Arch ve Linux Mint deneyimim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 0868t3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 229
  • Etiketler Etiketler
    linux

0868t3

Uzman
Makaleler
2
Yer
İzmir
Yıllardır Windows kullanıyorum ama bir gün canım sıkıldı ve Linux işletim sistemi denemeye karar verdim. VirtualBox indirdim ve Linux dağıtıcılarını araştırmadan Arch Linux kurdum (hata yaptığımı sonradan fark ettim.) Ama Arch Linux'te kurulum o kadar zor geldi ki kuramadım :D sürekli şu kodu yaz, bu kodu yaz bıktım. Tabii Linux kullanıcıları için çok zor olmasa da hiç Linux kullanan için iyi değilmiş.
Daha sonra Linux Mint dağıtımını buldum ve kurulumu yaptım. Sadece VirtualBox'ta eklemem yeterli oldu. Windows'tan daha kolay, daha hızlı bir kurulum oldu. Kişileştirmesi, kullanımı vs gayet beğendim. Hatta yaptığım kişileştirmeyi göstermek istiyorum :D

Ekran Görüntüsü - 2025-06-11 22-22-23.webp

Eğer sizin de önereceğiniz dağıtım vs olursa yazabilirsiniz. Kesinlikle herkesin bir gün Linux denemesi lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Linux uyumlu olduğu sistemlerde çok güzel ben bir ara tema vs kuracaktım ama 1070 ve i7 7 olmasına rağmen kasıyordu ben de Win döndüm. NVIDIA yüzünden muhtemelen.

Öyle tema denemek istedim bunu yaptım. Önerinize bakacağım teşekkürler ❤️

Windows'tan sonra KDE daha pratik olur.

Uygulama ve oyun sorunu olmasa ben de geçerdim Linux. Bazı oyunlar ve uygulamalar Linux'da destekleniyor bildiğim kadarıyla.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt