını çevirdin etiketli taraf çıtaları var buradan hava atılır.
Eki Görüntüle 143549
Senin yan paneldekiler şu an içerdeki havayı dışarıya atıyor egzos fanı olmuş onlar.
Alttakiler dışardaki havayı içeriye üflüyor (olması gereken de bu). Ama yazıda tam tersini yazmışsın.
Soğutucunun fanları da içerdeki havayı dışarıya üflüyor (yine olması gereken bu). Ama yine ters yazmışsın.
GPU'dan çıkan sıcak havayı da emiyor. Yan fanları kapatınca tüm sistem 4 derece daha sıcak çalışıyor gereksiz değil yani.Bir şey daha farkettim senin resimde hem resmin üzerine yazdığın bazı yazılar yanlış. Hem de fanların yönleri.
Fanların reverse fan değil muhtemelen. Reverse fan değilse, fanların çıtalı olan tarafından hava dışarıya atılır. Yani fanı eline aldın fanın ön tarafı logolu olan çıta falan yok buradan hava girer, arkasını çevirdin etiketli taraf çıtaları var buradan hava atılır.
Eki Görüntüle 143549
Senin yan paneldekiler şu an içerdeki havayı dışarıya atıyor egzos fanı olmuş onlar.
Alttakiler dışardaki havayı içeriye üflüyor (olması gereken de bu). Ama yazıda tam tersini yazmışsın.
Soğutucunun fanları da içerdeki havayı dışarıya üflüyor (yine olması gereken bu). Ama yine ters yazmışsın.
Radyatörün borulu tarafını alta getir bro.Fanların yönlerine takıldım ve reverse olmadıklarını gördüm. @Serj konuyu fark etmiş ve doğru şekilde aktarmış. Benzer kasamız, şu şekilde konumlandırdım. Fikir olabilir.
Eki Görüntüle 143555
Yanlışın olabilir mi?
Yanlışın olabilir mi?Radyatörü baş aşağı konumlandırmanın doğru olmadığını bir çok yerde okudum. Önerilen konumlandırma şekli kasamda olduğu gibi ifade ediliyor.
Bir şey daha farkettim senin resimde hem resmin üzerine yazdığın bazı yazılar yanlış. Hem de fanların yönleri.
Eki Görüntüle 143549
Biraz önce fanları revize ettim ve dışardan hava alacak şekilde ayarladım hocam. Fark edip uyardığınız için tekrardan teşekkür ederim.Fanların yönlerine takıldım ve reverse olmadıklarını gördüm. @Serj konuyu fark etmiş ve doğru şekilde aktarmış. Benzer kasamız, şu şekilde konumlandırdım. Fikir olabilir.
Eki Görüntüle 143555