Oyun oynuyorum o yüzden kurarsamda Dualboot olarak kurarım. Evet günlük kullanıcı için bende pek sebep göremiyorum daha çok meraklı kişiler için.
Kullanırsam KDE kullanırım herhalde aralarından en modern duran o gibi. Ubuntu'nun görünümünü baya seviyorum GNOME ama güzel kişileştirmişler.
Telemetri Windows'da direkt açık halde geliyor kurulumda kendiniz kapatmanız gerekiyor ve yine gerekli bir takım verileri topluyor. Benim için o kadarı yeterli ama hep ya da hiç şeklinde bakmıyorum, ne kadar engellersem o kadar iyi ve zaten tehdit modelim belirttiğim gibi sadece bilgilerim topluma açık olmasın ve güvenliğim sağlansın yeter. Evet daha kısıtlı ama benim için sorun yaratmıyor pek, Firefox kuruyorum sonrasında Edge kısayolunu kaldırıyorum ve yetiyor bana. En son bahsettiğin şey benim istediğim bir şey mi bilemiyorum, sistemi bozsa bile her şeyi silme imkanı vermesi, o özgürlük aşırı fazla ve ihtiyacım yok gibi.
Sistemim şu an ortalama herhalde bilmiyorum RX580 artık ortalama değildir herhalde ama

işimi görüyor. Kaynak tüketimi sorun değil benim için, Linux kullanırkende hiçbir fark görmemiştim aralarında sadece Proton ile oyun çalıştırdığımdan doğal olarak FPS daha düşük oluyordu.