G.Skill 6000 MHz CL36 RAM için timing ayarı önerisi

Emin olmak için tras ve tRC'leri ayrı ayrı tekrar test ettim. Ya 1 ns fark çıkıyor ya 2 ns. Çok değişkenlik gösteriyor. Bilgisayarı ilk açtığımda ayrı, 2-3 kere test yaptığımda ayrı bir ns alıyorum. Aradaki fark benim için sorun olmaz gibime geliyor.

Şöyle bir sıkıntı var, tRCDRD değeri 34'ken, y-cruncher VT3 testinden geçemiyor. Ama 36'dayken geçiyor. Normal RAM test pro'da 2'si de geçiyor testten. Şu an son durum bu, VDDG CCD/IOD 1,05 volttalar. Bu tRCDRD değerini 36'da bırakıp FCLK 2167'yi deneyeyim mi yoksa bunu 34'te stabil hâle getirmeye uğraşalım mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

34 stabil kalabilirse iyi olur, VT3 normalde patlamaması lazımdı. -25 All Core verdiysen -20 dene. VT3 normalde tRCD çok bakmaz.

96-132 kalsın, ellemeyin tRC'ye. B-die davranışı farklıdır, test etmedim.

34 stabil kalabilirse iyi olur, VT3 normalde patlamaması lazımdı. -25 All Core verdiysen -20 dene. VT3 normalde tRCD çok bakmaz.

96-132 kalsın, ellemeyin tRC'ye. B-die davranışı farklıdır, test etmedim.

PBO Auto'da. RAM'i stabil hale getirmeden undervolt yapmayın demiştiniz.

PBO Auto'da. RAM'i stabil hale getirmeden undervolt yapmayın demiştiniz.

tRCD kaynaklı hata vermesi ilginç VT3'ün, hiç denk gelmedim.

Normalde B-die tRCD ve tRP 32-34 vs. yapabiliyor 6000'de. Sana kötü bin denk gelmiş o halde, yorum yapamıyorum. tRAS, tRC konusu ise çipin davranışı farklı, kesin konuşmak zor. Hynix'te böyle bir durum yok.

@SystemLock tRDWR 16 iken tRCD 34 deneyin. Burst 1x-1x bakın.

Bu şekilde bakın hata olup olmadığına:

Sırasıyla denemelerim şu şekilde:
1) tRDWR= 16 tRDRDSCL=6 tWTRS = 6 ---- Başarısız
2) tRDWR= 16 tRDRDSCL=6 tWTRS = 6 Burst length 1x 1x ----- Başarısız
3) tRDWR= 16 tRDRDSCL=6 tWTRS = 6 Burst length 1x 1x CL 30 ------ Başarısız
Değişik çekirdeklerde hata veriyo. Hata kodunu paylaştım. En son değiştirlen zentiming bu şekilde.

@SystemLock Nitro 2-3-1 aldığınızda hata var mı VT3?

PHY 38 yapmış yine. Gigabyte ve Samsung sizi çok uğraştıracak. Timing uğraşmak istiyorsanız ASUS B850M-K ve 1x16/2x16 GB 6000 CL30 şart maalesef. Diğerleri hepsi piyango, şansa bakıyor. Şu anda PHY 38 olmasını hiç kimse açıklayamaz mesela. Kafasına göre PHY değiştiriyor anakart.

@SystemLock Gear Down kapatıp A2-B2 iletir misin? Nitro 2-3-1 kalsın bir de.

Bir de Gigabyte 40b Beta BIOS şu anda, nereden tutsak elimizde kalır. Gear Down kapatıp şansınızı deneyin, Nitro 2-3-1 iken VT3 geçerse kalsın.

Sadece Nitro'yu 2-3-1 aldım, 50 dakikada 0 hata . Bir adım ileri, bir adım geri oluyor bu sistemde. Phy'yi acaba CL30'a düştüğüm zaman mı oluyor, ona bakacağım. Olmazsa direkt Gear down kapatıp bakayım dediğiniz gibi.
Güncelleme: Evet, haklıymışım CL30'a düştüğü an sistem phy'i 38 yapıyor. 32'ye çıkarttım, anında 36'ya indi.

Gear Down kapalıyken CL30 ve 2-3-1 Nitro VT3 nasıl?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…