Kültürel yozlaşmanın tam da içerisindeyiz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 439
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 48
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Artık ne olursa olsun. Umurumda da değil açıkçası. Etrafıma barikat kurup herkesi dışarda tutacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum AB ve ABD'nin kültürleri farklı bize göre. Onlar 15'te malum işi yaparken biz yapamayız. Çok takmışsın kafaya bunu. Eninde sonunda olur.
Hayır ABD'de yasal değil. Türkiye'de kız 15 yaşını doldurduktan itibaren yasal (şikâyete bağlı). Şikâyet yoksa, kızın rıza gösterebilecek kapasitede olduğu varsayılıyor. Ancak sorun, bizim ülkemizdeki toplumun güvenememesi.

Eskiden iş ortağı maksatlı görüştüğüm sosyal medya fenomeni Cey Lazuli, kız 16. yaşındayken, 24 yaşında gerçek hayattan sevgilisi vardı, hala sevgililer bu arada. Kız şu anda 19 yaşında ve erkek arkadaşı 28 falan. Ben daha yeni 25 oldum, erkek arkadaşı benden büyük. Acayip kıskandım onları ha. Adamın ne travması varsa artık, herhalde benim gibi liseye mi gidemedi zamanında? Genç kızla gözünü mü dolduramadı bilemiyorum ama adam ne istiyorsa ona yasal olarak sahip. Para da bol. Zenginler.

ABD, aşk ilişkisinde yaş farklarına bakar (yasal olarak ve toplumsal olarak). İlişkinin niteliğine göre kimse değerlendirmez. Nitelik nedir? Nitelik, bir erkeğin kıza karşı iyi mi yoksa kötü mü davranıp, davranmadığı, ilişkinin sağlıklı olup olmadığı ile ilişkilidir. Bizim ülkede ilişkinin niteliğine yasalar 15'ten itibaren bakıyor ancak günümüz aileleri ve toplum genelinin büyük bir kısmı artık ilişkinin niteliğine bakamıyor. Kafalarından programlanmışlar eğer kız 18'den küçük ise hatta 17.9 yaşında bile ise, onlara göre bu ilişki hayırlı değildir ve birer sübyancı ilişkisidir şeklinde ön yargılara sahiptirler. Benim annem ve babam bile avrupai düşünür. Örneğin 16 yaş onlara göre çocuk değildir, bana göre de değildir. Ama sen gel de anlat. Belki ömründe seni seven milyonda bir şans çıkacak senin yaşın daha genç iken, mesela atıyorum 20-25-28'li yaşlardasın. Hiçbir kadın seni istememiş hayatın boyunca. Ama sana aşık bir aday var kız 16-18'li yaşlarda. Ne yapacaksın? Kızın kalbini kırıp red mi edeceksin? Yoksa kızla sevgili olmayı kabul edip, 18-20'li yaşlarına gelince kızla evlenip, kızla mutlu bir gelecek mi inşa edeceksin? Ama elbette bizim toplumda sapıklar kol gezerken, istediğin kadar iyi insan ol, sana kim güvenir ki? Özellikle kız genç ise... Günümüzde 18-20'li yaşlarda bir kızla sadece ama sadece romantik ilişki bile yaşasan, birçok toplum seni eleştirir (kız şikâyet etmediği sürece yasal) ancak sorun, bizim günümüz toplumunun güvenme sorunudur. Her erkek yaşının insanı olamadığı ve geç olgunlaştığı için de zaten daha genç kızlar, o erkeklerle anlaşıp aşık olabiliyor.

Ben ülkemden şunu bekliyorum; Ülkemizin erkekleri etik ilişki kursun. Bir kız özellikle 16-17 yaşında ise. Ülkemizde zaten yasal olarak veli izni ile 17 yaş evliliğine izin veriliyor arkadaşlar. Bu yasa günümüzde bile geçerli. Ancak ben erken evliliği savunmuyorum çünkü herkes buna hazır değil. Özellikle günümüzde hiç değil. Ama sevgili neden olmasın?

Annem babam sağolsun beni ahlaklı ve kültürlü yetiştirdiler. En azından belirli bir seviyeye kadar bu var.

Babamla beraber A101'e gittim yakın zamanda. Orada birçok kızlar var. Biri 16 yaşında liseli, diğeri 24 yaşında koskoca kız. Bilin bakalım ne oldu? 16 Yaşındaki kızla biraz sohbet edebildik, sohbet sardı. Kız oldukça enerjikti. Genel bir sohbetti ama enerjikti. Kafa olgunluğu uyuyordu. Uzun sarışın bir kız idi. 24 Yaşındaki kız ise bana mısın demedi. Yüzüme bile bakmadı ayol... Kimse bakmıyor bana. Anca liseliler 16-18'likler ile sohbet sarıyor. Sevgili bile olmama gerek yok, direkt normal muhabbet bile sarıyor. Bir liselinin verdiği enerjiyi, üniversiteli kız veremiyor. Kız gülümseyerek iletişim kurdu benle, diğer kız 24lük ise hayattan bezmiş gibi bakıyordu bana.

Sırf benim zihinsel engelim ve eğitim eksikliğm var diye ve 16-18'liklerle kafadan anlaşabiliyorum diye bizim toplumun çoğu bizim gibi masum ve kötü bir şey yapmayanlara sübyancı damgası vuruyor. Bu da bizi psikolojikman olumsuz etkiliyor. Toplumsal zihniyet değişsin, insanlar, aileler rahat etsin istiyoruz. Sapıklar kol gezmesin sokakta istiyoruz. Toplumsal güveni kazandırmanın en iyi yolu, sokaktaki sapıkları ülkeden temizlemektir bana göre.

Gerekirse soytarı olup sevgili yapın bitsin. Amma fazla uzatmışsınız.
Ondan sonra neden ilişkiler sağlıksız oluyor... Tabii sağlıksız olur.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt