Dün 2 test yaptım. Bunun sonuçlarını paylaşayım.
1. TEST: Bu TRCDRD değerini -BIOS'da 2. zamanlama- 34 yaptım. Kalan değerler 32-36-36 stabiliteyi bulduğum değerlerle aynıydı. 2-3-1 nitro etkinken. Bu halde hata veriyor. 32-36-36 iken sistem kararlı gözüküyor.
2. TEST: Bu teste vakit ayıramadım, dediğiniz değerleri tam girip öyle bir daha teste alacağım ama fikir olması açısından değerleri vereyim.
VSOC: 1.25 V FCLK: 2167 MHz yaptım VDDP: 1.1 Volt yaptım. Vcore ve VSOC LLC diye 2 tane autoda ayar vardı, onları 2'sini de turbo moduna aldım. Ve nitroyu 1-2-1 ve lengthler autoda şekilde test ettim. 49 dk'da hata verdi bu sefer. Sistem daha çok gürültülü çalıştı. Bir tık test sırasında pencere geçişlerinde hatalar fark ettim. Limitleri zorluyor anladığım kadarıyla bu nitro.
VDDQ CCD ve IODU 1.05 yapmamıştım. Bunları da yapıp toplu test yapacağım.
Bir önceki teste nazaran yaptığım değişiklikler bir tık daha etkili oldu, hata verdiği süre uzadı ve bilgisayar önceki gibi full limitine kadar zorlamadı. Şunları denedim.
1) 32-36-36 halinde primary değerler
2) VSOC: 1.275 yaptım
3) 2167 MHz FCLK
4) Nitro 1-2-1, burst length auto, autoda
5) VSOC ve Vcore LLC = Turboda
6) VDDP = 1,1 Voltta
Bu değerlerle 1 saat 3. dk'da hata verdi. VSOC voltajı 1.3 yapıp VDDP'yi 1.15 volta ayarlayıp deneyeceğim.
Dün 2 test yaptım. Bunun sonuçlarını paylaşıyım.
1.TEST : Bu TRCDRD değerini -biosda 2. zamanlama- 34 yaptım. Kalan değerler 32-36-36 stabiliteyi bulduğum değerlerle aynıydı. 2-3-1 nitro etkinken. Bu halde hata veriyor. 32-36-36 iken sistem kararlı gözüküyo.
2.TEST : Bu teste vakit ayıramadım dediğiniz değerleri tam girip öyle bir daha teste alıcam ama fikir olması açısından değerleri veriyim.
VSOC : 1.25 V FCLK:2167 mHz yaptım VDDP: 1.1 Volt yaptım . Vcore ve vsoc llc diye 2 tane autoda ayar vardı onları 2 sinide turbo moduna aldım. Ve nitroyu 1-2-1 ve lengthler autoda şekilde test ettim. 49 dk da hata verdi bu sefer. Sistem daha çok gürültülü çalıştı. Bir tık test sırasında pencre geçişlerinde hatalar farkettim. Limitleri zorluyo anladığım kadarıyla bu nitro.
vddq ccd ve ıodu 1.05 yapmamıştım . Bunlarıda yapıp toplu test yapıcam.
Bir önceki teste nazaran yaptığım değişikler bir tık daha etkili oldu hata verdiği süre uzadı ve bilgisayar önceki gibi full limitine kadar zorlamadı. Şunları denedim.
1) 32-36-36 halinde primary değerler
2) Vsoc : 1.275 yaptım
3) 2167 mhz flck
4)Nitro 1-2-1 , burst length auto, autoda
5) Vsoc ve Vcore LLC = Turboda
6) Vddp =1,1 Voltta
Bu değerlerle 1 saat 3.dk da hata verdi. Vsoc voltajı 1.3 yapıp vddp yi 1.15 volta ayarlayıp denicem.
Testte hata veren kısım IO2 test idi.