Rehber Lutris üzerinden oyunların grafiklerini iyileştirme

Peki grafik kalitesi, iyileşiyor değil mi? Hocam ben de 4060 Ti pek bir performans düşüsü görmedim. Bir de DXVK olarak DX11, DX10 ve DX9 oyunlarının grafikleri iyileşiyor. Bence grafik oyunlarda önemli olduğu için performans düşürse bile kullanabilirdim.
Grafik kalitesi iyilesir de bu ayarlari zaten oyunun graphics menu ayarlarindan yapabilirsin.

Oyundan oyuna cok degisir.

Grafik kalitesi iyilesir de bu ayarlari zaten oyunun graphics menu ayarlarindan yapabilirsin.
İşte en yüksekte olmasına rağmen, maalesef kötü ayarlar gösteriyor. Bence konu başında değindiğim olay olabilir. DXVK kendi sürücü ayarlarını zorladığı için kötü duruyor. O yüzden bu ayarları yaptım.

İşte en yüksekte olmasına rağmen, maalesef kötü ayarlar gösteriyor. Bence konu başında değindiğim olay olabilir. DXVK kendi sürücü ayarlarını zorladığı için kötü duruyor. O yüzden bu ayarları yaptım.

Kimbilir? Hiç oyun ayarlariyla DXVK ayarlari arasinda fark var mi yok mu diye bakmadim.

Peki hic bir AAA oyunu 8x AA ve 16x AF ile oynadin mi performansa etkisi nasildi?
Hocam oynadığım çoğu oyunda MSAA yok. TAA var ama onu da ayarlayamıyorsun galiba. Çözünürlük yüksek ise etkisi artıyor.
DXVK'da da DX9 oyunları için MSAA var.

VKD3D için böyle ayarlar pek yok. Varsa iyi olurdu, ben bulamadım.

Daha çok DXVK için 16x AF ve -2.0 Lod Bias denedim. Performans sorunu yaşamadım. Görsel kalite ise inanılmaz arttı. Özelikle Final Fantasy 13 oyununda. Hem MSAA 8X, hem de diğerleri falan, oyunu süper yapıyor.

Asıl performansı düşüren ayar, AA Transparancy Super Sampling 8x. Windows'ta Nvidia Profile Inspector'dan bu ayarı açınca (override edince); ışıklar, yansımalar, camlar falan bir harika oluyordu. Oyun fark etmiyordu ama DXVK'da bu ayarı bulamadım ya da VKD3D.

Tabii benim deneyimlerim bu yönde. Sisteme göre daha fazla performansa etkisi olabilir ya da daha az.

Son düzenleme:
Evet MSAA cok pahali oldugu icin TAA'yi gelistirdiler o da FXAA benzeri bir şey blur yapiyor cok fazla. O yuzden sordum zaten performansa etkisi var mi? Diye. Denemek lazim.
Modern GPU'lar, pek etkilenmiyor olabilir. Çünkü genelde DX11, DX10 ve DX9 oyunlarını çok güzel çalıştırıyorlar. O yüzden bu ayarlardan çok etkilenen FF 13'te, full ayardan görseller iyileşiyor bayağı ama performans etkisi yok denecek kadar az. MSAA'da var. Şimdi yüklü değil, ondan gösteremiyorum.

Evet MSAA cok pahali oldugu icin TAA'yi gelistirdiler o da FXAA benzeri bir şey blur yapiyor cok fazla. O yuzden sordum zaten performansa etkisi var mi? Diye. Denemek lazim.
8x MSAA ciddi performansa etki ederken 16x AF performansa neredeyse hiç etki etmiyor. AF her zaman 16x açılmalı, doku kalitesine etkisi çok olumlu.

TAA ise uzmanlık gerektiriyor. Deneyimli oyun geliştiricileri blur ve ghostingi çok azaltılmış ancak hala çok iyi AA deneyimi sunan TAA çözümleri geliştirebiliyorlar. UE5'in kendi TAA çözümleri çöplükten ibaret.

Hocam denediniz mi? Mesela konudaki oyunda TAA var ama grafikleri güzel yapıyor kaskı, zırhı ve yansılamları falan iyi yapıyor.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt