Uygun fiyata yeni nesil cihaz kullanmak isteyen biri için gayet alınır, “Alayım, uzun yıllar kullanırım.” diyen biri için gayet alınır, iPhone 11 gibi eski modelleri kullanan ve yeni nesil bir iPhone’a geçmek isteyenler için alınır, ilk defa Apple ekosistemine geçecek biri için alınır. Alınması için çok sebep var, ancak alınmaması için sizin gözünüzde “Apple logosu” olması yetiyor.
Size göre alınmaz bir cihaz olabilir, ancak bizim için alınabilir olan bir cihaz. Başlığında “iPhone” kelimesi geçen her konuya da “balıklama atlama” işinizden sıkıldım şahsen. Tartışma çıkarma işini hiç sevmem ancak “tırt cihaz” gibi söylemler hiç hoş değil. Kendinize yakışır şekilde, uygun bir üslup ile neden alınmayacağını anlatırsanız daha iyi bir biçimde tartışabiliriz.
iPhone 16e’yi kötüleyip iPhone 15 önermenize de hayret ettim. Ultra geniş açı kamera ve Dynamic Island dışında iPhone 16e’den fazlası yok.
Ben başka bir telefon hakkında konuşmadım dikkat ederseniz, hatta üstte “iPhone 15 Pro bakılabilir” yazdım. Geniş açı kamera dürüst olalım birçok kullanıcının “Olsun ama çok da önemli değil.” dediği bir etmen, iPhone 11 kullanıcısı olarak birçok fotoğraf ve videomu ana kamera ile çekiyorum. Optik zoom tarafında iPhone 16e’de 2 kat optik zoom yapabiliyor. 48 MP ana kamerası gayet güzel işler çıkartıyor. Ekran konusunda dediğim gibi, yenileme hızı dışında kalite anlamında gayet iyi bir ekran. 40 bin TL az para değil evet, ancak iPhone 15’lerin 50K olduğu bir piyasada iyi bir fiyat. iPhone 6’ya birkaç sene diyorum evet, şu anda çekmecemde duruyor kendisi. 2014 yılında çıkmış bir cihazın “birkaç” sene önce ölmesi kötü değil, iyi bir şey aslında.