faruk_0

Uzman

Şu an için sadece suya dalış ve çıkış testlerini yapıyorum, ardından itiş ve dönüş motorlarını ekleyeceğim.

Fakat test sırasında farkettim ki ballast tank için kullandığım 60 ml lik şırınga 600 ml reçel kavanozuna oranla çok küçük kaldı, pek verimli değil. Bu yüzden yeni bir tasarım yapmam gerek.
Bu yeni tasarımda öncelikle uno ve driver shild yerine daha küçük bilşenler kullanıcam, bu kesin ama geri kalanlar için henüz karar veremedim.

Ya daha büyük bir şırınga kullannıcam yada 2 motor 2 şırınga kullanıcam. Bu sayede gemini yüzeye daha hızlı çıkıp tekrar dalabilecek fakat 2. motor da ekstra bir maliyet demek.
Bu istemedğim bir şey. Siz ne diyorsunuz? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

İlerisi içinse kamera, otonom özellikler de eklemeyi düşünüyorum.

Dostum şanslısın. İlgi duyduğun güzel bir alan var. İleride bununla ilgili bir mühendislik okuyup güzel yerlere gelirsin. İlginin peşini bırakma. Sevindim senin adına. Şahsen benim en ufak bir ilgim yok herhangi bir şeye.

Siz ne diyorsunuz? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Kendine ait bir PCB çizersen üzerine motor sürücü entegresini de koyup daha küçük bir tasarım elde edebilirsin. PCB çizmeyi bilmiyorsan ilk aşamada pertinax üzerine devreni oluşturabilirsin. Lehim işlerini yaparken dikkatli ol kısa devre vs. gibi sorunlar yaşamak istemezsin. Balast tankına gelince o konuda benim verebileceğim bir tavsiye yok malesef.

Bu arada şimdi aklıma geldi mühendislik dalı olarak "Gömülü Sistem Mühendisliği"ne bakabilirsiniz.

Son düzenleme: