Modem önerisi

ardarda13

Çalışkan
Merhaba PS5'imden Discord'a girebilmek için şu videodaki adımları takip ederken Superonline'ın verdiği modeminde DNS değiştirilemeyeceğini gördüm. DNS değiştirebileceğim bir modem önerir misiniz?

Değerlerim şu şekilde:

1746182626187.webp

Modemler hakkında fiyat bilgim yok ama 2-3 bin civarına çıkabilirim veya daha yüksek bir bütçe gerekiyorsa söyleyebilirsiniz.

Merhaba PS5'imden Discord'a girebilmek için şu videodaki adımları takip ederken Superonline'ın verdiği modeminde DNS değiştirilemeyeceğini gördüm. DNS değiştirebileceğim bir modem önerir misiniz?

Değerlerim şu şekilde:

Eki Görüntüle 145197

Modemler hakkında fiyat bilgim yok ama 2-3 bin civarına çıkabilirim veya daha yüksek bir bütçe gerekiyorsa söyleyebilirsiniz.
Keenetic Hopper DSL AX1800 Mesh Wi-Fi 6 VDSL2/ADSL2 Modem 4.149 TL yerine 3.949 TL
https://m.n11.com/urun/keenetic-hopper-dsl-ax1800-mesh-wi-fi-6-vdsl2adsl2-modem-37454636?magaza=ovy Bütçe uyarsa alınır @Darktower önermişti bana

Değerlerim şu şekilde:

Eki Görüntüle 145197

Bu hızlarda modem değil router kullanılır senin bir routera ihtiyacın var bu routerı alıp OpenWrt kurarak kullanmalı öneririm.

Router olayını tam bilmiyorum. Videodaki gibi bir sistem varsa ISS sorun çıkarmayacaktır. Onun dışında genelde harici modemde sorun çıkarıyorlar.

Ama router alınacaksa da Keenetic öneririm. OpenWRT falan gerek kalmadan Zapret olayını direkt Keenetic entegre edebiliyorsun. DNS değiştirsen de sitelere erişim vb. için zapret yapman gerekiyor diye biliyorum.

Keenetic yazılım olarak çok ileride bir ürün. Mesela Bufferbloat için OpenWRT gerek kalmadan modemi geldiği gibi kullanınca internette iyileşme sağlanıyor. Ayrıca TP-Link'in alt ve genelde uygun fiyatı ürün markası olarak çıkardıkları Mercusy o fiyatı vermezdim. Özelliklerinden bağımsız bence TP-Link yazılım tarafı Keenetic yanına yaklaşacak düzeyde değil.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt