Milliyetçilik saçma mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 13021
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 44
  • Görüntüleme Görüntüleme 653
Bu ülkeyi kuran insan çok farklı bir lider, belki dünyada benzeri yoktu. Sırf onun için bile bu toprakların kıymetini bilmek gerekli. Her ne kadar kötü günlerden geçiyor olsak bile bu günlerde geçecektir. Güzel günler görmek ümidiyle 🌟
İnşallah görürüz hocam bunu en çok isteyen insanlardan biri de benim.

Hocam bilmiyorum artık çok karamsarım. Bu ülkede yaşarken ne olacağımı bile bilmiyorum. Sonra sorguluyorum bu ülke için milliyetçilik yapmak mantıklı mı? diye. Sonra aklıma Atatürk gibi insanlar geliyor.
Şahsen ben böyle bir soru sormuyorum kendime. Evet, berbat bir durumdayız şu anda her açıdan ama bunun Türk olmamla alakası yok. Ekonomi berbat olsun, dinciler ülkeyi ele geçirmiş olsun fark etmez. Ben Türk'üm ve ülke bana ait.

Bazı insanlar, "Savaş çıksa savaşır mısın?" sorusuna siyasiler savaşsın, değmez vb. laflar kullanıyor. Bu bana çok saçma geliyor mesela. Bu ülke kurulurken de yobazlar, dinciler, bağnazlar, liyakatsizlik, yaşlı ve bilinçsiz devlet adamları, İngiliz hayranları, hainler vardı ve şu anda da var. Tercihiniz size kalmış, ben değer diyorum ve sonuna kadar milliyetçiyim.

Hocam şahsen sırf Ortadoğudayız diye niye milliyetçi olalım? Bizim İskandinav insanından farkımız ne? Dünyaya 1 kere geliyoruz.
İskandinav'ya da milliyetçi olmazsan seni yerinden edecek, haklarını alacak, öldürecek başka bir millet yok. Orta Doğu'da ise milli bilincini kaybedersen topraklarına çökerler, ülkeni yağmalarlar, insanını öldürürler, malına çökerler. Osmanlı İmparatorluğu bu hatayı yaptı. Gördük Türk halkının başına gelenleri.

Bu coğrafyada hayatta kalman için, özgür olman için, güçlü olman için milliyetçi olmalısın.

Bu ırkçıkla veya faşizmle bağdaştırılamaz. Bunlar tamamen farklı şeyler.

Osmanlı İmparatorluğu, Türklüğünü kaybetmeseydi ve azınlıkları asimile etseydi belki de böyle olmazdı. Zaten milliyetçilik olmadığı için bunlar oldu yani. Saçma olsaydı, şu an nasıl burada olacaktık?

Şahsen ben böyle bir soru sormuyorum kendime. Evet, berbat bir durumdayız şu anda her açıdan ama bunun Türk olmamla alakası yok. Ekonomi berbat olsun, dinciler ülkeyi ele geçirmiş olsun fark etmez. Ben Türk'üm ve ülke bana ait.

Bazı insanlar, "Savaş çıksa savaşır mısın?" sorusuna siyasiler savaşsın, değmez vb. laflar kullanıyor. Bu bana çok saçma geliyor mesela. Bu ülke kurulurken de yobazlar, dinciler, bağnazlar, liyakatsizlik, yaşlı ve bilinçsiz devlet adamları, İngiliz hayranları, hainler vardı ve şu anda da var. Tercihiniz size kalmış, ben değer diyorum ve sonuna kadar milliyetçiyim.
Benim amacımda düzelmesi hocam Allah sonumuzu hayır etsin.

Osmanlı İmparatorluğu, Türklüğünü kaybetmeseydi ve azınlıkları asimile etseydi belki de böyle olmazdı. Zaten milliyetçilik olmadığı için bunlar oldu yani. Saçma olsaydı, şu an nasıl burada olacaktık?
Hocam onlar eski meseleler.

Hiçbir konunun fanatikliği iyi değildir, kararında doğru bir görüştür. Abartan herkesten nefret ederim ve kendimden uzaklaştırırım sağdan soldan bağımsız dediğim gibi her şeyin fanatikliği zarar.

Geri
Yukarı Alt