Pop!OS kullanabilirsin.Selamlar. Günlük kullanımda takılabileceğim bir GNU/Linux dağıtımı arıyorum. Windows ile dual boot yapacağım. Başlangıç seviye sayılabilirim. Önerileriniz nelerdir?
- Intel Core i5-10300H 4C/8T
- NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR6
- 16GB DDR4 3200MHz 2x8
- 512GB Micron 2210 NVMe SSD
- Intel Wi-Fi 6 AX200NGW
- ASUS TUF Gaming FX506LH
Hiç sorunsuz çalışan Fedora'yı önerebilirim. Gnome olarak müthiş bir işletim sistemi. Çok sorunsuz güncellemeleri yapıyor. Bunun yanında biraz daha komplike olarak Garuda'yı önerebilirim ama kendisi arch tabanlı ve problem yaşarsanız çözmeniz daha zor olur. Garuda'nın terminali biraz karışık gelebilir başlangıçta ama o kadar hoş bir kde sürümü var ki kullanmaya doyamazsın. En son tercihte Mint dağıtımı olabilir. Lakin her şeyden önce sanal bir bilgisayarda sanal olarak kurup deneyimlemek senin için daha iyi olur.Selamlar. Günlük kullanımda takılabileceğim bir GNU/Linux dağıtımı arıyorum. Windows ile dual boot yapacağım. Başlangıç seviye sayılabilirim. Önerileriniz nelerdir?
- Intel Core i5-10300H 4C/8T
- NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR6
- 16GB DDR4 3200MHz 2x8
- 512GB Micron 2210 NVMe SSD
- Intel Wi-Fi 6 AX200NGW
- ASUS TUF Gaming FX506LH
Fedora göz bebeği resmen hahahah bir tek apt yazılımlarını indirmek çin işkencesi.Arch tabanlı olarak Garuda ve Endeavour, Fedora tabanlı olarak Nobara öneririm. İkisi de zor olmayan dağıtımlardır. Daha kararlı bir deneyim için PopOS de kurulabilir. Bunların hepsini kullandım ancak işin içine oyun da girince en kararlı deneyimim Arch tabanlı dağıtımlarda oldu.
Ben şu an Nobara kullanıyorum. Gamepad ve sesle ilgili sorunlar yaşamıştım ama Fedora sorun olduğu zaman hata kodlarını çok iyi verdiği için ChatGPT yoluyla çözmem gayet kolay oldu. Bu konuda şu sözü söyleyebilirim: "Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır."
Flatpak diye bir şey var. Oradan kur. Veya en kötü ihtimal DistroBox var.Fedora göz bebeği resmen hahahah bir tek apt yazılımlarını indirmek çin işkencesi.