Kilo meselesi canımı çok sıkıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cyborg81
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 202

cyborg81

Başarılı
25 kilo vermeme rağmen 4 yılda 40 kilo falan aldım. Bazen gene kilo veriyorum gene alıyorum. Gene diyete başladım diyette 2 öğün beslenmeme rağmen bazı günler halsizlik oluyor. Çevrem de neden bilmiyorum ama aşırı diyeti bozdurmak için elinden geleni yapıyor.

Nasıl kurtulabilirim bu dertten? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler abiler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Diyet kontrollü yapılması gereken bir iştir. Diyet sadece yemek yememek değildir. Tüm besin ve enerji öğelerini dengeli şekilde almak demektir. Öğün sayını azaltarak sadece enerjini düşürürsün. Sonraki öğünde daha fazla yeme isteğin olur. Onun yerine günde 3 öğün yemeğe devam edip, öğünlerin az ama besleyici olmasını sağlamalısın. Eğer bu konu hayatını etkileyecek düzeye geldiyse bir diyetisyen öneririm.

Boy kilo? 30kg verdim ve beslenme alışkanlığını değiştirmezsen geri alırsın o kilolaları mesele bu kadar basit aslında.

25 kilo vermeme rağmen 4 yılda 40 kilo falan aldım. Bazen gene kilo veriyorum gene alıyorum. Gene diyete başladım diyette 2 öğün beslenmeme rağmen bazı günler halsizlik oluyor. Çevrem de neden bilmiyorum ama aşırı diyeti bozdurmak için elinden geleni yapıyor.

Nasıl kurtulabilirim bu dertten? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler abiler.
Psikoloğa gidin. Kilo verdiğinizde tekrar aynı düzeni oturtamayıp davranış değişimini sağlayamıyorsanız psikologtan destek almanız iyi olur. Nasıl bir diyet yapıyorsunuz? Kalorileriniz, tükettiğiniz yiyecekler nedir? Halsizlik düşük karb. sebebiyle olur.

Nasıl bir diyet yapıyorsun? Modern zamanda bilimsel olarak en temeli saglam diyet aralıklı oruc su an. Ben 3 yıldır zayif olmama ragmen bu diyet ile yasiyorum. Suna eminim ki dolu dolu yiyecegin 2 ogun insani saglikli tutmaya yeter herhangi bir kiloda (obezite haric).

Kardesimden biliyorum, diyette psikoloji cok onemli. Alisagelmis yeme duzeninden fire vermen lazim. Disaridan hiçbir şey yeme, her gun ayni seyleri yiyecek olsan bile evden ye bence. Marketlerdeki atistirmalik reyonunu komple sil, kuruyemisler vs haric.

Araogun cok buyuk bir yalan, diyetisyenlerin kar amacli stratejik bir hamlesi. Araogun cogu memeli hayvana ters bir şey, fiziksel olarak inanilmaz yogun degilseniz. Kan sekerini surekli duzgun tutmak lazim ki acikmayalim.

Pahali bir diyet olmasina karsin ketojenik diyette kilo vermeye cok yardimcidir. Ayrica yag bakimindan da sınırlaması falan yok, zaten ne makro ne Micro hiçbir besini sinirlamamak lazim diyette.

Kisaca doganin size sundugu seyleri yemeye calisin paketli urunlerden ziyade. AC kalin, AC kalmak gercekten iyidir, hem ruhsal hem fiziksel.

Bu surecte az beslendiginizi dusunurseniz kaliteli bir multivitamin sorununuzu cozer, modern zamanda dogru vitamin kullanımı omru uzatan bir şey.

Son düzenleyen: Moderatör:
Diyet demek az yemek değildir. Ben spora giderkenki diyetimde 9 öğün yapıyordum. Sabah kahvaltı spor öncesi spor içi ara öğün spor sonrası öğlen yemeği ara öğün akşam yemeği yatıştan 1 saat önce 1 bardak süt. Diyet yapmak bütün besinlerden alıp az yemektir, beceremiyorsan böyle kalmaya devam edersin, bigmacleri gömüp sonra ben 40 kilo alıyorum diyemezsin. Spora gidip adamakıllı besleneceksin karbonhidratını alıp yatacaksın bitti.

110 kilo ve 162 cm boyundaydım, bu da vücut kitle indeksinde 40’ın üzerinde bir değerle morbid obezite kategorisine giriyordu. Diyet yapmayı denedim ama sürdüremedim. Spor salonuna gittim ve başlangıçta başarılı oldum gibi görünse de iş, hastalık ve ailevi sebepler derken düzenimi koruyamadım. Bunun yanında özgüven eksikliği, kıyafet bulmada zorlanma, eve kapanma, arkadaş davetlerini geri çevirme, fotoğraf çektirmek istememe gibi pek çok zorluk yaşadım.

Tüm bu sebeplerle tüp mide ameliyatı olmaya karar verdim ve bir ay önce ameliyat oldum. Şu ana kadar 14 kilo verdim. Bunun etkilerini hemen hissetmeye başladım: Horlamalarım tamamen geçti, insanlar zayıfladığımı fark edip motive edici şeyler söylüyor, uykularımı artık daha rahat uyuyorum ve genel olarak kendimi daha iyi hissediyorum.

Bu süreçte edindiğim deneyimlerden yola çıkarak şunu vurgulamak istiyorum: Ameliyat bir çözüm olabilir ama asla ilk seçenek olmamalı. Kendinizi kötü hissettiğinizde bir psikologdan destek almayı, bir diyetisyene başvurmayı düşünün. Ancak gerçekten çok çaresiz kaldığınızda, diğer tüm yöntemleri denediğinizde ve yaşadığınız sıkıntılar hayat kalitenizi ciddi şekilde etkiliyorsa, ameliyatı bir seçenek olarak değerlendirebilirsiniz.

Bu yazının amacı kesinlikle kimseyi ameliyat olmaya teşvik etmek değildir. Kendi deneyimlerimi paylaşarak, duygusal yüklerinizi hafifletmek ve yalnız olmadığınızı hissettirmek istiyorum.

110 kilo ve 162 cm boyundaydım, bu da vücut kitle indeksinde 40’ın üzerinde bir değerle morbid obezite kategorisine giriyordu. Diyet yapmayı denedim ama sürdüremedim. Spor salonuna gittim ve başlangıçta başarılı oldum gibi görünse de iş, hastalık ve ailevi sebepler derken düzenimi koruyamadım. Bunun yanında özgüven eksikliği, kıyafet bulmada zorlanma, eve kapanma, arkadaş davetlerini geri çevirme, fotoğraf çektirmek istememe gibi pek çok zorluk yaşadım.

Tüm bu sebeplerle tüp mide ameliyatı olmaya karar verdim ve bir ay önce ameliyat oldum. Şu ana kadar 14 kilo verdim. Bunun etkilerini hemen hissetmeye başladım: Horlamalarım tamamen geçti, insanlar zayıfladığımı fark edip motive edici şeyler söylüyor, uykularımı artık daha rahat uyuyorum ve genel olarak kendimi daha iyi hissediyorum.

Bu süreçte edindiğim deneyimlerden yola çıkarak şunu vurgulamak istiyorum: Ameliyat bir çözüm olabilir ama asla ilk seçenek olmamalı. Kendinizi kötü hissettiğinizde bir psikologdan destek almayı, bir diyetisyene başvurmayı düşünün. Ancak gerçekten çok çaresiz kaldığınızda, diğer tüm yöntemleri denediğinizde ve yaşadığınız sıkıntılar hayat kalitenizi ciddi şekilde etkiliyorsa, ameliyatı bir seçenek olarak değerlendirebilirsiniz.

Bu yazının amacı kesinlikle kimseyi ameliyat olmaya teşvik etmek değildir. Kendi deneyimlerimi paylaşarak, duygusal yüklerinizi hafifletmek ve yalnız olmadığınızı hissettirmek istiyorum.
Bence bu şeyleri bir rehber yazarak detaylıca anlatın. Kilolu arkadaşlara en azından bir özgüven veya bir fikir aşılayabilir. Benim çevremde de bir sürü tüp mide ameliyatı yaptıran insan var ve hiçbiri bu kararından pişman değil :) . Ama son çare olarak yapılması gerektiği de kesin bir gerçek.

Bence bu şeyleri bir rehber yazarak detaylıca anlatın. Kilolu arkadaşlara en azından bir özgüven veya bir fikir aşılayabilir. Benim çevremde de bir sürü tüp mide ameliyatı yaptıran insan var ve hiçbiri bu kararından pişman değil :) . Ama son çare olarak yapılması gerektiği de kesin bir gerçek.
Öncelikle güzel yorumunuz ve öneriniz için çok teşekkür ederim. 😊 Gerçekten de bu süreçte edindiğim deneyimleri bir rehber şeklinde paylaşmak, aynı durumda olan insanlara hem fikir hem de motivasyon anlamında destek olabilir.

Tüp mide ameliyatı, doğru şekilde değerlendirildiğinde etkili bir çözüm olabilir, ancak sizin de belirttiğiniz gibi mutlaka son çare olarak düşünülmeli. Ameliyat öncesi ve sonrası süreçte yaşananlar, hem fiziksel hem de psikolojik olarak büyük bir değişim içeriyor. Bu yüzden böyle bir rehber hazırlamak, insanların bu konuda daha bilinçli hareket etmesine katkı sağlayabilir.

Ben de çevremde bu ameliyatı olan ve mutlu olan pek çok insan görüyorum. Ancak herkesin süreci farklı olduğu için, bu kararın mutlaka uzman bir doktor ve gerekiyorsa psikolog desteğiyle alınması gerektiğini düşünüyorum.

Yorumunuz beni motive etti, bu konuda bir şeyler yapmak için ilham oldu diyebilirim. Tekrar teşekkürler! 🙏

Geri
Yukarı Alt