iPhone XS vs Galaxy S10e

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Arlecchino
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 172
Bütçe
8k

Arlecchino

Deneyimli
Yer
Khaenri'ah/Crimson Moon Dynasty
8.000 TL'ye ikinci el XS'e vermektense, 6.000 TL civarına yenilenmiş S10e alabilirim diye düşündüm. İkinci telefon olarak sadece arama ve sosyal medya uygulamalarında kullanacağım yani başka öneri istemiyorum. Yenilenmiş cihazların çoğu dandik parçalarla yapılıyor; bunu biliyorum ve diyagnostik uygulaması ile fark edersem iade ederim, sorun değil. O yüzden yenilenmiş öğüdü de istemiyorum. Sorum kısaca şu: 8K bütçeye kaçıncı el olduğu belli olmayan XS mi, yoksa 6K bütçeye formaliteden de olsa 12 ay garantisi olan S10e mi? Normalde XS alacaktım ama yaşadığım yerde bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence bu konuda Samsung. AMOLED ekran var ve az biraz araştırma ile çok iyi bir şey olduğunu anlayabilirsiniz. Işlemci ve yazılım konusunda iPhone daha önde ama. Ana telefon olarak düşünmüyorsanız, sadece sosyal medya için düşünüyorsanız iPhone önerebilirim.

S10e al. Hiç yoksa bataryası değişti. 12 ay içinde bir şey olursa gönderirsin. Kağıt üstünde de S10e daha iyi.

XS i katmamın tek sebebi uzun süre kullanamadığım nadir cihazlardan olması.

XS daha iyi. S23 oncesi Samsung telefonlar mantikli degil.

Tek yapacağım iş yeri molasında TikTok ve Instagram'a girmek. 8K ya ekranı değişmiş LCD ekranlı XS var 8500 üzerine düzgünleri bulunuyor. 3K farka yapacağım iş için değer mi dersiniz hocam?

Bence S10e. Ama Snapdragon'lu versiyonu TR de satılmışsa o versiyonu gelirse daha iyi olur.

Bence bu konuda Samsung. AMOLED ekran var ve az biraz araştırma ile çok iyi bir şey olduğunu anlayabilirsiniz. Işlemci ve yazılım konusunda iPhone daha önde ama. Ana telefon olarak düşünmüyorsanız, sadece sosyal medya için düşünüyorsanız iPhone önerebilirim.

XS in ekranıda Samsung üretimi zaten fakat orijinal ekranlı XS fiyatları bana fazlasıyla yüksek geliyor. Kısaca cebimde taşıyacağım.

Bence S10e. Ama Snapdragon'lu versiyonu TR de satılmışsa o versiyonu gelirse daha iyi olur.

O versiyonu olsa konu açmazdım zaten fakat S10 da Exynos beni üzmemişti. Xiaomi 13 Ultra kullanıyorum ve cebim terliyor. Onca iş sırasında tek terleyen yerimin cebim olması bayağı sıkıyor. O yüzden hafif ve küçük cihazlara bakınayım dedim.

Tek yapacağım iş yeri molasında TikTok ve Instagram'a girmek. 8K ya ekranı değişmiş LCD ekranlı XS var 8500 üzerine düzgünleri bulunuyor. 3K farka yapacağım iş için değer mi dersiniz hocam?
XS, gunluk kullanimda daha fazla ekran suresi verir. Ayrica bu butcedeki android telefonlar ayni butcedeki iPhone'lara kiyasla sosyal medya uygulamalarinda (ozellikle Instagram'da) daha fazla pil harciyor. Kamera olarak bakarsak XS, Apple iSight X diye bir sensor kullaniyor 1/2.5" boyutunda. S10e ise Samsung ISOCELL SAK2L4 kullaniyor 1./2.6" boyutunda. Sensor olarak Apple daha iyi bu konuda. Kagit ustundeki verilere gore telefon almanizi onermem.

XS, gunluk kullanimda daha fazla ekran suresi verir. Ayrica bu butcedeki Android telefonlar ayni butcedeki iPhone'lara kiyasla sosyal medya uygulamalarinda (ozellikle Instagram'da) daha fazla pil harciyor. Kamera olarak bakarsak XS, Apple isight X diye bir sensor kullaniyor 1/2.5" boyutunda. S10e ise Samsung ısocell SAK2L4 kullaniyor 1./2.6" boyutunda. Sensor olarak Apple daha iyi bu konuda. Kagit ustundeki verilere gore telefon almanizi onermem.

Ana cihazım zaten Xiaomi 13 Ultra. İş yerinde fazlasıyla rahatsız ettiği için hafif ve kompakt 2 cihaz aklıma geldi ilki XS 2. si S10e. XS alma taraftarıyım ama 2. elde çoğu LCD ekranlı ve toplama cihaz. Bugün 6 ilana baktım 2'si Face ID arızalı kalanları LCD ekranlı. 10dk Instagram'da takılmak için 9-10k da XS e vermem şahsen. Yani cihaz günde 1 saat kullanılacak. SE2020 de dikkatimi çekiyor ama LCD artık kullanmam sanırım. 6K vermek yerine 10k versem değer mi sence.

Geri
Yukarı Alt