Cinlerin çok saçma olması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Captain Levi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 547
Korku filmi değil. Şimdi bu varlıklar var mı yok mu?

Ben yok demiyorum cinler var inancıma göre. Ama senin dediğin kalıp da değiller. Nasıl senin onların alemine gidip kapıyı çarpıtamıcan gibi onların da bizim alemimimizde öyle bir şey yapabilme imkanı yok korku filmlerindeki gibi.

Cinlere inanmaktan ziyade insan büyürken tonlarca şey duyuyor. Bunlar bir şekilde beyne kaydediliyor, fark etmesek de bilinçaltına oturuyor. Cin, hayalet, korku filmleri, hikayeler, mitler, anlatilar derken yalnız kaldığımız zaman özellikle de karanlık alanlarda garip şeyler hayal edebiliyoruz. Biyolojik müdahale de var tabii. Duymadigin seyi duymus gibi olabiliyorsun. Bir de bir seyi ne kadar az düşünmeye calisirsan iyice baskın gelmeye calisiyor. Ha cin ha başka bir şey. Bir ormanda fenerle yürüse çık aklına neler geliyor bak, hani yaban hayvanlarinin ve tehlikeli insanların olmadığı garanti bir yerde bile kendi kendine bir seyler düşünmeye başlıyorsun. Geceleri dağa fotoğraf çekmeye çıkan birisi olarak bazen arkadaşlarımı arıyorum bazen de köpeğime "gel, koş, dur, otur" falan diyerek kafamı dağıtmaya çalışıyorum, tabii bu ayni zamanda vahşi bir hayvan varsa sesle uzaklaştırmak icin de ama sonuç olarak rahatlatiyor da.

Kendi standartınızı norm olarak alıp cinleri doğaüstü varsayıyorsunuz. İnsanoğlu ve evrenimiz karbon bazlı bir evren iken cinler "alev" bazlı bir evren dolayısı ile onların bize karşı bir üstünlüğü yok. Sadece farklı avantajlarımız ve dezavantajlarımız var. Biz Garen iken onlar Brand gibi... İnsanoğlundan bazı kesimler nasıl karıncaların etrafına tuz döküp eğleniyorsa ya da karıncalara kurabiye koyup sonra o karınca diğerlerini çağırırken kurabiyeyi kaldırıp eğleniyorsa cinlerin de böyle şeyler yapması gayet normal. Tabi bunların hepsi kendi "kuralları" içerisinde mantıklı. Yoksa cin falan yok orası ayrı. Sizin yaptığınız zombiler ölü ise neden et yiyor hacım diye olayı basitleştirmek. Var olmayan bir varlığı var gibi kabul ediyorsan onun meta kanunlarını da kabul edip yorum yapman lazım.
Benim asıl dikkat çekmek istediğim şey, tam da bu iç tutarlılıktaki absürtlüklerdi. Yani evet, cin Brand’dir biz Garen’iz, bu benzetmeyi de çok sevdim. Ama yine de “Brand neden URF modunu bırakıp apartmandaki Zeynep ablanın musluğunu açık bırakıyor?” sorusu hala geçerli bence.

Senin karınca örneğin de çok yerinde: İnsanoğlunun başka canlılara yaptığı bazı şeyler dışarıdan tamamen anlamsız, acımasız ya da eğlence amaçlı görünebilir. Bu bağlamda cinlerin de “üstünlük” peşinde olmadan sadece kendi varoluşsal eğilimleriyle davrandıklarını varsaymak mantıklı. Ama yine de burada "niyet" meselesi devreye giriyor. Karıncayı izleyen insan çocuğun arkasında sosyal bir sistem, kültürel öğrenme vs. var. Peki cinlerinki ne? Onlar da kendi evrimsel süreçlerinden mi geçtiler? Toplumsal kodları var mı? Kendi aralarında "Ya artık bu apartman işlerinden sıkıldık" diyen bir cin sendikası falan var mı?

Bu tür sorular işte tam da senin dediğin gibi, var olmayan bir şeyi “varmış gibi” alıp iç kurallarıyla analiz etmeye çalışmanın eğlenceli kısmı. Ben cin yok tarafındayım, ama "eğer varsa neden böyle davranıyorlar?" sorusunun saçmalığını ortaya koymak için o mantık düzlemine bilinçli olarak girdim.

Yani en temelde şöyle diyelim: Varsayımın içinde bile bazı olaylar "bu kadar da olmaz" dedirtiyor.

Korku hikayelerinde, dini anlatımlarda ya da halk arasındaki olaylarda cinler, büyüler, ruhlar gibi doğaüstü figürler sıkça geçiyor. Ama dikkat ettiğim şey şu: Bu varlıkların çoğu gerçekten "ultra düşük profilli" bir hayat sürüyor gibi.

Düşünsenize, anlatılara göre binlerce yıllık, insanın aklının almayacağı kadar güçlü varlıklar bunlar. Ama hala en çok yaptıkları şeyler:
– Geceleri musluğu açmak
– Aynadan göz kırpmak
– Yeni evli çiftin rüyasına girip “ben geldim” demek
– 4 yaşındaki çocuğun ruhunu almak istemek

Yani gerçekten mi? Bu mu kariyer planınız? Bunca güçle neden hala emekli mahalle büyücülerinin emirlerine çalışıyorsunuz?

Ayrıca şu da tuhaf: Kötü cinler ademoğlunu sevmezmiş, nefret edermiş. E peki o zaman neden insan ruhu peşindesin kardeşim? Nefret ettiğin türün koleksiyonunu yapmak niye? Antikacı mısın, ne yapıyorsun o ruhlarla? NFT mi yapıyorsun? kara borsada mı satıyorsun?

Bir de şu büyü meselesi var: “Komşusu kıskanmış, birine büyü yaptırmış, cin de gelmiş.” Burada da cinin pozisyonu biraz garip değil mi? Yani çağrıldığında otomatik gelen bir çağrı merkezi elemanı gibi.

Felsefi açıdan düşününce, bu anlatılar gerçekten doğaüstü bir varlıktan mı bahsediyor, yoksa insanın bastırdığı duygulara, suçluluklarına, travmalarına bir kılıf mı buluyoruz?
Anlatmak istemediğim, halk arasında "musallat" olarak bilinen olaylara tanık olmasam kesinlikle inanmazdım. Ancak çok yakınımdaki üç farklı kişinin yaşadığı bu tür olayları bizzat yanlarında deneyimlediğim için inanıyorum.

Geceleri musluk açılması ya da aynadan göz kırpılması gibi şeylere inanmıyorum; bunlar bana göre biraz saçma. Ancak bu varlıkların, insanlar gibi fakat farklı bir boyutta yaşadığını düşünüyorum.

Not: Bu varlıklara inanmamın tek nedeni, bahsettiğim üç kişinin yaşadıklarına birebir şahit olmamdır. Araştırmayı, felsefeyi ve kitap okumayı severim, sürekli sorgularım. Ancak bu üç kişinin yaşadığı ve yaptıkları şeylere hâlâ akıl erdiremiyorum. Tek açıklaması, cinlerin varlığı olabilir.

Son düzenleme:
İslama göre cinler ve 2 bilinmeyen varlık daha var. İnsanlar gibi cinler de Allah'a kulluk etmesi için yaratılmış ve onlar içinde cennet/cehennem vardır.

Cinlerin de Allah'a inanmayanı ve onun emirlerine uymayanları var. İşte bunlar, insanlara musallat olarak kötülük yapma peşindedirler.

Sonuca gelirsek, anlatılan hikâyelere inanmayın. Cinler durduk yere boşu boşuna güç gösterisi yapmazlar. Kötü insanlara musallat olup onları daha da kötü yapmak için uğraşırlar.

Benim asıl dikkat çekmek istediğim şey, tam da bu iç tutarlılıktaki absürtlüklerdi. Yani evet, cin Brand'dir biz Garen'iz, bu benzetmeyi de çok sevdim. Ama yine de “brand neden URF modunu bırakıp apartmandaki zeynep ablanın musluğunu açık bırakıyor?” sorusu hala geçerli bence.

Senin karınca örneğin de çok yerinde: İnsanoğlunun başka canlılara yaptığı bazı şeyler dışarıdan tamamen anlamsız, acımasız ya da eğlence amaçlı görünebilir. Bu bağlamda cinlerin de “üstünlük” peşinde olmadan sadece kendi varoluşsal eğilimleriyle davrandıklarını varsaymak mantıklı. Ama yine de burada "niyet" meselesi devreye giriyor. Karıncayı izleyen insan çocuğun arkasında sosyal bir sistem, kültürel öğrenme vs. var. Peki cinlerinki ne? Onlar da kendi evrimsel süreçlerinden mi geçtiler? Toplumsal kodları var mı? Kendi aralarında "ya artık bu apartman işlerinden sıkıldık" diyen bir cin sendikası falan var mı?

Bu tür sorular işte tam da senin dediğin gibi, var olmayan bir şeyi “varmış gibi” alıp iç kurallarıyla analiz etmeye çalışmanın eğlenceli kısmı. Ben cin yok tarafındayım ama "eğer varsa neden böyle davranıyorlar?" sorusunun saçmalığını ortaya koymak için o mantık düzlemine bilinçli olarak girdim.

Yani en temelde şöyle diyelim: Varsayımın içinde bile bazı olaylar "bu kadar da olmaz" dedirtiyor.

Bir cinin musluğu açtığını, kapıyı çarpıttığını, sana bakarak güldüğünü ne zaman gördün? Cinler vardır islama görede insanlarla uğraşılabilir ama durduk yerede gidip musluğu açık kapatmaz.

Tek ben inanmadığımı sanıyordum, herhangi bir paranormal olay yaşamadım cinlerle şunu yaşadım diye, yaşayan kimseyide görmedim, genellikle köylü kısımlardan geliyor, açıkçası ben cin düğününe rastlamış kimseyi görmedim, herkes dalga geçme bir gün görürsün şöyle kalırsın böyle kalırsın diyorda ben her gün dalga geçiyorum daha geldiklerini görmedim, gelselerde fikrim değişmez, insanları korkutmak için yapılan saçmalıklardan farksız.

Bati mitolojilerinde iyi kotu tanrilar, uzakdogu inanclarinda oni'ler, arap mitolojisinde iste cinler. Gecmiste adamlar yildrimdan, depremden, firtinadan korkmus. Bu muthis guclerden o kadar cekinmisler ki bunlara tanrisal gucler atfetmisler. Japon'un oni dedigine arap cin demis, melek demis, seytan demis iste.

Elektrigin nasil artik bir tanrisi yoksa ( Tesla haric 🤗 ) cinlerde yoktur.

Cinler metafizik canlilar. Acikcasi ben bilimden yanayim. Bilim sana dogrulari kanitli bir sekilde aktarir. Insanlar ise sadece soyler sende duyarsin. Gormezsin.

Anlatmak istemediğim, halk arasında "musallat" olarak bilinen olaylara tanık olmasam kesinlikle inanmazdım. Ancak çok yakınımdaki üç farklı kişinin yaşadığı bu tür olayları bizzat yanlarında deneyimlediğim için inanıyorum.

Geceleri musluk açılması ya da aynadan göz kırpılması gibi şeylere inanmıyorum; bunlar bana göre biraz saçma. Ancak bu varlıkların, insanlar gibi fakat farklı bir boyutta yaşadığını düşünüyorum.

Not: Bu varlıklara inanmamın tek nedeni, bahsettiğim üç kişinin yaşadıklarına birebir şahit olmamdır. Araştırmayı, felsefeyi ve kitap okumayı severim, sürekli sorgularım. Ancak bu üç kişinin yaşadığı ve yaptıkları şeylere hâlâ akıl erdiremiyorum. Tek açıklaması, cinlerin varlığı olabilir.
Herkes yasamis bir ben yasamadim herhalde.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt