10300H 1650 Sistemle GNU/Linux Dağıtımı Önerisi

0xraptoRwave

Başarılı
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Selamlar. Günlük kullanımda takılabileceğim bir GNU/Linux dağıtımı arıyorum. Windows ile dual boot yapacağım. Başlangıç seviye sayılabilirim. Önerileriniz nelerdir?

• Intel Core i5-10300H 4C/8T
  • NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR6
  • 16GB DDR4 3200MHz 2x8
  • 512GB Micron 2210 NVMe SSD
  • Intel Wi-Fi 6 AX200NGW
  • ASUS TUF Gaming FX506LH

Selamlar. Günlük kullanımda takılabileceğim bir GNU/Linux dağıtımı arıyorum. Windows ile dual boot yapacağım. Başlangıç seviye sayılabilirim. Önerileriniz nelerdir?

• 16GB DDR4 3200MHz 2x8
  • Intel Wi-Fi 6 AX200NGW
Ubuntu, OpenSuse Leap (her Allah'ın günü update gelmesine ve stabilite azligina raziysaniz fakat bunu paket guncelligiyle telafi ederim derseniz belki Tumbleweed versiyonu), Debian.

NVIDIA sürücülerini kurmakta zorlanmayacağın ana iki dağıtım Ubuntu ve Mint. Ama uğraşmayı seviyorsan Arch tabanını da deneyebilirsin. Debian ve Fedora tavsiye etmem.

Debian, Linux'u yeni yeni denemeye başlamış kullanıcılar için çok zor bir dağıtım bence.

Bence Mint ile başlamanız güzel olur, sorunsuz güzel bir dağıtımdır ve bir çok işte kolaylık sağlıyor.

Tercih meselesi ya, APT dagitimda kolay zorlanilmaz bence.

Bence Debian biraz daha ne istediğini bilen birileri için daha iyi. Mint'e göre çok daha boş bir şekilde geliyor ve ek şeyler yapmak lazım olabiliyor.

Şimdi beni döveceksiniz ama hem Nvidia GPU hem de Intel GPU bir arada. Kesinlikle kullanma, boş ver.
Intel sürücüleri sorunsuz çalışıyor Linux'ta. Ayrıca çoğu kullanıcı dostu dağıtımda sürücü yöneticisi gibi uygulamalarla rahatlıkla kurulabiliyor Nvidia sürücüler.

• 16GB DDR4 3200MHz 2x8
  • Intel Wi-Fi 6 AX200NGW
Ubuntu, Linux Mint veya Kubuntu olabilir hocam. Çok arada kalırsan hangisinin arayüzü hoşuna giderse onu kullan.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt