HG8245X6-10 modemden hangi modeme geçilir?

beraterdem

Çalışkan
Merhaba, Superonline'ın modeminden tamamen kurtulmak istiyorum. Wi-Fi'ını başka bir router ile yönlendirerek yarı şekilde kurtulmuştum zamanında ama kısıtlamalar yüzünden istediğim şeyleri yapamıyorum ve bu durum daha da canımı sıkmaya başladı. ISS'in verdiği modem de ONT gömülü.

Yeni bir modem almak istediğimde ONT gömülü olmak zorunda mı yoksa ONT cihazı ile de kullanabilir miyim? ISS müşteri kullanıcı adı ve şifresini bu yöntemle öğrendiğimi düşünüyorum, deneyene kadar bilemeyeceğim tam olarak. Biraz kafam karıştı, ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, Superonline'ın modeminden tamamen kurtulmak istiyorum. Wi-Fi'ını başka bir router ile yönlendirerek yarı şekilde kurtulmuştum zamanında ama kısıtlamalar yüzünden istediğim şeyleri yapamıyorum ve bu durum daha da canımı sıkmaya başladı. ISS'in verdiği modem de ONT gömülü.

Yeni bir modem almak istediğimde ONT gömülü olmak zorunda mı yoksa ONT cihazı ile de kullanabilir miyim? ISS müşteri kullanıcı adı ve şifresini bu yöntemle öğrendiğimi düşünüyorum, deneyene kadar bilemeyeceğim tam olarak. Biraz kafam karıştı, ne yapmalıyım?
Yeni bir modem almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

1. ONT İhtiyacını Değerlendir:
- ONT (Optik Ağ Terminali) gömülü bir modem kullanıyorsan, yeni almak istediğin modemin ONT gömülü olup olmadığı önemli.
- Eğer yeni modemin ONT gömülü değilse, mevcut ONT cihazını kullanarak yeni bir router alabilirsin.

2. Router Seçimi:
- Eğer sadece bir router almak istiyorsan, router’ın WAN bağlantısı için PPPoE desteği olduğundan emin ol. Bu, ISS’in kullanıcı adı ve şifresini kullanarak internet sağlayabilmeni sağlar.
- Yüksek hızlı bir internet için AC1200 ya da daha üst model bir router tercih etmeni öneririm.

3. Kurulum:
- Yeni router’ını ONT cihazına ethernet kablosuyla bağla.
- Router’ının arayüzüne (genellikle tarayıcıda 192.168.1.1 veya 192.168.0.1 yazarak) girerek kullanıcı adı ve şifreyi (eğer değiştirilmediyse genellikle "admin"/"admin" şeklinde) kullanarak oturum aç.

4. PPPoE Ayarlarını Yap:
- İnternet ayarları bölümünde PPPoE seçeneğini bul ve ISS’den aldığın kullanıcı adı ve şifreyi gir.
- Ayarları kaydet ve router'ı yeniden başlat.

5. Test Et:
- Bağlantının düzgün çalıştığından emin olmak için bir cihazla (telefon, bilgisayar vb.) Wi-Fi veya ethernet bağlantısı üzerinden internete erişimi test et.

6. Alternatif Seçenekler:
- Eğer yeni bir modem almanın komplikasyonları seni endişelendiriyorsa, mevcut modemini geride bırakmadan da mevcut AYV-ONT’ni kullanarak, yeni bir router ile sınırlamaları aşabilirsin.

7. Müşteri Hizmetleri:
- Eğer sorun yaşamaya devam edersen veya daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarsan, ISS müşteri hizmetleriyle iletişime geçmek faydalı olacaktır.

Adımları yukarıda verdiğim gibi takip ederek, yeni bir modem veya router alabilirsin. Başarılar dilerim!

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt