Çözüldü Frame Generation açınca PC reset atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Vemoxis

Becerikli
RTX 4070 Super ekran kartlı sistemimde her oyunu problemsiz şekilde oynarken NVIDIA App üzerinden gelen yeni driver güncellemesini yaptıktan sonra bazı oyunlarda FG açınca PC kilitlenip kendini yeniden başlatıyor. Bazen de mavi ekran veriyor. Mavi ekran analizi yapınca ekran kartı sürücüsü ile ilgili olduğu yazıyor. Ama genelde PC reset atıyor.

DDU ile sürücüyü silip manuel şekilde yükledim gene aynı. Birkaç ay önce başka bir oyun oynarken yani daha eski bir driver kullanırken de aynı problemi yaşıyordum ama her açtığımda değil zaman zaman resetleniyordu veya mavi ekran oluyordu. Ama bu sefer oyunu her açtığımda oluyor ve oyun ayarlarından FG actiysam oyuna asla giremiyorum. Menüye bile. Tek çarem dosyalardan ayar dosyasını silmek ve öyle girmek oluyor. Bu konuda ne yapabilirim? Bilgisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Nvidia 50K serisi için gelen sürücülerden önceki sürücü olan 566.36 geri dönmenizi öneririm. Uzunca bir süre de 50K için çıkan sürücüleri yüklemeyin.

Bunun dışında benzer sorunu Delta Force üçüncü sezon(aslında Steam için iki) güncellemesi sonrası gelen FG ayarında yaşamıştım. FG açınca oyun belirli bir süre sonra donuyor. Ekrandan kapatsan da görev yöneticisinde çalışmaya devam ediyordu. Tek çözüm sistemi yeniden başlatmaktı. Oyunu güncelleme çıkınca sabah 30-40 dakika bakıp kapatmıştım. Akşama bu sorunu 150 KB bir güncelleme ile çözmüşlerdi. Eklenen oyun da bu tarz soruna neden olabiliyor.
Eski sürücüye döndüğünüzden DDU ile silmek daha sağlıklı olacaktır. Yeni sürücü geçişi yapsanız sorun olmazdı.
Hocam teşekkürler dediğiniz sürüme geçtim ve FG açınca çökmüyor artık o problem çözüldü şükür fakat bu sefer de farklı bir problem var o da FG açınca FPS artıyor okey ama %1 FPS düşüyor ve kasma hissi oluşuyor. FG kapalıyken böyle bir şey olmuyor gayet iyi her şey ancak FG açınca %1 FPS 30-60-80 kafasına göre artıp azalıyor maalesef. Ne problemli şeymiş bu FG valla sinir etti.

Hocam teşekkürler dediğiniz sürüme geçtim ve FG açınca çökmüyor artık o problem çözüldü şükür fakat bu sefer de farklı bir problem var o da FG açınca FPS artıyor okey ama %1 FPS düşüyor ve kasma hissi oluşuyor. FG kapalıyken böyle bir şey olmuyor gayet iyi her şey ancak FG açınca %1 FPS 30-60-80 kafasına göre artıp azalıyor maalesef. Ne problemli şeymiş bu FG valla sinir etti.
İçerisinde FG olan farklı bir oyun yüklüyse onda da test edin. Bazen oyuna özel olabiliyor. FG kaynaklı yaşanan sorunları ne çözer bilmiyorum. Hangi oyunda olduğunu söyleyin yabancı forumlara bir göz atayım.

İçerisinde FG olan farklı bir oyun yüklüyse onda da test edin. Bazen oyuna özel olabiliyor. FG kaynaklı yaşanan sorunları ne çözer bilmiyorum. Hangi oyunda olduğunu söyleyin yabancı forumlara bir göz atayım.
Hocam oyun Indiana Jones ama problem değil zaten oynanilabilir durumda şu an. Sadece neden böyle olduğunu merak ettim. Dediğiniz gibi oyuna bağlı olabilir. Başka bir FG destekleyen oyun indirdiğimde tekrardan test ederim. Teşekkürler yardımınız için.

Hocam oyun Indiana Jones ama problem değil zaten oynanilabilir durumda şu an. Sadece neden böyle olduğunu merak ettim. Dediğiniz gibi oyuna bağlı olabilir. Başka bir FG destekleyen oyun indirdiğimde tekrardan test ederim. Teşekkürler yardımınız için.
HDR açıksa bağlantıda önerildiği gibi oyundan kapatıp, Windows üzerinden açmayı dener misiniz? Gerçi benzer sorun olmayabilir.

Tam ekran seçeneğini de galiba bu bozuyor olabilir. Konuya göz atın 1-2 şey daha yazmışlar.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt