Linux'a geçilir mi?

MacOS'a en çok benzeyen Elementary OS mu acaba? Asıl özelleştirme için kullanmak istiyorum Linux'u.
ElementaryOS bayağı kötü ve özelleşitirilmesi çok kötü. Nedeni ise ElementaryOS, Gnome adlı bir masaüstü ortamının özelleştirilmiş hali ve Gnome nazaran aşırı kısıtlı bir yapısı var.

Bayağı kötü olmasının nedeni aslında laglı ve ağır çalışması ama onun dışında en güzel gözüken dağıtımların başını çeker zaten. Yine de donanımların iyise ve birazcık arkaplan uygulamalarını azaltırsan, elementaryOS'te güzel çalışabilir.

Yalan yok hocam ben DElerde bi tuhaflık seziyorum tema falan kurunca. Düz öyle çok harika durmuyor ama rahat hissettiriyor, tek yaptığım özelleştirme paneli üste taşıyıp waybar gibi yapıyorum.
Zamanında WM kullandım, ama onlarda da config hazırlamaya aşırı eriniyorum. Zamanında bspwm kullanırdım, aşırı iyidi. Şimdi wayland'da o tadı alamadım hyprland'da vesaire. Yalan yok çok yorgun hissediyorum kendimi.
Pencere yöneticisi kullanmak gerçekten yoruyor, şu an en büyük korkum mesela, sistemin ani bozulması ve yeniden kurmak zorunda kalmam oluyor. Arch kurulur, sorun değil de Hyprland ömrümden ömür çaldı valla. Öğrendiğim Hyprland bilgileriyle belki bir rehber hazırlarım, hepsinin derlendiği yeni geçecekler için yardımcı olur.

Aslında aklımda Arch var ama çok zorlar gibi hissettiğim için korkuyorum.

Elementary OS bayağı kötü ve özelleşitirilmesi çok kötü. Nedeni ise Elementary OS, GNOME adlı bir masaüstü ortamının özelleştirilmiş hali ve GNOME nazaran aşırı kısıtlı bir yapısı var.

Bayağı kötü olmasının nedeni aslında laglı ve ağır çalışması ama onun dışında en güzel gözüken dağıtımların başını çeker zaten. Yine de donanımların iyise ve birazcık arka plan uygulamalarını azaltırsan, Elementary OS'te güzel çalışabilir.

Dual boot olarak kullanmaya karar verdim. Bütün kaynaklara ve içeriklere baktım ama bir türlü karar veremedim.
Mint çok sade geliyor o yüzden onu direkt eliyorum. Aklımda Arch vardı ama çok ağır geleceğini düşündüğüm için vazgeçtim.
Stabil ve orta düzey bir dağıtım istiyorum açıkçası. Mağazadan her şeye erişebileyim vs. KDE ve GNOME arayüzleri çok hoşuma gitti ama tam olarak hepsi hakkında bilgi sahibi değilim. Çok fazla terim var ve neye odaklanıp nasıl bir seçim yapacağımı bilmiyorum.
Gerçekten çok yardıma ihtiyacım var.

Adobe'leri, Word'ü ve Excel'i unut. Alternatifler ne kadar işini görür bilmiyorum. Diğer programları araştır, Linux uyumlular mı bilmiyorum.

Kısaca gerek yok.

Adobe'lerden vazgeçtim, Word ve Excel'in illaki bir alternatifini bulurum mühim değil. Diğer programlarda da sorun olmayacaktır. Aslında beni Windows'ta tutan hiçbir şey kalmadı.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt