Forumda hiyerarşi yok. İsteyen istediği yorumu yapabilir forum kültürü de budur zaten.
Hiyerarşi manasında demedim hocam. Bir yere yeni girdikten sonra "siz bunu tanıyorsunuz o yüzden benim karşımda duruyorsunuz" demek mantıklı mı? Saçma sapan konuşuyorsun falan gibi şeyler söylese bile bir şey demem zaten. Ama burada bize de bilmeden laf atıyor.

Hiyerarşi manasında demedim hocam. Bir yere yeni girdikten sonra "siz bunu tanıyorsunuz o yüzden benim karşımda duruyorsunuz" demek mantıklı mı? Saçma sapan konuşuyorsun falan gibi şeyler söylese bile bir şey demem zaten. Ama burada bize de bilmeden laf atıyor.

Yanlış anlaşılmalara daha büyük yanlış anlaşılma yaratabilecek şekilde cevap vermek yerine uygun bir açıklama yapıp uzatmamak bence daha doğru.

E peki sana bir soru atıyorum ben bir monitör beğendim ve adam 5 bine koymuş benim telefonumda 5 bin TL 1 ay sonra baktığımda 2. elde o monitör 6'dan aşağı satılmıyor. E ben bu cihaz için mesela telefonumu satmayı düşündüm sence 1 ay önce ki piyasa ya koyup da 5 binin üstüne bin TL kendi cebimden mi eklemeliyim yoksa telefon halihazırda 6 bin olduğu için bende 6 binden mi koymalıyım? Kimse gidip de malını acil ihtiyacı yoksa geçen aya göre fiyat koymaz sen koyuyorsan eşyalarını sat alayım?

İlk yorumuna lafım yok bu arada mesaj konusunda katılıyorum seviyeli bir tartışma olduğu sürece her türlü insana saygı duyarım.
Ben sizi anliyorum, mantiginiz da TR sartlari icin gecerli fakat ben konu sahibinin istedigi duzenleme uzerinden konusuyorum. Gercekten adil, ideal bir duzenlemede bu anlattiginiz durumun olmamasi lazim zaten. Su an 2.el insanlarin keyfine gore sacma sapan bir halde. Zamaninda 2.elden uygun fiyata ekran karti alip, ustune yillarca kullanip o zaman aldigi fiyattan bile daha pahaliya satan insanlar var. 2.el boyle bir sey olmamasi gerektigine inaniyorum. Konu sahibinin de o tarz kisilere benzer mentalitede oldugunu sanmistim, degilmis. Durumu acikladigina gore daha da gereksiz yere uzatmayayim. Yanlis kisimlar icin ozur dilerim. Iyi aksamlar herkese @michaelscofield

Ucuza koymak çözüm değil 4bine de koysa 2 teklif edecekler. 1060 ekran kartını satarken piyasanın 300-400TL aşağısına hemen gitsin diye koymuştum 4 ayda başta koyduğum fiyata sattım ve bu sürede gelen tekliflerin en yükseği yarı fiyatından biraz üstteydi. Şu an da aynı şekilde teklifler geliyor hepsini engelleyip geçiyorum cevap vermeye gerek yok öylelerine.

Ben sizi anliyorum, mantiginiz da TR sartlari icin gecerli fakat ben konu sahibinin istedigi duzenleme uzerinden konusuyorum. Gercekten adil, ideal bir duzenlemede bu anlattiginiz durumun olmamasi lazim zaten. Su an 2.el insanlarin keyfine gore saçma sapan bir halde. Zamaninda 2.elden uygun fiyata ekran karti alip, ustune yillarca kullanip o zaman aldigi fiyattan bile daha pahaliya satan insanlar var. 2.el boyle bir şey olmamasi gerektigine inaniyorum. Konu sahibinin de o tarz kisilere benzer mantalitede oldugunu sanmistim, degilmis. Durumu acikladigina gore daha da gereksiz yere uzatmayayim. Yanlış kisimlar icin ozur dilerim. Iyi aksamlar herkese @michaelscofield

Benim dediğim durumda aynen işte bu Türkiye de o kadar saçma bir 2. el durumu var ki. Sen bir ürünü almak istiyorsan ister istemez o piyasaya göre hareket ederek ürününü elden çıkarmak zorundasın. Yani zamanında epey bir Switch al satı yaptım yaptığım şeyde genel olarak çip için işçilik ücreti ve bozuk olan cihazları tamir ederek geri dönüşümüydü lakin birkaç ay önce bozuk 4'e aldığım cihaz Türkiye de zamanla tutmaya başladıkça bir baktım en kötü standart versiyonlar 7 bin TL falan e ben tamir yapıyordum ben bu cihazı evet çiple 5-6 ya falan satıyordum belki lakin çip takılmamış cihaz bile bu fiyattayken ben bunu o fiyattan satarsam tekrar cihaz alıp çip atacak bütçem nasıl olacak?

Ucuza koymak çözüm değil 4bine de koysa 2 teklif edecekler. 1060 ekran kartını satarken piyasanın 300-400TL aşağısına hemen gitsin diye koymuştum 4 ayda başta koyduğum fiyata sattım ve bu sürede gelen tekliflerin en yükseği yarı fiyatından biraz üstteydi. Şu an da aynı şekilde teklifler geliyor hepsini engelleyip geçiyorum cevap vermeye gerek yok öylelerine.

O tekliflerin geneli al satçılardan gelmiştir sebebi ise en ucuza koyan onların gözünde acil paraya ihtiyacı olandır.

O tekliflerin geneli al satçılardan gelmiştir sebebi ise en ucuza koyan onların gözünde acil paraya ihtiyacı olandır.

Onlardan geliyor genelde evet. Yeni kart aldım taksitini ödemek için en ucuza koydum üstüne 700-800e kadar pazarlıkta yaptım ama gelenler hep 2bin altına teklif verdi satmadım canım bankamla kucaklaşıp 1.500TL civarı faiz ödedim pişman değilim☺️

Yani bu insanlar nasıl böyle teklifler yapıyor anlamış değilim. Ürün 6.000 TL, 5.000 TL desen anlarım, direkt 3.000 TL son diyor adam.

Düzenleme falan getirilmeli bu piyasaya, herkes ölücü olmuş. Çok sık fenk geliyorum bu aralar, artık can sıkmaya başladı.

Eki Görüntüle 222939

Bugüne kadar sadece bir kere ciddi anlamda indirim istedim (o da 300-350 civarı olmalıydı abi 200TL civarı yaptı diye hatırlıyorum) normalde asla yapmam kolay kolay böyle teklifler ama öğrenciyim harbi param yoktu abi de anlayışla karşıladı 200TL indirim yapınca eve yürüyerek gitmek zorunda kaldım ama olsun canı sağ olsun abinin sevdiğim birisidir.