Görünüş için push pull legs antrenman programı iyi mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ShadowLegion
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 164
  • Etiketler Etiketler
    hakkında

ShadowLegion

Başarılı
31 yaşındayım ve spor geçmişim var. 2 yıl fitness geçmişi ve ortaokuldan beri de masa tenisi, yüzme, basketbol ve koşu gibi dallarda hep aktiftim ve hiç sporsuz bir dönemim geçmedi. 1.5 ay oldu haftalık 3 gün antrenman yapıyorum. Beslenmem ve kalori alımım da iyi. Günde 2 öğün 11-1 arası bir beslenme akşam 6-7 arası da bir beslenme ve hepsi temiz karbonhidrat ve proteinden oluşuyor. Ek olarak sadece Çinko ve kreatin kullanmaktayım. 1.5 ayda dahi etkisini gördüm şekilsel olarak bile. Bir 3-5 ay böyle 3 gün devam etmem yeterli olur mu yoksa ille 4-5 güne çıkartmak gerekir mi?

Özellikle tecrübeli olanların görüşlerini bekliyorum. Boy 179 kilo 73 şu anda. Bir ayda 5 kilo verdim ve alt karından 5 cm inceldim. Amacım estetik ve olabildiğince düşük yağlı bir vücut yapmak. Karın kası da dahil. Kısaca plaj vücudu ancak t shirt vs. giyince de kollar dolsun. Cılız değilim, yapılıyım kemik olarak.

8 günlük bir döngüde haftada 6 kez antrenman yapmak oldukça iyi aslında gelişim açısından (PPL-OFF/PPL-OFF şeklinde), sizi yormayacaksa ve antrenman yaptığınız salon, ya da herhangi bir yer müsaitse tabii ki. Rize'de ve birçok ilde pazar günü açık olmayan salonlar yüzünden ben şahsen bi' uygulayamamıştım.

Şu anda uyguladığınız şekilde de güzel bir görünüm elde edersiniz bu arada, dediğim işin biraz daha ince tarafına kaçıyor. Onu yaptığınızda diğerine kıyasla inanılmaz bir ilerleyiş görmeyeceksiniz hiçbir zaman. Programlar bu sporda insanlarımızın sandığı gibi inanılmaz etkili veya kutsal şeyler değiller.

Son düzenleme:
Vücudun spor kadar rejenerasyona da ihtiyacı var. Dolayısıyla 3-4 gün gayet yeterli. Çok çalışmak değil, doğru çalışmak fayda sağlar.
Ben de böyle düşünüyordum, teşekkür ediyorum Fikriniz için.
8 günlük bir döngüde haftada 6 kez antrenman yapmak oldukça iyi aslında gelişim açısından (PPL-OFF/PPL-OFF şeklinde), sizi yormayacaksa ve antrenman yaptığınız salon, ya da herhangi bir yer müsaitse tabii ki. Rize'de ve birçok ilde pazar günü açık olmayan salonlar yüzünden ben şahsen bi' uygulayamamıştım.

Şu anda uyguladığınız şekilde de güzel bir görünüm elde edersiniz bu arada, dediğim işin biraz daha ince tarafına kaçıyor. Onu yaptığınızda diğerine kıyasla inanılmaz bir ilerleyiş görmeyeceksiniz hiçbir zaman. Programlar bu sporda insanlarımızın sandığı gibi inanılmaz etkili veya kutsal şeyler değiller.
Şu anda hocam bir haftayı ele alırsak ve çalışıyorum da; Pazartesi Push, Çarşamba Pull ve Cuma Legs şeklinde yapmaktayım ve Salı Perşembe ve Cumartesi 120 nabızlı 1 saat yürüyüş yapıyorum kulaklığımı takıp. Biraz daha vücudum kendisine gelsin 4 güne çıkartabilirim. Ancak şu anda yeni başlayan birisi olsam da geçmişim olduğu için hareketleri çok doğru yapıyorum yanımda da deneyimli ve bu işe yıllarını vermiş modern araştırmaları ve çalışmaları takip eden bir Pt var. Ben yine siz sosyal üyelerinin fikirlerini almak istedim.

31 yaşındayım ve spor geçmişim var. 2 yıl fitness geçmişi ve ortaokuldan beri de masa tenisi, yüzme, basketbol ve koşu gibi dallarda hep aktiftim ve hiç sporsuz bir dönemim geçmedi. 1.5 ay oldu haftalık 3 gün antrenman yapıyorum. Beslenmem ve kalori alımım da iyi. Günde 2 öğün 11-1 arası bir beslenme akşam 6-7 arası da bir beslenme ve hepsi temiz karbonhidrat ve proteinden oluşuyor. Ek olarak sadece Çinko ve kreatin kullanmaktayım. 1.5 ayda dahi etkisini gördüm şekilsel olarak bile. Bir 3-5 ay böyle 3 gün devam etmem yeterli olur mu yoksa ille 4-5 güne çıkartmak gerekir mi?

Özellikle tecrübeli olanların görüşlerini bekliyorum. Boy 179 kilo 73 şu anda. Bir ayda 5 kilo verdim ve alt karından 5 cm inceldim. Amacım estetik ve olabildiğince düşük yağlı bir vücut yapmak. Karın kası da dahil. Kısaca plaj vücudu ancak t shirt vs. giyince de kollar dolsun. Cılız değilim, yapılıyım kemik olarak.

3 gün gidiyorsan PPL iyi değil fullbody daha uygun olur.

31 yaşındayım ve spor geçmişim var. 2 yıl fitness geçmişi ve ortaokuldan beri de masa tenisi, yüzme, basketbol ve koşu gibi dallarda hep aktiftim ve hiç sporsuz bir dönemim geçmedi. 1.5 ay oldu haftalık 3 gün antrenman yapıyorum. Beslenmem ve kalori alımım da iyi. Günde 2 öğün 11-1 arası bir beslenme akşam 6-7 arası da bir beslenme ve hepsi temiz karbonhidrat ve proteinden oluşuyor. Ek olarak sadece çinko ve kreatin kullanmaktayım. 1.5 ayda dahi etkisini gördüm şekilsel olarak bile. Bir 3-5 ay böyle 3 gün devam etmem yeterli olur mu yoksa ille 4-5 güne çıkartmak gerekir mi?

Kollarınızın buyuk gorunmesını ıstıyorsanız trıceps kolu buyuk gosterır, 4 gun gıdebılıyorsanız 4 gun gitmeniz daha mantıklı.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt