i5 3210M & GT620M sisteme Linux dağıtımı önerisi

megatronn

Uzman
Makaleler
1
Yer
Vice City
Merhaba. 5-6 ay olmuştur herhalde Linux Mint'e geçmiştim. Ondan önce herhangi bir Linux deneyimim olmamıştı. Biraz sorunlu bir deneyim oldu ilk defa geçtiğim için biraz bozmuştum. Geri Windows geçtim 1 ay kadar Windows kullandıktan sonra geri Linux Mint'e geçtim. Şimdi herhangi bir sorunum yok ama sıkıldım Linux Mint'ten.

Hangi dağıtıma geçmeliyim? Çok bir terminal bilgim yok o yüzden Arch gibi dağıtımlardan korkuyorum. Göze güzel gözüksün ve arayüzde kasma donma yapmasın yeter zaten oyun oynamıyorum. Başka bir dağıtıma geçtikten 3-4 ay sonra biraz daha bilgi kazanacağım için Arch geçmeyi düşünüyorum.
  • i5 3210M.
  • 4 GB RAM.
  • GT620M GPU.

Son düzenleyen: Moderatör:
openSUSE öneriyorum.

Hocam Arch için biraz erken geliyor bana sizce de öyle değil mi? Daha terminal hakkında çok bir şey bilmiyorum. Fedora Linux Mint'e göre kolay mıdır yani Arch gibi en azından orta seviye bir bilgi ister mi?
Linux Mint gibi kullanıcı dostu bir dağıtım Fedora, sıkıntı çıkmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:

CachyOS iyi midir hocam? Fedora'ya göre daha stabil çalışır mı? Fedora'nin masaüstü pek hoşuma gitmedi.

openSUSE öneriyorum.

Linux Mint gibi kullanıcı dostu bir dağıtım Fedora, sıkıntı çıkmaz.

OpenSUSE'yi ilk defa duydum hocam. Araştıracağım. Şu an aklımda Fedora CachyOS ve Arch var. Şu anlık Fedora'ya daha yatkınim. Zaten 1-2 ay kullanıp direkt Arch geçme gibi bir düşüncem var ama bilemiyorum. Sizce şimdiden Arch Linux kurmam mantıklı olur mu?

Linux Mint sonrası KDE Fedora'ya geçmiştim memnundum. Geçen kernelini bilmediğim bir sebepten patlatınca KDE Neon'a geçtim Debian tabanlı daha rahat olur diye ama büyük ihtimalle Fedora'ya geri döneceğim.

İlla GNOME masaüstü olmasına gerek yok. Linux Mint'te olduğu gibi Cinnamon arayüz ile de kullanabilirsiniz. KDE Fedora kullanma sebebim de zaten GNOME'nin hoşuma gitmemiş olmasıydı.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt