Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Reane

Çalışkan
Selam, bilgisayarda oyun oynarken bir anda görüntü gidiyor fakat kasa çalışmaya devam ediyor, kasayı tuştan kapatıp açmak zorunda kalıyorum, bilgisayar açıldığında bazen ekran kartı driverı çökmüş oluyor. İnternetten araştırarak çözemedim, denediğim yollar;

-Tek oyun oynuyorum throne and liberty oyunu DirectX11 ile çalıştırdım bir süre götürüyor fakat yine rastgele bir zamanda ekran gidiyor kasa çalışmaya devam ediyor.
-İşlemcide overclock vardı BIOS'u güncelleyip default hale getirdim yani fabrika ayarında şu an.
-DDU ile ekran kartı driverlarını kaldırıp eski bir sürümde denedim bu da çalışmadı.
-Format attım hala devam ediyor.
-Bilgisayarcıya götürdüm ekran kartının değişmesi gerektiğini söyledi, nedenini sorduğumda kasanın içi yeterli soğuyamadığı için olmuş dedi. Ben buna inanmıyorum eklerde bilgisayarın sıcaklıkları da gözüküyor.
OCCT Power testi 15 dakikalık test sırasında hiçbir problem olmadı.

1779189190913.webp

10 dakikalık OCCT Memory testi hiçbir problem olmadı.

1779189269158.webp

Sistem özellikleri.

1779189281948.webp

10 dakikalık FurMark testi, bu testi kapattıktan 10-15 saniye sonra ekran yine gitti.

Screenshot_2.webp

Dosya Ekleri

• 1779189248360.webp
    1779189248360.webp
    46,7 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Selamlar, sorunumu undervolt ile çözebildim. Şimdilik oyun esnasında herhangi bir çökme yaşanmıyor.

Videodaki ayarların birebir aynısını yaptım;

Selam, sorunumu undervolt ile çözebildim. Şimdilik oyun esnasında herhangi bir çökme yaşanmıyor.

Merhaba, üst mesajdaki undervolt uygulaması evet çözüm oldu ancak geçici bir çözüm oldu.
Kesin çözüme yeni 750 W'lık bir PSU alarak ulaşabildim, önceki PSU Cougar XTC 600 W modeliymiş.

Yeni aldığım PSU ise MSI MAG A750BN modeli.
Selamlar, sorunumu undervolt ile çözebildim. Şimdilik oyun esnasında herhangi bir çökme yaşanmıyor.

Selam, sorunumu undervolt ile çözebildim. Şimdilik oyun esnasında herhangi bir çökme yaşanmıyor.

Merhaba, üst mesajdaki undervolt uygulaması evet çözüm oldu ancak geçici bir çözüm oldu.
Kesin çözüme yeni 750 W'lık bir PSU alarak ulaşabildim, önceki PSU Cougar XTC 600 W modeliymiş.

Yeni aldığım PSU ise MSI MAG A750BN modeli.

Son düzenleme:
Çözüm