Kayıtlı şifreler nasıl korunur?

lengthow

Uzman
Selam arkadaşlar. Birkaç ay önce bilgisayarıma virüs girdi ve bütün token ve şifrelerim çalındı. Bir kaybım olmadı ve bütün hesaplarımı geri alabildim. Ancak şu an ağzım bir kere yandığı için Google Chrome'da Şifre Yöneticisindeki bütün şifrelerimi silip yerine bütün şifrelerimi bilgisayarımda bir not defteri dosyasına kaydediyorum. Böyle de şifreyi bulması, kopyalayıp yapıştırması vs. uzun sürüyor. Tekrar Şifre Yöneticisine kaydetmek istiyorum ancak alabileceğim ekstra bir önlem var mıdır onu merak ettim. Kaspersky üyeliğim var, onun da şifre yöneticisi uygulaması vardı yanlış hatırlamıyorsam ama Google'ı çalan onu da çalar herhalde. Fikir verirseniz sevinirim.

Özgür, ücretsiz ve açık kaynak olan KeePassXC uygulamasını kullanabilirsiniz. Yerel makinenizde çalışıyor, internete bağlanmıyor. Şifreleriniz, KeePassXC tarafından şifrelenmiş bir dosyanın içinde tutuluyor. Ana parola belirliyorsunuz ve dosyanızı bu şekilde açabiliyorsunuz. Ana parolanızı çok güçlü tutmanız gerekir zira bu dosya bütün şifrelerinizi tutacak. Tarayıcı eklentileri sayesinde otomatik doldurma özelliklerinden yararlanabiliyorsunuz.

Özgür, ücretsiz ve açık kaynak olan KeePassXC uygulamasını kullanabilirsiniz. Yerel makinenizde çalışıyor, internete bağlanmıyor. Şifreleriniz, KeePassXC tarafından şifrelenmiş bir dosyanın içinde tutuluyor. Ana parola belirliyorsunuz ve dosyanızı bu şekilde açabiliyorsunuz. Ana parolanızı çok güçlü tutmanız gerekir zira bu dosya bütün şifrelerinizi tutacak. Tarayıcı eklentileri sayesinde otomatik doldurma özelliklerinden yararlanabiliyorsunuz.

Güvenilir midir hocam? İlk defa duydum bu programı. Kaspersky'ın parola yöneticisi nasıldır?

Güvenilir midir hocam? İlk defa duydum bu programı. Kaspersky'ın parola yöneticisi nasıldır?
Bitwarden hepsinden daha iyi. Açık kaynak ve kendi sunucularına senkronize oluyor. Arkadaşın attığı program lokal çalışıyor ve yedeklemeyi bulut servislerine yapıyor. Buda telefondan ve bilgisayardan şifre girmeyi uğraştırıyor.

Bitwarden en iyisidir. Kesinlikle kullan.

Bitwarden hepsinden daha iyi. Açık kaynak ve kendi sunucularına senkronize oluyor. Arkadaşın attığı program lokal çalışıyor ve yedeklemeyi bulut servislerine yapıyor. Buda telefondan ve bilgisayardan şifre girmeyi uğraştırıyor.

Bitwarden en iyisidir. Kesinlikle kullan.
Bitwarden ücretli ama sanırım hocam. Birsürü abonelik ödemesi yapmak istemiyorum açıkçası her ay.

Uzun süredir şifre güvenliği ile ilgili rehber gibi bir şey hazırlamayı düşünüyorum ama tembelim.
İki/üç tavsiye;
  • Mümkünse Chrome kullanmayın.
  • Kişisel/temel email adreslerinizi üyeliklerde kullanmayın veya sadece güvenilir üyeliklerde kullanın. Diğer üyelikler için yan email adresi edinerek onu kullanın.
  • Yukarıdaki ile bağlantılı olarak sadece kişisel/temel email adresleri ve bununla bağlantılı üyeliklere girmek için ikincil bir browser kullanın. (Tercihen Firefox ve ana parolayı aktif edin. Firefox kurarsanız ana parolanın ne olduğunu kendiniz kolayca anlayabilirsiniz. Ayarlarda var.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ücretli değil. Her şey bedava. 2FA için para istiyor, zorunlu değil.
Deneyeceğim şimdi, teşekkürler.

Uzun süredir şifre güvenliği ile ilgili rehber gibi bir şey hazırlamayı düşünüyorum ama tembelim.
İki/üç tavsiye;
  • Mümkünse Chrome kullanmayın.
  • Kişisel/temel email adreslerinizi üyeliklerde kullanmayın veya sadece güvenilir üyeliklerde kullanın. Diğer üyelikler için yan email adresi edinerek onu kullanın.
  • Yukarıdaki ile bağlantılı olarak sadece kişisel/temel email adresleri ve bununla bağlantılı üyeliklere girmek için ikincil bir browser kullanın. (Tercihen Firefox ve ana parolayı aktif edin. Firefox kurarsanız ana parolanın ne olduğunu kendiniz kolayca anlayabilirsiniz. Ayarlarda var.)
Hocam farklı tarayıcıya geçmeyi çok denedim ama yıllardır Chrome'a alışığım sürekli geri dönüyorum o yüzden. Dediğiniz gibi çok güvenmediğim siteler için farklı bir mailim var. Ana kullanım için Firefox mu önerirsiniz?

Hocam farklı tarayıcıya geçmeyi çok denedim ama yıllardır Chrome'a alışığım sürekli geri dönüyorum o yüzden. Dediğiniz gibi çok güvenmediğim siteler için farklı bir mailim var. Ana kullanım için Firefox mu önerirsiniz?
Veri aktarma ile farklı tarayıcıya geçebilirsin uğraşmadan. Ayarlar kısmında vardı. Hatırlamıyorum yerini Google üzerinden bak.

Ayrıca uBlock eklentisi olmadan asla tarayıcı kullanma. Her tarayıcıda olmalı.

Deneyeceğim şimdi, teşekkürler.

Önemli sitelere, bankalara, mail adreslerine vs girmek için kullanın. . Ana parolayı da aktif edin. Beğenmezseniz kaldırırsınz.
En güvenlisi Firefox..
EDGE neden kullanmıyor millet anlamıyorum.
Chrome de bulunan tüm özellikler var, ekstra özellikler de var. Arayüzü çok farklı değil. Chrome eklentileri EDGE de de çalışıyor. vs

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt