Maltepe'de Milyonlar Var!

Öyle düşünmüyorum, CHP için bu süreç yeni başlıyor. Ayrıca daha tutuklu 301 tane öğrenci varken gündemimiz bu olaylar olmalı.
CHP için yeni de halk için bitti. Hiç bir siyasi hareket Türkiye'de o kadar uzun süre tutmuyor ki. Sol taraf direnebilir de etkilemeleri gerek tarafı sıktı.

Eylem ile protestolar hakkında yeni gelişmeler var mı? Yani değişen şey oldu mu? 2 gündür gündemi takip edemedim.

CHP için yeni de halk için bitti. Hiç bir siyasi hareket Türkiye'de o kadar uzun süre tutmuyor ki. Sol taraf direnebilir de etkilemeleri gerek tarafı sıktı.
Ülkenin üzerine kara bulutlar çökmedi ya 1919 da halk bitti demeden hiçbir şey bitmedi, Türk milleti zulümlere karşı her zaman direnir.

Elbet süreç bir noktada eski haline gelecek, Türkiye halkı genel olarak balık hafızalı. Unutulur gider, ama tamamen bitmedi daha. Benim görüşümce bayramdan sonra 1-2 hafta daha devam eder. Ayrıca CHP her hafta bir ilde ve İstanbul'un bir ilçesinde miting yapacağını da açıkladı. Bu da halkın ateşini diri tutar.

En nihayetinde karşıdaki kişi 3-5 protesto ile gitmeyecek, eylem ile gitmesi için aylar sürmesi lazım. Ama Türkiye bir Avrupa, Fransa değil. Bizde devlet ve polis kutsaldır. O yüzden sol taraf direnmeye devam ediyor, devleti kutsal yapan halktır ama. Veya topraktır kutsal olan, devlet ise şuan iktidarın elinde, kısaca yönetime bağlı hiçbir şey kutsal değildir. Biz bu kafadan çıkmazsak zaten eylemler kısa sürer veya eylemlerle hükümet düşmez.
CHP bunu biliyor ve erken seçime oynuyor.

Elbet süreç bir noktada eski haline gelecek, Türkiye halkı genel olarak balık hafızalı. Unutulur gider ama tamamen bitmedi daha. Benim görüşümce bayramdan sonra 1-2 hafta daha devam eder. Ayrıca CHP her hafta bir ilde ve İstanbul'un bir ilçesinde miting yapacağını da açıkladı. Bu da halkın ateşini diri tutar.

En nihayetinde karşıdaki kişi 3-5 protesto ile gitmeyecek, eylem ile gitmesi için aylar sürmesi lazım. Ama Türkiye bir Avrupa, Fransa değil. Bizde devlet ve polis kutsaldır. O yüzden sol taraf direnmeye devam ediyor, devleti kutsal yapan halktır ama. Veya topraktır kutsal olan, devlet ise şu an iktidarın elinde, kısaca yönetime bağlı hiçbir şey kutsal değildir. Biz bu kafadan çıkmazsak zaten eylemler kısa sürer veya eylemlerle hükumet düşmez.
CHP bunu biliyor ve erken seçime oynuyor.

Bu eylemleri sürerse kendilerine zarar verirler. Üniversitelerde solcular şu anda üzücü şekilde duşünce özgürlüğüne saldırıyorlar. Üstüne bir gün boykot ediyoruz dedikleri şeyi sonra etmiyoruz dedi.
Solcuları bastıracak yeteri kadar kuvvet var bu ülkede. Daha jandarmalar kolluk kuvveti olarak kullanılmıyor bile.
Protesto yapan öcü gorünüyor bir güruh tarafından. Evet düzgün bir kitle ile hem konu gündeme gelir hem iktidar yıpranabilir ancak sol bu yöntemlerle devam ettiğinde antipati toplar. Tam bir şark ülkesi yolunda gitti ve gidecek bu ülke çünkü yürüyüşün nedeni değil yürüyenler göze batar.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt