Dostlar, herkese iyi akşamlar dilerim. Dün MSI B850M Gaming Plus Wi-Fi anakart satın aldım, kurulumunu yaptım, problem yoktu.
Ancak bugün BIOS update etmek istedim, yaptım, arkadaki 4 adet USB 3.0 portlarım çalışmaz oldu.
Ne kadar çözüm yolu var ise denedim, BIOS'u eski haline getirdim, düzelmiyor. Ek olarak fotoğraf bırakacağım, bilen biri var ise yardımcı olursa çok sevinirim.

Ekran görüntüsü 2026-05-07 210244.webp
Ekran görüntüsü 2026-05-07 210324.webp

Hepsini yaptım ama bir sonuca ulaşamadım.

Aleykümselam. MSI anakart söz konusu olunca aklıma birçok ihtimal geliyor. BIOS güncellemesinden sonra Windows dosyaların bile bozulmuş olabilir, tekrar format atıp temiz kurulum yapman gerekebilir. USB portları genelde çakışma yaptığı zaman bu hataları verir, sorunun donanımsal olduğunu düşünmek istemiyorum tabii. Bir de BIOS üzerinden USB portlarının aktif olduğunu kontrol etmek gerekli.
BIOS menü - Advanced - USB Configuration; bu sekme altındaki ayarları kontrol edin, enabled olmalı. @Ayhan Dönmez.

Son düzenleme:
Statik elektriği almayı dener misin? Bilgisayarı kapat ve güç kablosunu prizden çek. Kasadaki tüm USB'leri vb. portları sök, boş kalsın arkası. Güç tuşuna 15-20 saniye basılı tut. Tekrar kabloları takıp sistemi başlat ve kontrol et bakalım düzeldi mi?

BIOS "Fast Boot" ve "XHCI hand-off" ayarlarını kontrol et.
  • Settings > Advanced > USB Configuration: burada "XHCI hand-off" ayarının enabled olduğundan emin olun.
  • Eğer MSI'ın "Fast Boot" özelliği açıksa bunu disabled yapın. Fast Boot bazen USB portlarının başlatılmasını atlayabilir.

Selam, biraz geç dönüş yapıyorum, kusura bakmayın.
Her şeyi teker teker yaptım, maalesef sonuç alamıyorum. Sıfır bir cihazda bu tür sorun nasıl olabilir, anlamış değilim :(