Kilo vermek için nasıl bir destek alınmalı?

mahmutxd005

Becerikli
125Kilo - 170cm boyundayım. Ve artık bir yeter evresi başladı, hayatımda hiçbir şey yolunda gitmiyor. Kilolu olduğum için veya kişiliğim bozuk bilmiyorum sosyal hayatımda hiç iyi değil. Psikolojik olarak da çok yıprandım, kendimi bildim bileli 115-130 kilo arasındaydım. (12 yıldır falan)

Sağlıklı beslenme konusunda sorunlar yaşıyorum, çok fazla yemek seçen birisiyim. Sağlıklı diye sınıflandırılmış bir çok şeyi yemiyorum, yesem doymuyorum. Et çok tüketmiyorum, tüm hayatım hamur işi ağırlıklı. Bu sorunu çözemiyorum. Ne kadar yol denediysem aç kaldıysam, akşamında yeme krizi yaşıyorum.. Doymuyorum.. Artık kabul etmeye başladım yani. Yeme düzenine dokunmadan, sporu eklesem kilo verebilir miyim?

Biraz araştırdığımda, sadece diyetle kilo verenlerde kas kaybı ve sonrasında metabolizmanın yavaşlamasıyla tekrar kilo alımı oluyormuş. Ben kötü beslenip sadece spor yapsam nasıl olur? Birkaç kez diyetisyene gittim ama elime bir evrak sıkıştırıp gönderiyorlar pek faydası olmadı.

Kilodan kaynaklı özgüvensizlik gibi problemlerim var. Artık bu kişiliğime işledi. Yaşıtlarımı sanki benden üstünmüş gibi görüyorum. Onlarla konuşmaya takılmaya çekiniyorum... Kendimi bildim bileli sevgilim olmadı, çekingenlik durumu var. Kimseye hayatım boyunca açılmadım. Veya sevgili yapmak için bir girişimde bulunmadım. Kimse bana bakmaz gibi geldi-geliyor.. Yine özgüvensizlik kaynaklı spor yapamıyorum, kaç defa gittim kimse ilgilenmiyor sesimi çıkartamıyorum. Üstüne spor salonuna gittiğimde terlediğimde falan çok kötü hissediyorum gitmemeyi düşünüyorum..

Bu süreci nasıl atlatabilirim? Kimseye derdimizi anlatamıyoruz. Herkes çok bilmiş gibi boğazı kes yemeği kes vs deyip duruyor. Sanki 1 2 ayda çok basit bir şekilde kilo verilecekmiş gibi ahkam kesiyorlar.

Bu süreci nasıl atlatabilirim? Kimseye derdimizi anlatamıyoruz. Herkes çok bilmiş gibi boğazı kes yemeği kes vs deyip duruyor. Sanki 1 2 ayda çok basit bir şekilde kilo verilecekmiş gibi ahkam kesiyorlar.
1-2 ayda değil de 6 ayda gayet verimli bir şekilde kilo verebilirsiniz. Fiziksel özellikleriniz hemen hemen benimle aynı. Ben de yaklaşık 10 sene 110-128 kilo arasında gitmiş gelmiş biriyim. Boyum 173.
1 sene önceki Ramazan ayında diyetisyene gidip diyete başladım. 2 günde bir 6-7km yürüyordum. Ek olarak, kafama estikce evde ağırlık çalışıyordum. Kış ayları geldi malum, son 5-6 aydır hiç yürüyüşe çıkmadım. Şuan 80 kiloyum.
Bu kiloyu tam 1 senede verdim, fakat 85 kilolara düşmem 6-7 aylık bir süreçte gerçekleşti, sonra yavaşladı.
Diyetisyene git, zamanında 3-4 kere spor denemiş biri olarak söylüyorum, ağzını düzeltmediğin vakit ne yaptığının hiçbir önemi yok.

Maddi durumun iyiyse eve spor aleti alarak spor ile bir süre vakit geçirdikten sonra spor salonuna gidebilirsin. Zira spor dışında kilo vermek çok da sağlıklı olmuyor. Eve al dememin sebebi de özgüvensizlik durumunu göz önünde bulundurmam yoksa direkt spor salonuna gidip bir eğitmenle beraber de bunu düzene oturtabilirsin.

1-2 ayda değil de 6 ayda gayet verimli bir şekilde kilo verebilirsiniz. Fiziksel özellikleriniz hemen hemen benimle aynı. Ben de yaklaşık 10 sene 110-128 kilo arasında gitmiş gelmiş biriyim. Boyum 173.
1 sene önceki Ramazan ayında diyetisyene gidip diyete başladım. 2 günde bir 6-7km yürüyordum. Ek olarak, kafama estikce evde ağırlık çalışıyordum. Kış ayları geldi malum, son 5-6 aydır hiç yürüyüşe çıkmadım. Şu an 80 kiloyum.
Bu kiloyu tam 1 senede verdim, fakat 85 kilolara düşmem 6-7 aylık bir süreçte gerçekleşti, sonra yavaşladı.
Diyetisyene git, zamanında 3-4 kere spor denemiş biri olarak söylüyorum, ağzını düzeltmediğin vakit ne yaptığının hiçbir önemi yok.

Hocam diyetisyenin bir kağıt verip gönderiyor. Ben o kağıda uyarsam normalden yediğimden daha çok yemiş gibi hissediyorum. Bir de çok fazla yemek seçen birisiyim her yemeği yiyemiyorum. O yüzden yemek düzeni sağlamak benim için biraz zor oluyor. Bir de bazen böyle açlık krizleri yaşıyorum bunları nasıl aştınız?

Ben hafta için her gün 3km civarı yürüyorum. Eve kondisyon bisikleti alıp akşamları da yapmayı düşünüyorum ama herkes spor salonuna gitmem gerektiğini söylüyor. Sizce hangisi daha faydalı olur?

Ben de diyet yapmıyorum ama aralıklı oruç yapıyorum günde 2 öğün yiyeceksin geri kalan öğünlerinde aç kalacaksın ki vücudun yağ yakabilsin insülin direnci varsa o da iyileşir üstüne spor yaparsan daha hızlı zayıflarsın tabii ki karbonhidratı düşürüp protein ağırlıklı beslenme oluşturman lazım ben günde 2 öğün yerim öğle ve akşam başka süre ağzıma tek lokma koymam ve şekeri zaten tamamen bitireceksin bu şekilde kolaylıkla zayıflarsın. Eğer ara öğünlü diyet yaparsan insülin direnci varsa zayıflamayabilirsin sağlığına uygun bir şekilde yapmanı öneririm.

Durumun varsa diyetisyen + kardiyo ile güzel kilo verirsin. Çalıştığım zaman haftada 3.5 kilo verdiğim olmuştu.
Allaha şükür şu sıralar para sorunum yok. Diyetisyen 2 tane kuzenim de var :) Ama benim yemek düzeni takıntım var abi..

Ben 25 yaşındayım. 25 yıldır ağzıma domates zeytin reçel prasa patlıcan vs sürmedim.. Bazen alışmak için deniyorum kendimi zorluyorum ama olmuyor kusasım geliyor.

Kalori açığı yaratman lazım, deri sarkması için de düzgün bir fitness programı şart.
Benim de sınav senesinden sonra gitmem lazım. 1.90 boyum olmasa bira göbeğiyle gezicez. Sporu komple bırakmak sıkıntı oldu.

Ben de diyet yapmıyorum ama aralıklı oruç yapıyorum günde 2 öğün yiyeceksin geri kalan öğünlerinde aç kalacaksın ki vücudun yağ yakabilsin insülin direnci varsa o da iyileşir üstüne spor yaparsan daha hızlı zayıflarsın tabii ki karbonhidratı düşürüp protein ağırlıklı beslenme oluşturman lazım ben günde 2 öğün yerim öğle ve akşam başka süre ağzıma tek lokma koymam ve şekeri zaten tamamen bitireceksin bu şekilde kolaylıkla zayıflarsın. Eğer ara öğünlü diyet yaparsan insülin direnci varsa zayıflamayabilirsin sağlığına uygun bir şekilde yapmanı öneririm.

6 yıldır çay kahve soda vs hiçbir şeye şeker atmıyorum. Kola Fanta vs çok tercih etmem eve alınırsa Max 1 bardak içerim gidip kendim almam. Aralıklı oruç yapabilirim bu arada teşekkürler..

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt