G255F monitör FreeSync açınca siyah ekran veriyor

cansxxr

Uzman
Monitör bugün geldi ve özelliklerini deniyordum. FreeSync açayım dedim ve siyah ekran geldi kapatıp açtım monitöru ekran geri geldi özellikte açıktı. Neden oluyor bu? MPRT'yi açınca da aynisi oluyor.

Ayriteten baska sorularimda var.
Tepki süresini en hızlı mi yapmaliyim? Zarari var falan diyorlardi internette?

Görüntü iyilestirme nedir zayif orta güçlü en güçlü diye gidiyor.

Monitör bugün geldi ve özelliklerini deniyordum. FreeSync açayım dedim ve siyah ekran geldi kapatıp açtım monitöru ekran geri geldi özellikte açıktı. Neden oluyor bu? MPRT'yi açınca da aynisi oluyor.

Ayriteten baska sorularimda var.
Tepki süresini en hızlı mi yapmaliyim? Zarari var falan diyorlardi internette?

Görüntü iyilestirme nedir zayif orta güçlü en güçlü diye gidiyor.

Sorun Çözümü: G255F Monitör FreeSync Açınca Siyah Ekran​

1. Güncellemeleri Kontrol Edin:
- Monitörünüzün ve bilgisayarınızdaki ekran kartının yazılım güncellemelerini kontrol edin.
- Ekran kartı sürücülerini güncelleyin (NVIDIA/Radeon). Bunun için ekran kartı üreticisinin web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

2. FreeSync Ayarlarını Kontrol Edin:
- Ekran kartı kontrol panelinizde FreeSync özelliğinin etkin olup olmadığını doğrulayın.
- Monitör menüsünde FreeSync ayarlarını sıfırlayın ve tekrar etkinleştirin.

3. Bağlantıları Gözden Geçirin:
- Monitör ve bilgisayar arasındaki kablo bağlantısını kontrol edin (HDMI/DisplayPort). Kablonun sağlam ve uyumlu olduğundan emin olun.
- Farklı bir kablo veya bağlantı noktası deneyin.

4. Sıfırlama Yapın:
- Monitörünüzü fabrika ayarlarına sıfırlayın. Bu ayarları menüden bulabilirsiniz.

5. Yardımcı Uygulamalar:
- Eğer hala sorun yaşıyorsanız, ekran kartı üreticisinin sunduğu yardımcı uygulamaları (örneğin Radeon Software veya GeForce Experience) kullanarak ayarları optimize edin.

Diğer Sorularınıza Cevaplar​

# Tepki Süresi Ayarlamaları​

- Tepki süresini en hızlı yapmanız önerilir; ancak:
- Çok yüksek tepki süreleri, bazı görüntü sorunlarına neden olabilir (flickering veya gölgelenme).
- Orta seviye bir ayar, hem iyi görüntü hem de hızlı tepki sağlar. Deneyerek hangisinin size daha iyi uyduğunu kontrol edin.

# Görüntü İyileştirme​

- Görüntü iyileştirme, görüntü kalitesini artırmak için yapılan ayarlamalardır. Seçenekler:
- Zayıf: Doğal görüntü, daha az işlem.
- Orta: İyi denge arasında iyileştirme.
- Güçlü: Daha fazla keskinlik fakat bazen yapaylık hissi yaratabilir.
- Kendi gözlem ve tercihlerinize bağlı olarak en uygun ayarı seçmeye çalışın.

---------
Herhangi bir başka sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin!

Geri
Yukarı Alt